Zašto je toliko teško naći nestale pomorce?

Možete li Vi na ovoj slici pronaći bijelu kantu?

  Objavljeno 11.10.2019
  Ivona Amidžić

  ‎Anita Perkov Kalebota‎, jedna je od administratora Facebook stranice BOURBON RHODE RESCUE, koja dijeli sve informacije o nestalim pomorcima.

  Podsjetimo, brod po kojem je nazvana stranica, Bourbon Rhode, potonuo je 26. rujna. U trenutku potapanja na njemu je bilo 14 članova posade uključujući kapetana Dina Miškića. U utorak, 8. listopada, posada s broda Alp Striker vidjela je signalnu raketu pa je pokrenuta temeljitija potraga.

  U srijedu je zatim satelit uočio objekt koji liči na splav s nestalom posadom. Mnoštvo je brodova upućeno na to područje, ali pomorce još nisu našli.

  Ranije spomenuta ‎Anita Perkov Kalebota postavila je zanimljivu objavu na stranicu u kojoj opisuje koliko je komplicirano i teško uočiti nešto na mirnom moru, a kamoli ako uvjeti nisu idealni:

  “Dragi članovi,
  ova slika vam možda može dati predodžbu o potrazi.
  Na ovoj slici se nalazi kanta koja se nalazi svega 500 metara od broda. Uvjeti su gotovo idealni. Možete li vidjeti kantu?
  Sada pokušajte zamisliti kako je vidjeti liferaft, a bez da znate u kojem smjeru gledati? K tome još pridodajte loše uvjete poput valova i loše vidljivosti.
  Udaljenost između liferafta i brodova nije kao udaljenost između Prvića i Zlarina. Područje koje se pretražuje je poput Jadrana uvećanog za šest puta.
  Mi vjerujemo kako brodovi koji sudjeluju u potrazi daju sve od sebe i zahvaljujemo na tome. Ali, zbog veličine područja, smatramo kako bi bilo dobro da se uključi još više brodova koji prolaze tom rutom kao i avioni i satelitske snimke.
  Posada broda je u našim molitvama. Nas ima puno. Vrijeme je da posada broda bude u očima onih koji ih traže, a očiju je malo. Zato uputimo poziv svim brodskim kompanijama da se pridruže ovoj akciji spašavanja.
  Naši prijatelji čekaju da budu nađeni!”

  Dragi članovi,ova slika vam možda može dati predodžbu o potrazi.Na ovoj slici se nalazi kanta koja se nalazi svega…

  Objavljuje Anita Perkov KalebotaPetak, 11. listopada 2019.

  foto: facebook (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  U 13 gradova sutra se prosvjeduje za ravnodušnost hrvatskog pravosuđa prema žrtvama silovanja - "Hoćete li šutjeti i kad dirnu vaše dijete?"

  Prosvjed “Pravda za djevojčice!” (19.10. u 10 sati)

  Neprofitne organizacije Solidarna – zaklada za ljudska prava i solidarnost i Ženska soba – centar za seksualna prava, inicijativa Spasime te zajednica Obrani PRAVO NA Više…

  Još jedna stand up senzacija, ali ovaj put samo za 18+ ;)

  Stand Up by Saša Turković u Osijeku

  U srijedu, 16. listopada 2019. od 20 do 22 sata u Luckia Casino Croatia u Osijeu (Svilajska 31a) kreće još Više…

  Svi su sudionici biciklijade dobili žig, a sa šest skupljenih žigova svaki građanin sudjeluje u nagradnom izvlačenju na kraju godine :D

  Zdravkova biciklijada “Bajsom u Azil” okupila gomilu ljudi

  U nedjelju, 29. rujna 2019. godine, u organizaciji Gradskog saveza za sportsku rekreaciju “Sport za sve” Osijek i Azila Osijek Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Čestitamo našim mladim sportašima na svim medaljama! Samo tako i dalje!

  Mladi kataši/ce KK Hrvatski sokol u Osijek donijeli 5 odličja

  Festivalski video najavljuje novo izdanje, u prodaji early, early, early bird ulaznice ;)

  FERRAGOSTO JAM 13 (5.-9. 8. 2020.) NAJAVA, ULAZNICE

  Tražimo dodatnih dvoje lega/legica koji će nam pomoći u kreiranju sadržaja na portalu OsijekNews.hr kroz zabavne, aktualne i zanimljive fotke iz grada Osijeka.

  Voliš fotkat lega?