CRNA KRONIKA

Zaustavljeno 40 vozača s nedozvoljenom količinom alkohola u krvi  

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je vozaču kojem je izmjereno 2,99 promila alkohola u krvi...

  Objavljeno 02.11.2021
  Ivona Amidžić

  U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske na području Osijeka evidentirane su četiri prometne nesreće gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće i jedna na području Našica.

  U razdoblju od 29. listopada do 1. studenog, na području Policijske uprave u prometu je zaustavljeno 40 vozača od kojih 33 vozača osobnog automobila, šest vozača bicikla i jedan vozač teretnog automobila, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

  Osim alkohola, evidentirano je još 216 prekršaja od kojih 95 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 34 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 15 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, jedan upravljanje pod zabranom, pet upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 64 ostala prekršaja.

  Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je dana 30. listopada, u 22,35 sati, u Jelisavcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin iz Nemetina. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,99 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

  U petak, 29. listopada, u 00,15 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je  je osobni automobil s kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,81 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

  U subotu, 30. listopada, u 11,30 sati, u Čemincu, u nadzoru prometa zaustavljen  je osobni automobil s koji je upravljao 38-godišnji hrvatski državljanin iz Čeminca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,93 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

  U 22 sata, u Osijeku, u Ulici J. J. Strossmayera, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 60-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,91 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

  U nedjelju, 31. listopada, u 11,15 sati, u Tenji, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 61-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja je zbog nepropisnog skretanja udario u parkirani osobni automobil te napustio mjesto događaja. Policijski službenici su naknadno alkotestiranjem vozaču evidentirali prisutnost alkohola u krvi od 1,62 grama po kilogramu.

  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 38000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

  foto: unspash

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Zbog ozljede glave, 28-godišnjak je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek gdje je zadržan...

  Pokušaj ubojstva u Osijeku: komad staklene boce zabio u glavu 28-godišnjaka

  Jučer, 29. studenog, oko 21 sat, u ugostiteljskom objektu na području Policijske uprave osječko-baranjske, verbalno i fizički sukobili su se Više…

  Policija pretragom pronašla oko 600 kilograma sitno rezanog duhana i električni stroj za rezanje

  Ima ugovor s tvrtkom za otkup duhana, ali je dio zadržao za preprodaju

  Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 57-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Nedozvoljena trgovina. Jučer, temeljem naloga suda, na Više…

  Uhićena je i Nataša Sekulić, sučeva prijateljica, koju je Mamić također spominjao u svojim optužbama na račun suca Vekića i drugih osječkih sudaca...

  Uhićen sudac Vekić kojeg je Mamić optužio za kriminal. Uhićena i sučeva prijateljica

  Osječki sudac Zvonko Vekić, osumnjičen za primanje mita od bjegunca Zdravka Mamića, jutros je uhićen u novoj akciji policije i Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  U prosincu 2020. bilo je dosad najviše umrlih u Republici Hrvatskoj u jednome mjesecu, odnosno 7608 umrlih...

  Podaci o umrlima po dobnim skupinama: Gotovo svi mlađi od 50 su necijepljeni

  Zbog ozljede glave, 28-godišnjak je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek gdje je zadržan...

  Pokušaj ubojstva u Osijeku: komad staklene boce zabio u glavu 28-godišnjaka

  Policija pretragom pronašla oko 600 kilograma sitno rezanog duhana i električni stroj za rezanje

  Ima ugovor s tvrtkom za otkup duhana, ali je dio zadržao za preprodaju