ŽIVOT

Zemlja bez granica – 24 sata ‘non-stop’: ‘FULL’ RASPORED

Zemlja bez granica - samo što nije! U petak 31. kolovoza kreće 24-satni 'maraton' događanja u organizaciji Udruge Breza. Donosimo cjeloviti raspored ...

Objavljeno 28.08.2018
Alan Srčnik

Zemlja bez granica – samo što nije! U petak 31. kolovoza kreće 24-satni ‘maraton’ događanja u organizaciji Udruge Breza. Donosimo cjeloviti raspored …

Uvod već znate – večernji sati u petak 31. kolovoza sati su kada svoje granice po 14. put otvara najveći obiteljski festival u regiji, Zemlja bez granica, u organizaciji Udruge Breza, koja u ovogodišnjem izdanju priprema 24-satni program. Prve su radionice, poput Tvornice čarobnih štapova (Udruga Slama) i Mali novinari (Marin Media) već započeli – piše uvodno Udruga Breza u priopćenju i nastavlja …

POZIV U ZEMLJU BEZ GRANICA

Kažu da je ples glazba koju možemo vidjeti, a kako bi vidjeli pravu rapsodiju pokreta, Vijenac Ivana Mažuranića u subotu se pretvara u veliku galeriju Plesna gužvara u kojoj će čak 12 plesnih klubova oslikavati glazbu svojim koreografijama.

Tik do Vijenca, u Perivoju kralja Tomislava, svojom će Plesnom etidom šumsku bajku dočarati Dječje kazalište Branka Mihaljevića, a na istom će se tragu predstaviti i Plesni studio Shine svojom plesnom predstavom Noćomor.

Očekuje nas i plesni performans Krijesnice u izvedbi Glazbene škole Franje Kuhača Osijek, a na svoj put svijetom povest će nas Gorski Paroščić pobjedničkim mjuziklom. Ni tu nije kraj izvedbenim delicijama! Teatar PocoLoco stiže iz Zagreba po posebnoj misiji, a njihov je as rukavu predstava Ljubiti, samo ljubiti.

Kad smo kod ljubavi, kažu i da ona ide kroz želudac, a kako ne bi sve ostalo na riječima, pobrinut će se Udruga Ceker za svojim Midnight gastro stolom vodeći posjetitelje na pravu gastronomsku ekskurziju.

Nakon one gastronomske u petak, ekskurzija s Cekerom nastavlja se u subotu gdje će glavni protagonisti biti djeca i osječki grafiteri sa zajedničkom misijom postavljanja istraživalačke instalacije Tok vode.

Na vodi u nešto drugačijem aranžmanu biti će i Motonautički klub Osijek, koji će premijerno prometovati Dravom na relaciji Zimska luka – Iktus pa nemojte propustiti priliku uskočiti u bespla Čikl taksi i odraditi jedan vodeni đir.

Dok se jedni điraju, drugi će đuskati. Za naše drage sugrađane u zlatnim godinama, sprema se Zeleni caffe za golden ages u obliku bistroa, a za ovu ga posebnu priliku otvaraju Gradsko društvo Crvenog križa i Volonterski centar Osijek.

Jedni điraju, drugi đuskaju…a treći? Treći cirkusiraju na radionici klaunske školice pod voditeljskom palicom Dejana Fajfera, koordinatora klaun doktora u susjednoj nam Mađarskoj.

Neki će, naravno, samo htjeti uživati i pratiti program bez posebnog angažmana, stoga iznenađenje sprema i mlada osječka kantautorica Aklea Neon koja će, uz Osječke Zumbiće, zapjevati i zasvirati uz Modnu reviju „Žena s imenom Drava“ čije su dizajnerice Mira Anić i Jadranka Terkal.

Veliku završnicu čitavog 24-satnog programa, uz glazbeni performans ekipe okupljene u sastavu Vick Didge&Drum, priprema Udruga LABOR (Mađarska) svojim svjetlosnim instalacijama Magic light, breathing walls of light. Sam naziv najavljuje još jednu raposdiju – boja i svjetla praćenu prigodnim melodijama.

CIJELI RASPORED

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Zemlja bez granica: Ovogodišnji Vremeplov vodi te u maštovite kutke dječjeg svijeta

Zaviri u program Zemlje bez granica

Još sitno brojimo dane do najzanimljivijeg obiteljskog festivala u regiji – Zemlje bez granica. Ovogodišnje izdanje festivala donosi maštovit program Više…

Grafiterski dvojac – Armando El-Hag Hassan i Nenad Krahulec oslikat će jedan od zidova kod dobro poznatog OLT-a ... :)

Novi grafit Zemlje bez granica

Udruga za rad s mladima Breza i Udruga Hip-Hop Osijek i ove godine pripremaju zanimljive aktivnosti koje najavljuju najveći obiteljski Više…

Udruga Breza: Natječaj Write The Change

Zanima vas pisanje? Evo prilike!

Započeo WRITE THE CHANGE – natječaj za mlade u pisanju priča i scenarija na temu migracija WRITE THE CHANGE! je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Šeširić ili kapa, osvježenje i dobra knjiga... Što vam više treba :D

Vrijeme danas: Pravo ljetno sunčano!

Ovog su ljeta toplinski valovi u fokusu bili nekoliko puta, što se zapravo događa u našem tijelu?

Kako toplinski val utječe na ljudski organizam?

U spomenutom je razdoblju dijagnosticirano 1536 invazivnih karcinoma dojke...

Više peradi, a manje crvenog mesa smanjuje rizik od raka dojke