SPORT

Završeno 10. jubilarno izdanje Vaterpola u žitu!

U petak se na bazenu u Belišću odigralo 10. jubilarno izdanje najdugovječnijeg amaterskog vaterpolo turnira u Hrvatskoj...

    Objavljeno 22.08.2022
    Iven Jurić

    U petak 19. kolovoza u Belišću se održalo 10. jubilarno izdanje sportskog turnira Vaterpolo u žitu, to je najdugovječniji amaterski vaterpolo turnir u Hrvatskoj, unatoč kišnome vremenu igrači i organizatori ostali su hrabri i uspjeli ga održati.

    Na turnir je nastupilo osam ekipa iz: Slavonskog Broda, Koprivnice, Zagreba, Đakova, Belišća i Osijeka, najbolja ekipa bila je Djeveruše Tonija Jelavića iz Zagreba, koji su u Slavoniju došli na momačku večer i turnirom se u isto vrijeme oprostili od predbračne faze života pogađate Tonija Jelavića.

    U finalu ih je čekala ekipa iz Slavonskog Broda koju su pobijedili 2-1, treće mjesto osvojio je Brod na Savi pobijedivši VK Đakovo, Brođanska ekipa već zadnje tri godine uspješno drži 2. i 3. mjesto.

    Na ovome izdanju zabili su 21 gol u 3 utakmice, također među ekipama su bile i: Pirane iz Koprivnice, Ječmeni borci i Pšenični poslanici iz Osijeka te domaća fuzijska ekipa Oštri Gang- Karašicka Republika.

    Nagrada za igrača turnira otišla je u ruke Tonija Jelavića iz istoimenog tima, najbolji strijelac je nepoznat, a po tradiciji golman je Marko Bušić iz Oštro Ganga, koji je primo 12 golova, ali i skinuo vjerojatno duplo više.

    Prošlih godina pandemija je onemogućila dolazak gledatelja, ove godine je to bilo kišno vrijeme, organizatori se nadaju da će iduća godina ipak biti bolja, organizator turinra bila je: udruga Karašicka Republika, dok su suorganizatori bili Bazen Belišće i Turistička zajednice grada Belišća.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na tom jakom turniru su nastupile su i dvije članice taekwondo kluba „Osijek“, juniorke Dora Dragovan (-49kg) i Nina Vicković (-68kg)

    Taekwondo klub Osijek na turniru “Galeb trophy – Serbia open 2024“

    U petak 12.04. (kadeti), subotu 13.04. (juniori) i nedjelju 14.04.2024. (seniori) u „Hala Ranko Žeravica“ u Beogradu održao se turnir Više…

    Četiri vrhunske ekipe, ŽOK Ferivi Višnjevac, OK Linga, ŽOK Osijek i ŽOK Našice, izborile su svoj put do ovog prestižnog turnira nakon kvalifikacija, prikazujući izvanredne vještine i predanost sportu

    ŽOK Osijek pobjednik završnog turnira Prvenstva regije Istok za juniorke

    Uzbudljivi dvoboji obilježili su nedjelju, 10. prosinca 2023., u Sportskoj dvorani Jug gdje su se odvijale borbe najboljih ekipa na Više…

    Na natjecanju su nastupila mnoga poznata imena ovog sporta, osvajači medalja s Olimpijskih igara, svjetskih i europskih prvenstava. Na turniru su nastupile i 2 osječke juniorke Dora Dragovan (-49kg) i Nina Vicković (-59kg)

    Taekwondo – Croatia open 2023.

    Ovog vikenda 14. i 15. 10.2023 u dvorani Sutinska vrela u Podsusedu, Zagreb održan je Croatia open 2023. G-1 statusa Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu