KULTURA

Želite znati nešto više o našoj Tvrđi? Evo prilike, i to već sutra…

Sutra će se u sklopu Europske godine kulturne baštine u Arheološkom muzeju održati predavanja tematski vezana uz našu Tvrđu.

Objavljeno 05.11.2018
Antonela Verković

Europska godina kulturne baštine, svi znamo, obilježava se i u našem gradu kroz brojne hvale vrijedne projekte.

Sutra, u utorak 6. 11. 2018. g. u 11 sati u Arheološkom muzeju na Trgu sv. Trojstva 2, povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine 2018. g. koju je inicirao Konzervatorski odjel u Osijeku održat će se predavanja tematski vezana uz osječku Tvrđu.

PROGRAM

Dipl. ing. arh. Željko Andraši iz Agencije za obnovu osječke Tvrđe održat će predavanja na temu „Prezentacija događanja vezanih uz Strateški i akcijski plan obnove osječke Tvrđe 2014.-2020. s osvrtom na realizaciju projekta u periodu 2014.-2018. kao i „Rad na digitalizaciji podloga u okviru GIS-a osječke Tvrđe te formiranje baze podataka digitalizacijom dostupnih podloga, projekata i elaborata vezanih uz prostor osječke Tvrđe“.

Doc.dr.sc. Margareta Turkalj Podmanicki  s Akademije za umjetnost i kulturu održat će predavanje „Tvrđa – 3D aplikacija „Digitalna baština – osječka Tvrđa“, a nakon predviđenih predavanja za zainteresirane posjetitelje bit će organizirano stručno vodstvo kroz Tvrđu Grgura Marka Ivankovića, višeg kustosa Muzeja Slavonije.

FOTO: Osijek News

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U četvrtak se otvara izložba koja je ujedno i virtualna i u sklopu je međunarodnog projekta ''Vjerujem. Stoga jesam.'' Detaljnije informacije u nastavku... :)

Izložba ”Sv.Trojstvo” – ”Vjerujem. Stoga jesam.”

Europska godina kulturne baštine – o tome pjevaju već i ptice na grani, iako su se sada malo skrile zbog Više…

Iskoristite ovu priliku da pobliže upoznate Troju kroz izložbu fotografija koja vam donosi legendu o Trojanskom ratu, priču o pronalasku slavnog grada, arheološke nalaze...

”Troja na putu” bit će u našem Arheološkom muzeju

Izložba „Troja na putu“, koju je Arheološki muzej u Zagrebu u suradnji s Institutom Yunus Emre kreirao povodom obilježavanja Godine Više…

Od srijede u Tvrđi velik broj prolaznika šeće s knjigama u ruci... Sajam smo posjetili i razgovarali i s dekanicom Akademije, a studenti, evo prilike da pustite skriptu i uzmete knjigu!

‘Knjige za 5’ – 5 kuna i petica u indeksu!

Svi su svjesni činjenice kako studenti danas koriste skripte koje su nerijetko prepisivane ‘sto’ puta i samim tim dolazi do Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Memorijal dugi niz godina afirmira i okuplja najbolje mlade gudače svih uzrasta te ih predstavlja osječkoj publici kroz tri koncertne večeri.

Koncertne večeri povodom 25. memorijala ”Franjo Krežma”

U četvrtak se otvara izložba koja je ujedno i virtualna i u sklopu je međunarodnog projekta ''Vjerujem. Stoga jesam.'' Detaljnije informacije u nastavku... :)

Izložba ”Sv.Trojstvo” – ”Vjerujem. Stoga jesam.”

Performans na parkingu - ''Volim parking, više volim scenu'' moći ćete pogledati u tri termina ovog tjedna... :)

Performans ispred Akademije