OSJEČANI

Zbog čega je nedovršena staza na promenadi već uništena?

Grad zamolio građane da poštuju zaštitne trake oko staze - Građani reagirali burno

Objavljeno 03.09.2019
Ivona Amidžić

Svi smo upoznati s projektom izgradnje biciklističke i trkačke staze na osječkoj šetnici čiji je investitor Grad Osijek. U tijeku je završna faza radova u okviru koje podizvoditelj tvrtke Osijek-Koteks, tvrtka Maxmar d.o.o., izvodi radove polaganja tartana na budućoj trkačkoj stazi smještenoj južno od biciklističke staze.

“S obzirom na to da je prilikom polaganja tartana granulacija žitka, iznimno je važno da se na njoj ne odvijaju nikakve aktivnosti. Šteta uzrokovana hodanjem ili vožnjom po takvoj stazi ne može se drukčije popraviti nego skidanjem i polaganjem novoga sloja”, navode iz Grada Osijeka.

Kako je već pri postavljanju crnoga sloja tartana staza oštećena, Grad Osijek se obratio građanima i zamolio ih da poštuju zaštitne ograde i zaštitne trake kako bi se radovi mogli uspješno izvesti – na zadovoljstvo svih građana grada Osijeka.

MOLBA GRAĐANIMA❗️Poštovani sugrađani, u tijeku je polaganje tartana na novoj biciklističkoj i trkačkoj stazi na…

Objavljuje Grad OsijekPonedjeljak, 2. rujna 2019.

Burna reakcija Osječana

Kako se oglasio Grad, tako su i građani rekli svoje mišljenje u komentarima na objavljeni video staze – Osječani su podijeljeni

U videu se jasno vidi kako je staza poprilično oštećena tako da se jedan dio građana zgraža nad nepažnjom i nepoštivanjem nove staze koja bi trebala biti na korist svima nama. Na stazi se jasno vide otisci životinjskih šapa, ljudske obuće, biciklističkih guma, ali i drugih vozila, što svjedoči da u oštećivanju nije sudjelovala samo jedna osoba.

Drugi dio građana smatra kako je sama staza nepotrebna jer postoje puno važniji dijelovi Grada Osijeka koji bi prije trebali biti na redu za obnovu, nabrajajući tako bolnicu i podrumske ambulante, nogostup u Petkovoj ulici, Sarajevskoj, Vukovarskoj i druge objekte, a koje bi trebalo urediti prije staze koja je ovdje “zbog estetike”.

Treći su se okomili na samu stazu, Grad i izvođače radova, ukazujući na to da je sloj tartana pretanak, da ispod ne postoji sloj katrana koji bi stazu trebao držati na mjestu te da radovi uopće nisu adekvatno obavljeni. Nekoliko ljudi je prozvalo i izvođača radova za prostor koji nije adekvatno bio osiguran, a dosta komentara odnosilo se i na izjavu kako stazi treba “sedam dana da se stegne” uspoređujući ju s brašnom i jajima koji bi se “stegli brže”.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Među temama trećeg ovogodišnjeg sastanka predsjednika vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Osijeka sa zamjenikom gradonačelnika bila je i organizacija budućih manifestacija.

Grad Osijek – primjer dobre prakse u suradnji s nacionalnim manjinama

U Osijeku borave predstavnici Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina koji su održali radni sastanak sa zamjenikom gradonačelnika Više…

Svi su sudionici biciklijade dobili žig, a sa šest skupljenih žigova svaki građanin sudjeluje u nagradnom izvlačenju na kraju godine :D

Zdravkova biciklijada “Bajsom u Azil” okupila gomilu ljudi

U nedjelju, 29. rujna 2019. godine, u organizaciji Gradskog saveza za sportsku rekreaciju “Sport za sve” Osijek i Azila Osijek Više…

"Hvala svima vama koji ste proveli barem djelić svoga ljeta s nama!"

Kopika radi do kraja tjedna, a onda rujan zaključava njezina vrata

Ovisno o situaciji neki od nas imali su luksuz otići na more, barem na nekoliko dana, a neki nisu. Bilo Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Fotke su veličanstvene, uvjerite se i sami!

Romulić Stojčić studio iz Osijeka ima novu web stranicu!

Osjećajte se snažno, samopouzdano i sigurno uz Krav Magu!

Besplatni trening-seminar samoobrane za žene „Budi dio priče“ (23.11.) PRIJAVA

Za najbolje ocijenjene radove predviđene su vrijedne nagrade ;)

Besplatna radionica “Izradi lampion” za Dan grada 2019. (9. i 16.11.) NAJAVA I PRIJAVA