POLITIKA

Željko Požega: Prijatelju Škori pomagat ću bez obzira na cijenu

Sprema li se smjena predsjednika osječkog Gradskog vijeća zbog njegovog sudjelovanja u timu Miroslava Škore?

  Objavljeno 05.11.2019
  Petar Tauković

  Prema pisanju Jutarnjeg lista HDZ je krenuo u preslagivanje većine u osječkom Gradskom vijeću i smjenjivanje predsjednika Gradskog vijeća. To i nisu neočekivane vijesti na političkoj sceni no svakako je neočekivan razlog za taj potez. Navodno je najvažniji razlog činjenica da Željko Požega savjetuje predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru, što nikako ne odgovara Ivanu Anušiću koji vodi stožer aktualne predsjednice.

  Jutarnji list piše kako je iz više izvora dobio potvrdu kako je upravo suradnja Požege i Škore kap koja je prelila HDZ-ovu čašu i da su zbog toga krenuli u ovaj obračun.

  Predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Anušić i predsjednik HDZ-a grada Osijeka Ivan Radić u izjavi za Jutarnji list demantiraju informaciju da je angažman Željka Požege u stožeru Miroslava Škore razlog za njegovu smjenu te ističu da su razlozi za preslagivanje inertno funkcioniranje Grada i propadanje brojnih projekata.

  S druge strane gradonačelnik Ivan Vrkić otvoreno govori da zna za namjere HDZ-a i da su ga kontaktirali – Iz HDZ-a su mi najavili da planiraju rušiti Požegu, čak su spominjali i želju da idu sa mnom u kohabitaciju, no meni je to neprihvatljivo, jer bi značilo da napuštam jednog partnera i idem s drugim. Od prvoga dana sam rekao da neću izdati one na čijoj sam platformi izabran i ostajem pri tome. Neću se u to petljati, a oni ako imaju većinu neka rade što hoće – poručio je Vrkić.

  Pitali smo Željka Požegu za komentar cijele situacije koji je u izjavi za OsijekNews iznio svoj stav – Miroslav Škoro je najbolji kandidat za predsjednika Republike koji nudi toliko potrebne sustavne i društvene promjene. Ali prije svega on je moj prijatelj kojem ću pomagati do kraja bez obzira na cijenu. Iskreno jedva čekam da me smjene ako će to biti moj mali doprinos njegovoj pobjedi na izborima – izjavio je Požega.

  Takav njegov stav ne čudi s obzirom da su Požega i Škoro dugogodišnji prijatelji, a uz to je Požega u Vijeće ušao s liste Mosta koji u predsjedničkoj kampanji također podržava Škoru.

  HDZ za provedbu svog plana mora pridobiti troje vijećnika. Navodno su bivši HDSSB-ovci Karlo Šatvar i Dragan Vulin spremni podržati tu ideju. To se može naslutiti iz njihovih dosta neodređenih izjava Jutarnjem listu u kojima su rekli da se razgovara i sve su opcije moguće, ali još se ništa konkretno nije dogodilo i što se tiče odnosa snaga u Gradskom vijeću trenutačno je situacija nepromijenjena. Postoji li još vijećnika koji su spremni podržati HDZ-ov plan mogli bi saznati već na sljedećoj sjednici Vijeća prilikom izglasavanja proračuna.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Osječani su neke nagradili a neke baš i ne. Moglo bi se reći da je Osijek "otišao" u desno s gotovo 62% glasova prema "desnim" strankama

  Osječani HDZ nagradili s 39,73%, Restart 23,11%, Domovinski pokret 15,64% i Most s 6,21% glasova

  Obrađena su sva izborna mjesta. U ozračju nikad manje izlaznosti (46,85 % svih birača s pravom glasa u RH) na Više…

  HDZ je osvojio najviše glasova u 1, 2., 4.,5.,6.,7.,9. i 10. izbornoj jedinici dok je Restart koalicija osvojila 3. i 8. izbornu jedinicu.

  Parlamentarni izbori 2020 – HDZ pobjedio u osam izbornih jedinica, Restart u dvije

  Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta, HDZ je relativni pobjednik parlamentarnih izbora sa osvojenih Više…

  Dvije rečenice i fotografija potaknuli su brojne rasprave u komentarima...

  Žana Gamoš pokazala što misli o Škorinom i Raspudićevom stavu o pobačaju

  Žana Gamoš jučer je objavila fotografiju na Facebooku kao reakciju na izjave Miroslava Škore i Nine Raspudića o pobačaju koje Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Potpredsjednik DIP-a izrazio je zadovoljstvo što su se svi sudionici izbornog procesa pridržavali propisanih mjera zaštite od zaraze koronavirusom

  Na nedjeljne izbore izašlo je 107 tisuća birača manje nego 2016.

  Osječani su neke nagradili a neke baš i ne. Moglo bi se reći da je Osijek "otišao" u desno s gotovo 62% glasova prema "desnim" strankama

  Osječani HDZ nagradili s 39,73%, Restart 23,11%, Domovinski pokret 15,64% i Most s 6,21% glasova

  HDZ je osvojio najviše glasova u 1, 2., 4.,5.,6.,7.,9. i 10. izbornoj jedinici dok je Restart koalicija osvojila 3. i 8. izbornu jedinicu.

  Parlamentarni izbori 2020 – HDZ pobjedio u osam izbornih jedinica, Restart u dvije