ŽIVOT

Završna konferencija projekta “Učimo zajedno 4”

Njegov je cilj osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju

Objavljeno 27.07.2021
Ivona Amidžić

Protekli je vikend održana Završna konferencija projekta „Učimo zajedno 4“ koji je započeo 1. kolovoza 2017. i traje dokraja mjeseca, točnije 31. srpnja 202o.

Njegov je cilj osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Ukupna vrijednost  projekta iznosi 10.872.432,00 kuna. Od navedenog iznosa 10.000.000,00 kuna su bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna, a 872.432,00 kuna osigurala je Osječko-baranjska županija, na način da je prijavom na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije osigurala 70% od ukupnih sredstava koje je bilo potrebno osigurati iz vlastitih sredstava, te je temeljem navedenog Javnog poziva odobren iznos sufinanciranja od 610.702,40 kn, a preostali iznos od 261.729,60 osiguran je iz vlastitih sredstava Osječko-baranjske županije .

– Tijekom protekle četiri godine osigurani su pomoćnici u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju. Važno je istaknuti da su projektom financirane plaće s pripadajućim doprinosima za 224 pomoćnika čime smo utjecali i na zaposlenost u našoj županiji. Također, već smo prijavili novi projekt kojim ćemo nastaviti pružati podršku djeci s teškoćama u razvoju i uvjeren sam da će se primjeri dobre prakse nastaviti primjenjivati i u buduće – kazao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

Pozitivna iskustva nakon provedenog projekta prenijela je ravnateljica OŠ kralja Tomislava Našice Vlatka Zahirović.

– U projektu sudjelujemo od početka, dakle već četiri godine. Inače, ove godine smo imali 12 pomoćnika osiguranih projektom i još dva pomoćnika osiguranih kroz projekt „Pomoćnici u nastavi“. Riječ je o izuzetno hvalevrijednom projektu nakon kojeg je vidljiv golem napredak kod djece, a dodijeljeni pomoćnici su i velika pomoć nastavnom osoblju u radu – istaknula je Zahirović.

Već četiri godine u projektu sudjeluje i OŠ Satnica Đakovačka kaže pedagoginja škole Valerija Živković.

– Ove godine smo imali pet pomoćnika u nastavi i jako smo zadovoljni rezultatima njihova rada s djecom s poteškoćama u razvoju. Primjetan je uspjeh u socijalizaciji učenika i nadamo se da ćemo nastaviti projektnu suradnju u budućnosti – zaključila je Živković.

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

Povodom dana planete zemlje 20.04.2024. Održana je akcija čišćenja 3. Rezolucija Zemlja. Inicijator aktivnost je Večernji list s partnerima: Grad Više…

Projekt je pokrenut s ciljem usmjeravanja darovitih učenika u STEM područja, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima.

U Osijeku održana Završna konferencija Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

U Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku održana je jučer (10. travnja 2024. godine) Završna konferencija projekta Regionalni znanstveni centar Više…

Prema željama najmlađih i ove godine HŽ je odlučio organizirati veselo blagdansko putovanje na kojemu će se djeca družiti, pjevati i zabavljati se, a uskrsni Zeko razveselit će ih i darivati

Uskoro kreće Zeko-express

HŽ Putnički prijevoz od 16. ožujka ponovno organizira vožnje dječjih uskrsnih vlakova Zeko-express. U Zeko-expressu bit će organiziran zabavni program, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.