Arhiva

Zdravstvena gimnazija starta ove jeseni

  Objavljeno 06.05.2015
  OsijekNews redakcija

  Medicinska škola Osijek od ove jeseni, tj. od sljedeće školske godine, trebala bi krenuti s novim obrazovnim programom tzv. zdravstvene gimnazije. Radi se tu o četverogodišnjem programu koji se temelji na modernom kurikulumu, a učenicima bi trebao pružiti nešto drugačiji pristup od dosadašnjeg klasičnog.

  Naime, fokus programa u zdravstvenoj će gimnaziji biti postavljen na ishod učenja i nudit će dosta izbornih predmeta. Ideja je da se budućim učenicima omogući kvalitetna podloga za fakultetska obrazovanja u struci medicine, farmacije, biokemije, fizioterapije i dentalne medicine; a da u isto vrijeme imaju općeobrazovne predmete prema gimnazijskom programu po kojemu na kraju školovanja polažu i ispite državne mature.

  Za prvu godinu upisuje se samo jedan razred. Program će biti predstavljen ovog petka, 8. svibnja na Smotri srednjih škola, a sve dodatne informacije zainteresirani učenici mogu dobiti u stručnoj službi Medicinske škole, tj. na telefon 031/540-211.

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Pišite nam u komentar na Facebook-u - rezultat, ili tagirajte svoj kafić za gledanje, ekipu ... :)

  Gdje gledate utakmicu sutra u 20? Tagirajte Vaše kafiće, ekipu …

  Nogometaši Osijeka igrat će protiv moldavskog Petrocuba iz Sarata-Galbene u 1. pretkolu Europske lige. Tako je odlučio ždrijeb u Nyonu

  Osijek ide u Moldaviju, potom na škotski Rangers

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”