KULTURA

Želite znati nešto više o našoj Tvrđi? Evo prilike, i to već sutra…

Sutra će se u sklopu Europske godine kulturne baštine u Arheološkom muzeju održati predavanja tematski vezana uz našu Tvrđu.

Objavljeno 05.11.2018
Antonela Verković

Europska godina kulturne baštine, svi znamo, obilježava se i u našem gradu kroz brojne hvale vrijedne projekte.

Sutra, u utorak 6. 11. 2018. g. u 11 sati u Arheološkom muzeju na Trgu sv. Trojstva 2, povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine 2018. g. koju je inicirao Konzervatorski odjel u Osijeku održat će se predavanja tematski vezana uz osječku Tvrđu.

PROGRAM

Dipl. ing. arh. Željko Andraši iz Agencije za obnovu osječke Tvrđe održat će predavanja na temu „Prezentacija događanja vezanih uz Strateški i akcijski plan obnove osječke Tvrđe 2014.-2020. s osvrtom na realizaciju projekta u periodu 2014.-2018. kao i „Rad na digitalizaciji podloga u okviru GIS-a osječke Tvrđe te formiranje baze podataka digitalizacijom dostupnih podloga, projekata i elaborata vezanih uz prostor osječke Tvrđe“.

Doc.dr.sc. Margareta Turkalj Podmanicki  s Akademije za umjetnost i kulturu održat će predavanje „Tvrđa – 3D aplikacija „Digitalna baština – osječka Tvrđa“, a nakon predviđenih predavanja za zainteresirane posjetitelje bit će organizirano stručno vodstvo kroz Tvrđu Grgura Marka Ivankovića, višeg kustosa Muzeja Slavonije.

FOTO: Osijek News

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Jeste li ih već imali prilike slušati uživo? Zaista su posebna energija! U petak u 20:00 sati dođite u Tvrđu i zagrijte se uz dobru glazbu i poneko kuhano vino :)

Božić u Tvrđi: Koncert grupe Red Roosters

Nije li petak dan koji je stvoren za koncert? Tvrđa – 20:00 sati, vidimo se! THE RED ROOSTERS The Red Više…

Subota je uvijek dan za provod, a posebice sad kad nam se bliži Božić... Dolazite? :)

Božić u Tvrđi: Luda zabava uz ‘DJ Pedja’

U subotu s početkom u 20:00 sati u Tvrđi će nastupiti DJ Pedja. Zvukovi zabavne glazbe, dobra hrana i piće Više…

Ivana će predstaviti svoju knjigu 'Ezan', za koju je inspiraciju dobila nakon što se prilikom jedne zabave našla nedaleko od starog turskog groblja i pronašla kost...

Sveti Nikola uz Ivanu Šojat i ‘Ezan’

Nakon hvale vrijednog romana ‘Emet’ koji se nedavno uprizorio i kao predstava osječkog HNK i također pokupio izuzetno velike simpatije Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Uživat ćete u njegovoj predstavi 'Na komadiću Europe' - trk po ulaznice! :)

Pervan dolazi u Osijek! I nasmijat će vas do suza!

Muzej Okusa je sinoć bio poprište otvaranja festivala, a osim ponude vina bilo je tu i ukusnih sirnih kao i suhomesnatih delicija, rakije i meda.

Započeo je peti Osijek Wine fest – najveći vinski festival na istoku Hrvatske

10. Sajam vjenčanja u Osijeku

Sajam vjenčanja u Osijeku