ŽIVOT

Završene pripreme groblja za blagdan Svih svetih – postavljene i dodatne kamere

Provjerite popuste u cvjećarnicama i prilagođeno radno vrijeme

Objavljeno 31.10.2019
Ivona Amidžić

Iz Ukopa javljaju kako su završene pripreme groblja za nadolazeći blagdan Svih svetih: na svim je grobljima trava pokošena, stabla su podrezana, ona koja su bila u lošem stanju su porušena, a svo smeće, plastika i ostatci lampiona su uklonjeni. Deponije za smeće su prazne, nema više oštećenih kontejnera, staze su čiste, odvodi očišćeni, a dio ograda je novo obojan.

Za posjetitelje su osigurane dostatne količine metlica i kanti za uređenje grobnih mjesta koje će se po potrebi dopunjavati na grobljima i mjestima u grobljima na kojima se uoči nedostatak istih.

Nekoliko novosti u cvjećarnicama:

Zbog nadolazećeg blagdana Svih svetih, u svim Ukopovim cvjećarnicama Sv. Ana i Centar, do kraja godine aktivan je popust od 50% na staklene lampione kako bi se u suradnji s građanima smanjila količina plastičnog otpada na grobljima.

“Podsjećamo da je na svim grobljima omogućeno odvajanje zelenog od ostalog otpada i ovim putem još jednom molim naše sugrađane da koriste mogućnost odvajanja kako bi smanjili zagađenje okoliša i pridonijeli urednosti groblja”, komentirao je direktor Ukopa, Hrvoje Ostrički.

Napominje kako u ponudi imaju baterijske lampione u cjenovnom rasponu od 20,00 do 40,00 kn s uloškom od 18,00 kn, a koji traju 150 dana. Novina u ponudi su i solarni lampioni koji koštaju 40,00 i 125,00 kuna. Prvi se puni tijekom dana i svijetli preko noći, a drugi svijetli konstantno.

Osim lampiona u cvjećarnicama se nalazi i uvijek bogata ponuda cvjetnih aranžmana i vijenaca od svježeg cvijeća  te aranžmana od umjetne svile.

Od 30. listopada do 1. studenog  na grobljima Novi grad, Donji grad i Retfala bit će izdvojena prodajna mjesta na kojima će se moći kupiti cvijeće, svijeće, stakleni lampioni i lampioni na baterije, u radnom vremenu od 8 do 16 sati.

Video nadzor na grobljima

Do Svih svetih će biti udvostručen video nadzor na groblju Sv. Ane. Postavljene su nove full HD kamere visoke rezolucije gdje će biti pokriveni svi ulazi i veći dio groblja. Time se pokušava smanjiti broj krađa s grobnih mjesta.

SERVISNE INFORMACIJE

Iz Ukopa podsjećaju da drugi dio godišnje grobne naknade treba platiti do kraja studenog, za što su korisnici dobili uplatnice u prvoj polovici godine, a koja služi isključivo za održavanje groblja.

Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga 2019. godine, radno vrijeme je sljedeće:

  1. Groblja će za posjetitelje biti otvorena od 6.00 sati neograničeno cijeli dan (1. i 2. studenoga).
  2. Radno vrijeme cvjećarnica Sv. Ana i Centar prilagođeno je građanima tako da u četvrtak i petak rade od 7.00 do 19.00 sati.
  3. Uprave groblja će za posjetitelje groblja biti otvorene od 6.00 do 19.00 sati, cvjećarnica od 7.00 do 19.00 sati (samo 1. studenoga) i u to vrijeme Uprave groblja posjetiteljima će biti na raspolaganju za sve obavijesti i pomoć.

Ulaz automobilom neće biti dozvoljen, osim vozilima hitnih službi. Zato je upućena molba teško pokretnim građanima da obiđu grobove svojih pokojnika nekoliko dana prije ili poslije Svih svetih kada je dozvoljen ulaz vozilima. Bit će otvoren i označen privremeni parking na površini nasuprot postojećem parkingu na Centralnom groblju.

Upozorenje svim posjetiteljima:

“Skrećemo pozornost posjetiteljima da vode računa o sigurnom paljenju svijeća i njihovu postavljanju na grobna mjesta uvijek vodeći računa da nisu u blizini cvjetnih aranžmana, posebice od umjetnog i suhog cvijeća”, napominje Ostrički.

Također treba voditi računa da svijeće, ako ih se više nalazi na jednom grobnom mjestu, budu razmaknute jedna od druge, kako se ne bi otopile i izazvale požar, a samim time i pričinile štetu cvijeću, svijećama, grobnim uređajima, okolnom zelenilu i susjednim grobnim mjestima.

Dežurni telefon 0800-9992 otvoren je za sve pritužbe ili nepravilnosti. Ekipe za intervenciju i odvoz smeća pripravne su od 7.00 do 19.00 sati.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Policija poziva sve sudionike u cestovnom prometu na poštivanje prometnih propisa i pravila te na strpljenje i međusobnu toleranciju, kako bi se izbjegle nepotrebne prometne gužve

Blagdan Svih svetih – savjeti građanima

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, na području grada Osijeka, očekuje se povećan promet vozila i kretanja građana, posebno Više…

Ljetna sezonska sniženja dosegla su vrhunac! Artikala na popustu sve je manje, a cijene su sve niže... Velik broj trgovina nudi popuste na već snižene cijene, dok vas neki časte vikend popustima na nove kolekcije koje lagano pristižu.

Radna nedjelja u Portanovi!

Nedjelja 13. kolovoza jedna od 16 odabranih radnih nedjelja, tako da će sve trgovine i ostali sadržaji u Portanovi raditi Više…

Tvrtka Ofir d.o.o. je razvila Vremenka - besplatan alat za vođenje vašeg radnog vremena!

Upoznajte Vremenka, besplatni iznimno korisni alat!

Svatko tko je ikada bio zadužen za vođenje evidencije o radnom vremenu zaposlenika zna koliko je vremena i truda potrebno Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Za izvođenje radova neophodno je zatvoriti za promet motornih vozila dionicu Rokove ulice od Ružine  do Ulice A. Hebranga.

Zatavara se za promet radi radova dionica u Rokovoj ulici

Manifestacija, nagrađena nagradom 𝐒𝐢𝐦𝐩𝐥𝐲 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭 za najbolju baštinsku manifestaciju u Hrvatskoj za 2023. godinu, ove godine nudi program ispunjen plesom i pjesmama folklornih društava, posebice onih hrvatskih iz Baranje, Slavonije i Vojvodine.

[NAJAVA] 29. Baranjski bećarac zove Vas 31. svibnja do 2. lipnja u srce Baranje

Vinski mjesec, poseban je jer traje dulje od kalendarskog mjeseca – tijekom svibnja i lipnja, pa sve do početka srpnja, te nudi velik izbor prigoda za druženje uz čašu vina s pogledom na vinograde, dvorce i druge ruralne i gradske vizure

[NAJAVA] Vinski mjesec Osječko-baranjske županije – PROGRAM