GOSPODARSTVO

Završen još jedan projekt energetske obnove: Zgrada OŠ Mladost

Zamijenjena je vanjska stolarija, postavljena je izolacija vanjskih zidova i ravnog krova, zamjena je rasvjeta novom baziranom na LED tehnologiji, ugrađeni su termostatski ventili...

    Objavljeno 15.04.2021
    Ivona Amidžić

    Grad Osijek uspješno je proveo sve projekte aktivnosti Projekta Energetska obnova zgrade OŠ Mladost, na adresi Sjenjak 7, Osijek, KK.04.2.1.04.0534.

    Prema mjerama energetske učinkovitosti predviđenih Projektom Energetske obnove zamijenjena je vanjska stolarija, postavljena je izolacija vanjskih zidova i ravnog krova, zamjena je rasvjeta novom baziranom na LED tehnologiji, ugrađeni su termostatski ventili, hidraulički je uravnotežen sustav grijanja, ugrađen je sustav ventilacije s povratom topline u školsku dvoranu, te je ugrađen sustav daljinskog očitavanja potrošnje energije i vode s mogućnošću spajanja na ISGE s EE panelom.

    Provedbom navedenih mjera omogućena je proračunata ušteda toplinske energije za grijanje od 53,23 %, odnosno ušteda primarne energije od 40,63 % te smanjenje emisije CO2 za 44,81 %.

    Projekt Energetska obnova zgrade OŠ Mladost na adresi Sjenjak 7, Osijek počeo je potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava 9. studenog 2018. s planiranim trajanjem projekta od 24 mjeseca. Potpisom Dodatka Ugovoru Projekt je produžen za dodatnih pet mjeseci, s 30. travnja 2021. kao novim datumom završetka projekta.

    Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, te je Grad Osijek i krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

    Ukupna vrijednost projekta iznosi 11.551.918,59 kn s PDV-om, od čega su odobreni ukupni prihvatljivi troškovi u iznosu 11.355.932,34 kn, a dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu 6.836.900,32 kn. Udio Grada u provedbi projekta iznosi 4.715.018,27 kn, od čega je ESIF kreditnom linijom HBOR-a osigurano 1.792.000,00 kn.

    foto: Grad Osijek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Fond će idući tjedan objaviti popis svih zaprimljenih prijava, a informaciju o zaprimanju prijavitelji već sada mogu pronaći u svom korisničkom pretincu sustava e-građani

    Veliki Interes – 11 926 građana zatražilo poticaje za energetsku obnovu svojih domova

    Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je danas u 12 sati privremeno zatvorio Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih Više…

    Znate li da za obnovu vaše kuće možete dobiti bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost?

    Poziv Fonda za zaštitu okoliša na informativno-edukativnu radionicu: Kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća?

    Energetskom obnovom obiteljskih kuća moguće je uštedjeti na režijama od 30 do 60%, povećati udobnost stanovanja, ali i očuvati okoliš. Više…

    Bespovratna sredstva odobrilo je Ministarstvo kulture i medija putem Poziva za energetsku obnovu zgrada sa statusom kulturnog dobra, a riječ je stopi financiranja od 100 posto.

    Osijeku odobreno 1,7 milijuna eura za energetsku obnovu zgrada Gradske i sveučilišne knjižnice i Barutane

    Iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u četvrtak, 4. siječnja 2024. odobreno je više od 1,7 milijuna eura za energetsku Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Riječ je o inženjerskom uredu u kojemu Infobipovi zaposlenici primarno razvijaju najnovija SaaS cloud komunikacijska rješenja za globalno tržište.

    [FOTO] Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku

    Nova je to manifestacija namijenjena upravo maturantima kako bi im se pomoglo i usmjerilo u odabiru daljeg obrazovanja ili na tržištu rada

    [FOTO] Održan “Sajam mogućnosti – putokaz budućnosti” koji pomaže maturantima u odabiru studija i(li) posla

    Završeni su radovi na prometnicama u dijelu Sljemenske i Kolodvorske ulice pa će one biti puštene u promet ali se istovremeno i zatvara Sljemenska ulica od Učke do Čvrsničke i Snježničke ulice do 31 prosinca 2024.

    Obavijest o promjeni u privremenoj regulaciji prometa u Sljemenskoj i Kolodvorskoj ulici