Arhiva

Zdravstvena gimnazija starta ove jeseni

    Objavljeno 06.05.2015
    OsijekNews redakcija

    Medicinska škola Osijek od ove jeseni, tj. od sljedeće školske godine, trebala bi krenuti s novim obrazovnim programom tzv. zdravstvene gimnazije. Radi se tu o četverogodišnjem programu koji se temelji na modernom kurikulumu, a učenicima bi trebao pružiti nešto drugačiji pristup od dosadašnjeg klasičnog.

    Naime, fokus programa u zdravstvenoj će gimnaziji biti postavljen na ishod učenja i nudit će dosta izbornih predmeta. Ideja je da se budućim učenicima omogući kvalitetna podloga za fakultetska obrazovanja u struci medicine, farmacije, biokemije, fizioterapije i dentalne medicine; a da u isto vrijeme imaju općeobrazovne predmete prema gimnazijskom programu po kojemu na kraju školovanja polažu i ispite državne mature.

    Za prvu godinu upisuje se samo jedan razred. Program će biti predstavljen ovog petka, 8. svibnja na Smotri srednjih škola, a sve dodatne informacije zainteresirani učenici mogu dobiti u stručnoj službi Medicinske škole, tj. na telefon 031/540-211.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!