SPORT

Ženska odbojkaška reprezentacija odabrala Osijek za svoju bazu

Ženska reprezentacija odabrala je Osijek kao bazu za pripreme uoči nadolazećeg Europskog prvenstva, koje će se igrati u četiri zemlje.

    Objavljeno 17.08.2022
    Iven Jurić

    Ženska odbojkaška reprezentacija kao i muška odabrala je naš Grad za pripreme uoči Europskog prvenstva, koje će se igrati 2023. godine u Belgiji, Italiji, Estoniji i Njemačkoj, one su stigle nakon nedavno osvojenog FIVB Challenger Cupa te plasmana u Svjetsku ligu.

    Kapetanica Samanta Fabris o samim pripremama rekla je: „Nakon kratke pauze, krenulo je okupljanje u Osijeku. Emocije su se slegle. Ponosni smo na ono što smo napravili u Zadru. To nam je velika potvrda za trud i rad koji smo uložili, te disciplinu koje smo se držali. To nam je vjetar u leđa. No, moramo stajati čvrsto nogama na zemlji jer imamo još puno rada. Posebno me veseli što u ekipi ima još puno mjesta za napredak. U Osijeku se fokusiramo za kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje su nam prvi cilj. Svakako, ovo cijelo ljeto je i priprema za Svjetsko prvenstvo koje nas čeka u Nizozemskoj i Poljskoj.”

    Također je dodala kako se zbog ozljede još nije priključila ostatku ekipe: „Nažalost, ja se još nisam uspjela pridružiti timu zbog ozljeda koje sam imala ranije. Moram još odraditi nekoliko dana rehabilitacije i onda se pridružujem djevojkama u Osijeku. U kontaktu sam s njima. U Osijeku nam je bilo uvijek jako lijepo. Od gostoprimstva, hotela, dvorane, uvjeti su stvarno sjajni.“

    Hrvatska će u kvalifikacijama igrati protiv Farskih otoka (21.8. Hrvatska/Osijek, 10.9. Farski otoci), Izraela (24.8. Izrael, 7.9. Hrvatska/Osijek) te Rumunjske (28.8. Hrvatska/Osijek, 3.9. Rumunjska).

    Zaključila je izjavom: „Prvi dio priprema je za kvalifikacije za Europski prvenstvo, tri utakmice igramo u Osijeku, tri u gostima. Pozivam sve da nas bodre u Gradskom vrtu. Rumunjska je od ova tri zasigurno najteži protivnik. Međutim, naš cilj je prvo mjesto u grupi te što bolji plasman za Europsku prvenstvo.”

    Uz nju su na pripremama: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac, izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas. 

    Sve utakmice moći ćete pratiti na Sportskoj TV, a ulaz u dvoranu Gradski vrt bit će besplatan za sve posjetitelje.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    „Bilo je ponuda da odem na brod, ali nisam još sve rekao u gimnastici. Kad nakon parterne staze u Rijeci dođem u pravu gimnastičku dvoranu, osjećam se kao u svemirskom brodu“

    Predstavljanje hrvatske reprezentacije za DOBRO World Cup u Osijeku – MARKO JOVIČIĆ

    Prije godinu dana imao je premijeru na Svjetskom kupu u Osijeku, a priliku da nastupi još jednom na velikoj sceni Više…

    Žensko i muško finale Kupa Hrvatske donosi napetu borbu i najzabavniji program uz Franu Ridjana i Krešu Gotlina

    Odbojkaška euforija u Slavoniji uz Mursu, Dinamo i Mladost

    Odbojkaška euforija polako zahvaća Slavoniju. Na gotovo svakoj gradskoj kavi ili druženju nagađa se tko bi u srijedu, 13. ožujka Više…

    Svjetski kup u skoku s motkom okupit će elitne atletičare od kojih su brojni aktualni državni prvaci, osvajači medalja na europskim i svjetskim natjecanjima, sudionici Olimpijskih igara, ali i rekorderi država.

    Svjetski kup u skoku s motkom ovog tjedna u Osijeku – Memorijal Josip Gašparac

    Da se u gradu na Dravi događaju brojni veliki događaji nije tajna, a ovog tjedna imat ćemo priliku svjedočiti još Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje