GOSPODARSTVO

Željko Požega poručuje ugostiteljima s obale: Jamčili ste sobu ‘dva sa dva’ bez prozora

- Radnici su se mogli i kupati u moru ujutro prije 11 ako su imali snage ustati se ... - piše ugostiteljima Požega

    Objavljeno 16.06.2019
    Alan Srčnik

    Željko Požega se danas na Facebook-u vrlo oštro ponio prema ugostiteljima s obale. I bio točan, čini se. ‘Zaradio’ je munjevito više desetaka podjela i preko 200 pozitivnih reakcija …

    – Naši ugostitelji sa Jadrana traže od Vlade da hitno odobri dodatne kvote za uvoz stranih radnika. Tvrde da je ugrožena turistička sezona i da nema tko raditi. Čudno – počeo je post na Facebook-u Željko Požega, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka, ekonomski stručnjak i analitičar, profesor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku …

    – A sve do prošlog ljeta svim su domaćim radnicima jamčili sobu dva sa dva bez prozora, sa krevetom i wc školjkom, vlagom na sjevernom zidu sobe, redovitu minimalnu plaću od 3000 kuna, još 500 kuna na ruke krajem mjeseca, radno vrijeme od 11 do ponoći, uključen obrok… Radnici su se mogli i kupati u moru ujutro prije 11 ako su imali snage ustati se… Ako ste konobar, morali ste vratiti bakšu… Baš čudno da nema radnika, još čudnije ako misle da će ih stranci spasiti – zaključio je ‘otrovno’ Požega.

    Naši ugostitelji sa Jadrana traže od Vlade da hitno odobri dodatne kvote za uvoz stranih radnika. Tvrde da je ugrožena…

    Objavljuje Željko PožegaSubota, 15. lipnja 2019.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Tradicionalna manifestacija „Dani poslova“ održava se u šest gradova kontinentalne Hrvatske, a više od 15 hotelskih kuća i lanaca predstavit će se posjetiteljima 10. veljače u Osijeku

    Hotelijeri stižu u Osijek – nude sezonski posao i edukacije

    Dani poslova u ponedjeljak 10. veljače stižu u Osijek, gdje će se u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije od 10 do Više…

    Jedna od tema predavanja bila je kartična naplata napojnica, što je tek nedavno postalo aktualno u Hrvatskoj, dok se u Sloveniji provodi već dvije godine. Udruženje predložilo i uvođenje sustava e-vinjeta za djelatnike, a kupnjom iste pokrili bi se svi troškovi i doprinosi prema državi za te radnike.

    Hoće li enormna poskupljenja i nedostatak radne snage baciti ugostitelje na koljena? Zagrebački ugostitelji uputili nove zahtjeve prema Gradu Zagrebu i Vladi RH

    Forum zagrebačkih ugostitelja 2023., koji bilježi petnaestu obljetnicu djelovanja i ove je godine okupio u zagrebačkom hotelu Esplanade ugostitelje i Više…

    Ugostitelji su u posljednjih šest godina doživjeli prvo i jedino dupliranje PDV-a, poskupljenje ulaznih troškova namirnica je od 60 do 100%, poskupljenje energenata od 400%

    Prijeti li Hrvatskoj zatvaranje velikog broja ugostiteljskih objekata?

    Zagrebački hotel Esplanade bio je domaćin Forumu zagrebačkih ugostitelja, na kojem je uz uvažene stručnjake te predstavnike državnih institucija i Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ovaj dugogodišnji i cijenjeni događaj okuplja najkreativnije umove i najnaprednije inovacije iz svih područja ljudskog djelovanja, a ove godine donosi bogat i uzbudljiv program

    Hrvatska zajednica inovatora održala 23. međunarodnu izložbu inovacija ARCA 2025

    Riječ je o strateškom ulaganju čija je ukupna vrijednost ulaganja 1,75 milijuna eura, a obuhvaća treću, najnapredniju liniju za narezivanje i pakiranje te potpuno automatiziranu robotsku liniju na izlazu

    Mesna industrija DOBRO pustila u rad novu liniju za narezivanje mesnih proizvoda vrijednu 1,75 milijuna eura

    Cilj projekta je izrada cjelovite tehničke dokumentacije koja će omogućiti modernizaciju i dogradnju osnovne lučke infrastrukture

    Luka Osijek ulazi u novu fazu modernizacije – potpisan ugovor vrijedan više od 3 milijuna eura