ŽIVOT

Zimski vašar i Čvarakfest

Posljednje subote u studenom (26.11.) kao i svake godine, očekuje vas najmasniji, najslasniji festival u regiji i to onaj posvećen ”baranjskim tartufima” – ČVARCIMA

Objavljeno 22.11.2022
Mihael Šilac

Posljednje subote u studenom (26.11.) kao i svake godine, očekuje vas najmasniji, najslasniji festival u regiji i to onaj posvećen ”baranjskim tartufima” – ČVARCIMA.

U Karancu se tradicionalno, na sajamskoj livadi uz crkvu sv. Donata, održava najveći sajam domaćih proizvoda u regiji. Zimski vašar je idealan događaj koji nudi proizvode gotovo 80 lokalnih proizvođača domaćih proizvoda, mahom baranjskih i slavonskih OPG-ovaca.

Ovdje možete obaviti nabavku i napuniti svoje police u špajzu za cijelu zimu. Poznati baranjski suhomesnati proizvodi (kulen, slanina, kobasica, šunka, čvarci, mast…), vino, rakija, sokovi, sirevi, peciva, kolači, med, mljevena crvena paprika, pletene košare, drveni pribor za kuhinju, suveniri, antikviteti ….

Naravno, kako bi to bilo u Baranji bez naše poznate kuhinje, pa tako na Vašaru možete kušati čobanac, grah iz glinenog ćupa, kotlovinu, pečene kobasice, šarana u rašljama i sve to ”zaliti” vrhunskim vinom. Prije ručka ne zaboravite nazdraviti čokanjčićem domaće rakije.

Tijekom Zimskog vašara se održava i Čvarakfest, u isto vrijeme i na istom mjestu.

Natjecanje je to u topljenju čvaraka, a pobjednik osvaja titulu ČVARAK MAJSTORA.

Natjecateljske čvarke možete i kupiti dok su masni čvarci vrući

09:00 – Topljenje čvaraka
– Sajam domaćih proizvoda – suhomesnati proizvodi, sir, zimnica, kolači, baranjski medenjaci, rakija, vino, antikviteti, proizvodi od drveta, pletene košare, nakit, suveniri i dr.
– Bogata gastro ponuda: pečene kobasice, šaran u rašljama, grah u ćupu i dr.
– Kuhano vino
12:00 proglašenje ”čvarak majstora”

Jedinstven i neponovljiv gastro doživljaj za sve ljubitelje proizvoda iz „špajza i pušnice”.

PRIJAVE za sudjelovanje na sajmu i na natjecanju u topljenju čvaraka se zaprimaju na tel: 031/702 080 TZ Baranje

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Unatoč kiši, u subotu (29. studenog), u središtu Karanca okupilo se mnoštvo ljudi iz svih krajeva Hrvatske  na 16. Zimskom vašaru i Čvarakfestu

[FOTO] U Karancu održano 16. izdanje Zimskog vašara i Čvarakfesta

Unatoč kiši, u subotu (29. studenog), u središtu Karanca okupilo se mnoštvo ljudi iz svih krajeva Hrvatske  na 16. Zimskom Više…

Na sajmu vas očekuje bogata ponuda mljevene začinske paprike, proizvoda lokalnih OPG-ova, vrhunskih vina, rukotvorina i domaćih delicija kao i veliki Kup Baranje u kuhanju fiš paprikaša

[NAJAVA] 🌶️ Paprika fest 2025.🌶️ – 9. Kup Baranje u kuhanju fiš paprikaša

Prvog vikenda u listopadu, u mjestu Lug, 4.-5. listopada održava se tradicionalni Paprika fest – najveća sajamska manifestacija posvećena začinskoj Više…

Baranja u rujnu nije samo destinacija – to je doživljaj koji se osjeća svim čulima. U svakom zalogaju lokalne kuhinje, svakoj čaši vina i svakom glazbenom tonu prepoznaje se regija u kojoj tradicija nije samo baština, već živa svakodnevica

Baranja u rujnu: Mjesec autentičnih okusa, glazbe i vinskih doživljaja

Rujan u Baranji donosi jedinstvenu sinergiju gastronomije, tradicije i kulture. Smještena između Drave i Dunava, ova regija tijekom jeseni postaje Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Riječ je o najstarijem gimnastičkom klubu u Hrvatskoj, a danas okuplja više od 700 članova, od rekreativaca do vrhunskih sportaša s olimpijskim iskustvom

GK Osijek Žito proslavio 160. rođendan

Caffe bar Trica opet bio domaćin Ladies Meet Upa Osijek – eventa koji je okupio preko 40 dama te još jednom ponudio uživanje u 4 sjajna predavanja i pravom ženskom networkingu

Drugi Ladies Meet Up oduševio Osječanke

Vinarija Ivančić poznata je po vrhunskim pjenušcima i karakterističnom, inovativnom stilu koji spaja preciznost, energiju i hrabrost u stvaranju vina s jasnim identitetom

Blagdanska vinska večer s vinarijom Ivančić Griffin u Wine & Friends Osijek