POLITIKA

Željko Požega: Prijatelju Škori pomagat ću bez obzira na cijenu

Sprema li se smjena predsjednika osječkog Gradskog vijeća zbog njegovog sudjelovanja u timu Miroslava Škore?

  Objavljeno 05.11.2019
  Petar Tauković

  Prema pisanju Jutarnjeg lista HDZ je krenuo u preslagivanje većine u osječkom Gradskom vijeću i smjenjivanje predsjednika Gradskog vijeća. To i nisu neočekivane vijesti na političkoj sceni no svakako je neočekivan razlog za taj potez. Navodno je najvažniji razlog činjenica da Željko Požega savjetuje predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru, što nikako ne odgovara Ivanu Anušiću koji vodi stožer aktualne predsjednice.

  Jutarnji list piše kako je iz više izvora dobio potvrdu kako je upravo suradnja Požege i Škore kap koja je prelila HDZ-ovu čašu i da su zbog toga krenuli u ovaj obračun.

  Predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Anušić i predsjednik HDZ-a grada Osijeka Ivan Radić u izjavi za Jutarnji list demantiraju informaciju da je angažman Željka Požege u stožeru Miroslava Škore razlog za njegovu smjenu te ističu da su razlozi za preslagivanje inertno funkcioniranje Grada i propadanje brojnih projekata.

  S druge strane gradonačelnik Ivan Vrkić otvoreno govori da zna za namjere HDZ-a i da su ga kontaktirali – Iz HDZ-a su mi najavili da planiraju rušiti Požegu, čak su spominjali i želju da idu sa mnom u kohabitaciju, no meni je to neprihvatljivo, jer bi značilo da napuštam jednog partnera i idem s drugim. Od prvoga dana sam rekao da neću izdati one na čijoj sam platformi izabran i ostajem pri tome. Neću se u to petljati, a oni ako imaju većinu neka rade što hoće – poručio je Vrkić.

  Pitali smo Željka Požegu za komentar cijele situacije koji je u izjavi za OsijekNews iznio svoj stav – Miroslav Škoro je najbolji kandidat za predsjednika Republike koji nudi toliko potrebne sustavne i društvene promjene. Ali prije svega on je moj prijatelj kojem ću pomagati do kraja bez obzira na cijenu. Iskreno jedva čekam da me smjene ako će to biti moj mali doprinos njegovoj pobjedi na izborima – izjavio je Požega.

  Takav njegov stav ne čudi s obzirom da su Požega i Škoro dugogodišnji prijatelji, a uz to je Požega u Vijeće ušao s liste Mosta koji u predsjedničkoj kampanji također podržava Škoru.

  HDZ za provedbu svog plana mora pridobiti troje vijećnika. Navodno su bivši HDSSB-ovci Karlo Šatvar i Dragan Vulin spremni podržati tu ideju. To se može naslutiti iz njihovih dosta neodređenih izjava Jutarnjem listu u kojima su rekli da se razgovara i sve su opcije moguće, ali još se ništa konkretno nije dogodilo i što se tiče odnosa snaga u Gradskom vijeću trenutačno je situacija nepromijenjena. Postoji li još vijećnika koji su spremni podržati HDZ-ov plan mogli bi saznati već na sljedećoj sjednici Vijeća prilikom izglasavanja proračuna.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Kao vinar susreo se sa svim izazovima koje nosi poslovanje u poljoprivredi a koje uključuju cijeli niz autohtonih hrvatskih birokratskih nelogičnosti te neke probleme koje generira Zajednička poljoprivredna politika

  Miroslav Škoro održao govor u Europskom parlamentu

  Miroslav Škoro je jučer 22.10. na poziv hrvatske zastupnice Ruže Tomašić posjetio Europski parlament u Strasbourgu i pred ECR grupacijom Više…

  Trenutno je u procesu završetka rehabilitacija u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KBC-a Osijek u Bizovcu

  Povratak gradonačelnika Ivana Vrkića

  Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić jučer je u Gradskoj upravi održao prvi radni sastanak sa svojim zamjenicima Borisom Piližotom i Žanom Više…

  "U utorak ću konačno održati prvi sastanak nakon operacije sa svojim suradnicima - zamjenicima i pročelnicima. Nastavljamo gdje smo stali"

  Nakon skoro pet mjeseci šutnje gradonačelnik Ivan Vrkić obratio se građanima

  Nakon skoro pet mjeseci šutnje, neaktivnosti na društvenim mrežama i političkom životu uslijed mukotrpne borbe za zdravlje, gradonačelnik Ivan Vrkić Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Standardizacijom punjača za polovicu elektroničkih uređaja potrošači će uštedjeti više od pola milijarde eura do 2021.

  Borzan: Od iduće godine trebat ćemo samo jedan punjač za sve male aparate

  Glifosat je herbicid za koji se sumnjalo i sumnja da je kancerogen...

  Ministrica Vučković: U Hrvatskoj se zasad neće zabraniti upotreba glifosata

  "U usporedbi s muškim kolegama, žene u Europi i dalje dva mjeseca rade besplatno"

  Dan jednakih plaća: Žene u EU i dalje u prosjeku zarađuju 16% manje nego muškarci