SPORT

Zekić zadovoljan uratkom iz Velike

Idućega tjedna ćemo sve to još malo taktički nadograditi i vjerujem – biti spremni za Rijeku, rekao je Zekić

    Objavljeno 10.09.2018
    Alan Srčnik

    Trener Osječana Zoran Zekić vrlo pozitivno se očitovao o radu i angažmanu svoje momčadi tijekom trodnevnih aktivnosti u Velikoj. Pripreme je ocijenio vrlo uspješnima, uključujući i provjeru s tuzlanskom Slobodom (1:0) – piše danas NK Osijek.

    – Moram priznati da sam jako zadovoljan i nadam se da nas to neće zavarati. Odradili smo zaista četiri odlična treninga, a utakmicu smo odigrali s kombiniranom momčadi. Znate i sami da su nam neki igrači otišli, neki drugi su nam pristigli i kada se svim raspoloživim igračima pruži prigoda, onda je teško igrati u visokom ritmu, ali je ipak bilo dobro. Osjetio se umor od intenzivnih treninga, a i probali smo određene stvari u igri. Htjeli smo malo više opteretiti našu obranu i veznu liniju, pa smo 60-70 minuta puštali protivnika da nam dolazi 10 na 7 na našoj polovici terena. Generalno govoreći, zaista mogu biti zadovoljan jer smo ispunili plan u Velikoj. Idućega tjedna ćemo sve to još malo taktički nadograditi i vjerujem – biti spremni za Rijeku, rekao je Zekić.

    Drugo poluvrijeme je bilo bolje

    Gledajući i vrednujući samo ogled s Tuzlacima, osječki kormilar je imao i zamjerki na igru svoju momčadi, prvenstveno u prvih 45 minuta:

    – U prvom dijelu, osim Lope, baš i nismo imali raspoloženog igrača prema naprijed tim više što smo napadače pustili da igraju samo u toj ofanzivnoj fazi ne tražeći drugo od njih. Međutim, niti smo imali prave dubinske lopte prema njima, niti su se oni baš najbolje kretali i tražili prostor. U drugom dijelu je to izgledalo dosta bolje i sretan sam da su i ovi naši juniori pokazali puno dobrih stvari ne samo na utakmici, nego i tijekom cijelih mini-priprema. Mislim da su pokazali da Osijek neće imati problema u budućnosti što se tiče domaćeg kadra.

    Bagadur bi mogao ostati

    U osječkim redovima nastupio je i Ricardo Bagadur, 22-godišnji Riječanin koji je nakon nekoliko drugoligaških klubova u Italiji u potrazi za novim angažmanom. Prvo je igrao za Osijek II s Cibalijom, a sada ga je Zekić odlučio provjeriti i u prvoj momčadi Bijelo-plavih.

    – Moram naglasiti da je on došao na probu u B momčad. Odigrao je ovaj susret na zadovoljavajući način, vidi se, doduše, da nije neko vrijeme bio u natjecateljskom ritmu i odigrao pravu utakmicu. No, mislim da bi kroz nastupe za Osijek II mogao doći na potrebnu razinu. Snažan je i čvrst u dvobojima, dobro se postavlja, malo su mu problematične bile dubinske lopte, ali se to sve ispravlja kroz treninge. Mislim da u njemu možemo dobiti ono što nam još treba – zaključio je trener Osijeka.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    Donosimo vam najvažnije informacije za navijače uoči utakmice NK Osijek - Adana Demirspor

    [INFO] U Opus Areni danas ogled između NK Osijek i turskog FC Adane Demirspor

    Na novom osječkom stadionu Opus Arena danas u 20 sati odigrati će se nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige, trećeg pretkola, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na natjecanju je  nastupilo oko 300 plivačica i plivača svih kategorija iz 13 plivačkih klubova Srbije, BiH i Hrvatske. PK Osijek je predstavljalo 44 natjecatelja/ica koji su odličnim plivanjem osvojili velik broj medalja

    [FOTO] RK Osijek na 3. otvorenom prvenstvu Vukovarsko-srijemske županije u plivanju

    Hrvatski savez tajlandskog boksa predstavljalo je 8 boraca iz osječkog HUS-a, koji su ostvarili i zapažene rezultate te osvojili 3 zlata, 4 srebra i 1 broncu

    Osječki HUS ostvario zapažene rezultate na Europskom kupu u tajlandskom boksu

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.