KULTURA

Završio rujan, a s njime i Čepinski suncokreti…

Nije li izvrsna ideja svaki mjesec u godini pozdraviti 'feštom'? Da su Čepinski suncokreti svakog mjeseca - dobre hrane, pića i glazbe ne bi nedostajalo, a odmah bi nam i niže temperature bilo lakše podnositi... Čepin je ovog vikenda 'gorio', kakvo zahlađenje?!

Objavljeno 01.10.2018
Antonela Verković

Raspjevan vikend ispunjen dobrom glazbom, dobrim pićem, tamburicom i zabavom – to su, dragi čitatelji, Čepinski suncokreti! Tako je i bilo od 28. do 30. rujna u Čepinu.

Ova manifestacija je prava ‘poslastica’ s kojom su se mještani, ali i posjetitelji iz drugih krajeva pozdravili s rujnom uz dobru zabavu. Nije li izvrsna ideja svaki mjesec u godini pozdraviti ‘feštom’?

Kako bi nam prehrana bila zdrava i izbalansirana, govori se od davnina, valja pojesti nešto ‘žlicom’. Toga su se držali i organizatori pa su tako posjetitelji sva tri dana uživali u specijalitetima – fiš paprikašu, čobancu i grahu.

Jesen nas je posjetila, temperature se snizile, valjalo se dobro ugrijati – organizatori su i na to mislili i pripremili ognjišta i dovoljno drva kako bi se svi kojima je bilo hladno zagrijali na taj način. Oni koji nisu bili uz ognjište, zagrijati ih je moglo i dobro piće kojeg nije nedostajalo 😉

Održana je i 6.regionalna utakmica pasa i turnir u boćanju – čestitke pobjednicima!

U svemu navedenom, dakako, uživalo se uz tamburicu; TS Slavonski Suton, TS Šokci i nastupi brojnih KUD-ova.

Mi se već veselimo sljedećim Čepinskim suncokretima, a do tada, pozdrav listopadu i spremni smo za listopadske manifestacije u našem kraju kojih će, dakako, biti.

Nastavite nas pratiti, tu smo da vas obavijestimo na vrijeme o svim zanimljivostima 🙂

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Slovenski saksofonist Igor Lumpert svojim se sviranjem i komponiranjem probio u sam vrh globalne jazz scene, čemu je zacijelo doprinijelo i to što već više od dvadeset godina živi i djeluje u New Yorku.

[NAJAVA] Koncert Igor Lumpert Synchronicity

U organizaciji Analognog ureda u subotu, 9. ožujka, u Kulturnom centru Osijek, s početkom u 20 sati, nastupit će Igor Više…

Nakon uspješno odrađenog prvog izdanja, Pannonian Rock Festival će se od kolovoza 2024. godine održavati na novoj lokaciji - Katakombe u Osijeku.

[NAJAVA] Pannonian Rock festival – ulaznice u prodaji

“Prije svega želimo zahvaliti gradu Osijeku na ukazanom povjerenju i prepoznavanju potencijala Pannonian Rock Festivala”, izjavili su organizatori festivala. Osim Više…

Čepinske suncokrete učinit će zanimljivim svojim glazbeno-scenskim programom čepinske osnovne škole i dječji vrtić, kao i udruge iz općine Čepin. Naravno pozvali smo i atraktivne goste: TS LEGE zabavljaju vas u petak, a u subotu za odličnu zabavu zaduženi su Giuliano & Diktatori

[NAJAVA] 22. Čepinski suncokreti

Općina Čepin i KUD „I. K. Adamović“ Čepin, te brojne  udruge s područja Općine daruju svoje sumještane i drage nam Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova