ŽIVOT

Završila Zemlja bez granica

Zemlja bez granica ove je godine okupila velik broj djece, mladih i roditelja koji su tijekom šest dana bezgranične priče uživali u više od 30 programa :)

Objavljeno 02.09.2019
Alan Srčnik

Tjedan dana kreativnosti, mašte i stvaralaštva pretvorilo je Perivoj kralja Tomislava u mjesto na kojemu svatko želi biti. Zemlja bez granica ove je godine okupila velik broj djece, mladih i roditelja koji su tijekom šest dana bezgranične priče uživali u više od 30 programa – kreativne radionice, performansi, glazbeni nastupi, igrokazi i plesni performansi.

Kako u Zemlji bez granica nema pravila tako je pretposljednjeg dana najvećeg obiteljskog festivala slijedila prezentacija svih radionica koje su cijeli tjedan vodile najmlađe u drugačija vremenska razdoblja. Uz svjetlosne efekte koji su obojali krošnje drveća i stvorili jedan kreativan vremeplov, posjetitelji su mogli uživati u kazalištu sjena, klaunskoj školici, pantomimičarima, štularima, novom osječkom mostu od špage, oslikanom vremeplovu, odjeći iz prošlosti, DJ radionici, školi skateboardinga…

U petak su pozornicu Zemlje bez granica upotpunili nastupi Punch Line Group, Spiraal ples, Zboropjev, plesna skupina Venera, DJ Max i polaznici, projekcije digitalnih priča polaznika radionice Osijek mog djetinjstva, plesni performans Krijesnica, Froom, Afrički ples i prezentacija bubnjarske radionice pod vodstvom Branka Trajkova Traka. Najmlađi su uživali u zanimljivom nastupu teatra Poco Loco nakon kojeg je posjetitelje festivala oduševio nastup Beat Bustersa – zanimljivih glazbenika koji su u interaktivnom nastupu dopustili da posjetitelji sami kreiraju glazbu na njihovim odijelima iz budućnosti. Petak je završio nastupom DJ Max-a, a subota prijepodne bila je rezervirana za Jutarnju peticu – utrku građana i Sportsku muvaru – sportski program koji je okupio sportske klubove i udruge. Tako su posjetitelji mogli  naučiti osnove mačevanja, atletike, nogometa, joge, biciklizma i gimnastike. Subota poslijepodne bila je rezervirana za radionice za koje nije bila potrebna ranija prijava, a najmlađi su mogli izrađivati seoske košare, zastavice, životni vremeplov, zaplesati disco i zumbu, naučiti glumiti i jedriti u prošlost.

Glazbeno-umjetnički program posljednjeg dana festivala donio je sjajne nastupe osječkih plesnih kubova. Tako su sa svojim plesnim akrobacijama prašinu u parku digli – Cheerliding klub MIDAL, Plesni studio Wings, Plesni klub Broadway, Plesni klub Kick, Plesni studio Illusion uz zanimljiv plesni performans Početnica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i dokumentarni film Moj način.

U prostoru Perivoja predstavili su se i festival TARDICA, Artroom šator s Udrugom Zvono, Allungom, Stay Clay i Verebena Handmades, a u sklopu festivala bajki Jasna Held pripovijedala je bajke u Bajkošatoru.

Posljednji dan Zemlje bez granica donio je i nastup Aklee Neon – osebujne osječke glazbenice koja se savršeno uklopila u ambijent parka, a nakon njezinog nastupa  glazbenim vremeplovom provozao nas je DJ Brka.

Zemlja bez granica ove je godine okupila 40 umjetnika iz čak sedam zemalja (Njemačka, Slovenija, Mađarska, Poljska, Italija, Švicarska, Burkina Faso), a 30-ak radionica tijekom pet dana otvorilo je vrata djeci predškolske i školske dobi.

Foto: Tatjana Ivegeš – Wilhelm

Tekst: Organizacija

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

... večeras Aklea Neon uz svjetlosni show Labora i umjetničke interaktivne instalacije DUO PLAY ART-a

Uživajte u posljednjem danu Zemlje bez granica

Jučerašnjom prezentacijom radionica i glazbeno-umjetničkim programom otvorili smo Zemlju bez granica. Putovanje kroz vrijeme odvelo nas je u neke kreativne Više…

Zemlja bez granica: Ovogodišnji Vremeplov vodi te u maštovite kutke dječjeg svijeta

Zaviri u program Zemlje bez granica

Još sitno brojimo dane do najzanimljivijeg obiteljskog festivala u regiji – Zemlje bez granica. Ovogodišnje izdanje festivala donosi maštovit program Više…

Grafiterski dvojac – Armando El-Hag Hassan i Nenad Krahulec oslikat će jedan od zidova kod dobro poznatog OLT-a ... :)

Novi grafit Zemlje bez granica

Udruga za rad s mladima Breza i Udruga Hip-Hop Osijek i ove godine pripremaju zanimljive aktivnosti koje najavljuju najveći obiteljski Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Krajnji rok za prijavu zračnog oružja "C" kategorije je 1. studenoga 2019.

Obavijest građanima – Obveza prijavljivanja zračnog oružja

Pretvarajući pdf format dokumenta u jpg pomozite globalnom pokretu "Posadimo milijardu stabala"

Kliknite mišem i posadite drvo – Zaista, tako je lako!

Izvadite dekice iz ormara i zabundajte se jer nas čeka veliko zahlađenje

Vrijeme danas: Kišno i hladno – Pad temperature i više od 10 stupnjeva