KULTURA

“Žena može” glazbeno-scenski program

Organizacija ovog programa nastavak je aktivnosti senzibiliziranja svih građanki i građana na problem nasilja u obitelji

Objavljeno 06.03.2023
Darija Kovačić

Kao i svake godine povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, 12. godinu za redom u sklopu Nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, održati će se glazbeno-scenski program pod nazivom ‘Žena može’.

Nasilje u obitelji nema svoju dob, zanimanje ili stupanj obrazovanja, prisutno je u svim socijalnim skupinama. Kako bi se to promijenilo, Policijska uprava osječko-baranjska provodi brojne aktivnosti po Nacionalnom preventivnom projektu pod nazivom „Živim život bez nasilja“, u kojemu mlade ljude u osnovnim i srednjim školama, kao i njihove roditelje, na području cijele županije učimo prepoznati nasilje i kako reagirati na nasilje.

Organizacija ovog programa nastavak je aktivnosti senzibiliziranja svih građanki i građana na problem nasilja u obitelji.

Četvrtak 09. ožujka u 19:30 Poetry caffe Magis

Program:

Bubnjarski band ‘RitmOs’
Antonija Pintarić i Vjekoslav Miling  JAZZ
Josip Paulić (tenor) i Ante Blažević ( klavir )
Krunoslav Đurčić Street art GITARA
Ženska klapa Allegre Osijek
Društvo pjesnika ‘Antun Ivanošić’

I ove godine uključili su se poduzetnici grada Osijeka koji će darovati žene goste eventa poklon bonovima svojih usluga i proizvoda.

Ulaz je slobodan!

Organizacija: Policijska uprava osječko-baranjska, Udruga Lega grad, Poetry caffe Magis i prijatelj projekta Tihana Vajnand.

Posebno zahvaljujemo poduzetnicima grada Osijeka koji će darovati sve prisutne žene svojim uslugama i proizvodima: Blue gym Sjenjak, M-Studio Visnjevac, Z studii Višnjevac,  Fizionova, Centar ljepote Elite, Obrt Oratrix,  Frizerski salon Suncica,  Obrt Lui e Lei,  Studio Respect, obrt za masažu i fizioterapiju ‘Pčelica’.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Svirke četvrtkom glazbeni su revival nekadašnjih „Koncerata četvrtkom“ u sklopu kojeg su, u osječkom Studentskom centru, svojevremeno nastupali neki od najjačih bendova tadašnje pop-rock scene poput „Plave trave zaborava“, „Filma“, „Kud idijota“, „Osmog putnika“ i „Ekaterine Velike“.

Ciklus “Svirke četvrtkom” u Kulturnom centru Osijek otvara osječki band D’intriga

Nakon četiri godine iskušavanja vlastitih i stranih kompozicija, eksperimentiranja jazz stilovima i idejama uživo pred publikom, Davor Križić Experiment snimio je fascinantni, istoimeni album u sedmeročlanoj postavi koja je predstavljala spoj nekih od najboljih džezista generacije Boilersa i onih mlađe generacije

Besplatan jazz koncert u subotu u kinu Urania + tjedni program

Mješoviti zbor, pod ravnanjem Valerije Fischbach, proglašen je pobjednikom u svojoj kategoriji, a za visoku ocjenu stručnog suda dobio je zlatnu diplomu

HPD Lipa osvojila novo međunarodno pjevačko zlato i titulu pobjednika svoje kategorije!