KULTURA

Želite znati nešto više o našoj Tvrđi? Evo prilike, i to već sutra…

Sutra će se u sklopu Europske godine kulturne baštine u Arheološkom muzeju održati predavanja tematski vezana uz našu Tvrđu.

Objavljeno 05.11.2018
Antonela Verković

Europska godina kulturne baštine, svi znamo, obilježava se i u našem gradu kroz brojne hvale vrijedne projekte.

Sutra, u utorak 6. 11. 2018. g. u 11 sati u Arheološkom muzeju na Trgu sv. Trojstva 2, povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine 2018. g. koju je inicirao Konzervatorski odjel u Osijeku održat će se predavanja tematski vezana uz osječku Tvrđu.

PROGRAM

Dipl. ing. arh. Željko Andraši iz Agencije za obnovu osječke Tvrđe održat će predavanja na temu „Prezentacija događanja vezanih uz Strateški i akcijski plan obnove osječke Tvrđe 2014.-2020. s osvrtom na realizaciju projekta u periodu 2014.-2018. kao i „Rad na digitalizaciji podloga u okviru GIS-a osječke Tvrđe te formiranje baze podataka digitalizacijom dostupnih podloga, projekata i elaborata vezanih uz prostor osječke Tvrđe“.

Doc.dr.sc. Margareta Turkalj Podmanicki  s Akademije za umjetnost i kulturu održat će predavanje „Tvrđa – 3D aplikacija „Digitalna baština – osječka Tvrđa“, a nakon predviđenih predavanja za zainteresirane posjetitelje bit će organizirano stručno vodstvo kroz Tvrđu Grgura Marka Ivankovića, višeg kustosa Muzeja Slavonije.

FOTO: Osijek News

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Pozivamo sve ljubitelje starodobnih vozila da se pridruže na otvorenju sezone koja će se održati 6. travnja 2019.godine u Osječkoj Tvrđi

Otvorenje sezone i izložbe starodobnih vozila u Osijeku

Oldtimer klub Osijek osnovan je 2016. godine te okuplja 35 članova. Klub se bavi organiziranjem izložbi starodobnih vozila, promoviranjem i poticanjem Više…

Jeste li ih već imali prilike slušati uživo? Zaista su posebna energija! U petak u 20:00 sati dođite u Tvrđu i zagrijte se uz dobru glazbu i poneko kuhano vino :)

Božić u Tvrđi: Koncert grupe Red Roosters

Nije li petak dan koji je stvoren za koncert? Tvrđa – 20:00 sati, vidimo se! THE RED ROOSTERS The Red Više…

Subota je uvijek dan za provod, a posebice sad kad nam se bliži Božić... Dolazite? :)

Božić u Tvrđi: Luda zabava uz ‘DJ Pedja’

U subotu s početkom u 20:00 sati u Tvrđi će nastupiti DJ Pedja. Zvukovi zabavne glazbe, dobra hrana i piće Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Mladi osječki pjesnici organiziraju večer poezije u dobro poznatom noćnom klubu Cadillac

Večer poezije @ Cadillac