ŽIVOT

Zimski vašar i Čvarakfest

Posljednje subote u studenom (26.11.) kao i svake godine, očekuje vas najmasniji, najslasniji festival u regiji i to onaj posvećen ”baranjskim tartufima” – ČVARCIMA

Objavljeno 22.11.2022
Mihael Šilac

Posljednje subote u studenom (26.11.) kao i svake godine, očekuje vas najmasniji, najslasniji festival u regiji i to onaj posvećen ”baranjskim tartufima” – ČVARCIMA.

U Karancu se tradicionalno, na sajamskoj livadi uz crkvu sv. Donata, održava najveći sajam domaćih proizvoda u regiji. Zimski vašar je idealan događaj koji nudi proizvode gotovo 80 lokalnih proizvođača domaćih proizvoda, mahom baranjskih i slavonskih OPG-ovaca.

Ovdje možete obaviti nabavku i napuniti svoje police u špajzu za cijelu zimu. Poznati baranjski suhomesnati proizvodi (kulen, slanina, kobasica, šunka, čvarci, mast…), vino, rakija, sokovi, sirevi, peciva, kolači, med, mljevena crvena paprika, pletene košare, drveni pribor za kuhinju, suveniri, antikviteti ….

Naravno, kako bi to bilo u Baranji bez naše poznate kuhinje, pa tako na Vašaru možete kušati čobanac, grah iz glinenog ćupa, kotlovinu, pečene kobasice, šarana u rašljama i sve to ”zaliti” vrhunskim vinom. Prije ručka ne zaboravite nazdraviti čokanjčićem domaće rakije.

Tijekom Zimskog vašara se održava i Čvarakfest, u isto vrijeme i na istom mjestu.

Natjecanje je to u topljenju čvaraka, a pobjednik osvaja titulu ČVARAK MAJSTORA.

Natjecateljske čvarke možete i kupiti dok su masni čvarci vrući

09:00 – Topljenje čvaraka
– Sajam domaćih proizvoda – suhomesnati proizvodi, sir, zimnica, kolači, baranjski medenjaci, rakija, vino, antikviteti, proizvodi od drveta, pletene košare, nakit, suveniri i dr.
– Bogata gastro ponuda: pečene kobasice, šaran u rašljama, grah u ćupu i dr.
– Kuhano vino
12:00 proglašenje ”čvarak majstora”

Jedinstven i neponovljiv gastro doživljaj za sve ljubitelje proizvoda iz „špajza i pušnice”.

PRIJAVE za sudjelovanje na sajmu i na natjecanju u topljenju čvaraka se zaprimaju na tel: 031/702 080 TZ Baranje

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na sajmu vas očekuje bogata ponuda mljevene začinske paprike, proizvoda lokalnih OPG-ova, vrhunskih vina, rukotvorina i domaćih delicija kao i veliki Kup Baranje u kuhanju fiš paprikaša

[NAJAVA] 🌶️ Paprika fest 2025.🌶️ – 9. Kup Baranje u kuhanju fiš paprikaša

Prvog vikenda u listopadu, u mjestu Lug, 4.-5. listopada održava se tradicionalni Paprika fest – najveća sajamska manifestacija posvećena začinskoj Više…

Baranja u rujnu nije samo destinacija – to je doživljaj koji se osjeća svim čulima. U svakom zalogaju lokalne kuhinje, svakoj čaši vina i svakom glazbenom tonu prepoznaje se regija u kojoj tradicija nije samo baština, već živa svakodnevica

Baranja u rujnu: Mjesec autentičnih okusa, glazbe i vinskih doživljaja

Rujan u Baranji donosi jedinstvenu sinergiju gastronomije, tradicije i kulture. Smještena između Drave i Dunava, ova regija tijekom jeseni postaje Više…

Slama Land Art Festival je namijenjen djeci i odraslima, znatiželjnima i umornima, onima koji dolaze s pitanjima i onima koji žele pustiti sve odgovore

[NAJAVA] 19. izdanje Slama Land Art Festivala

19. izdanje Slama Land Art Festivala će se održati u nedjelju, 10. kolovoza 2025., u Baranji, na lokalitetu Kozjak (točna lokacija Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Cilj kampanje je promicanje zanimanja policajac/policajka među mladima te informiranje učenika o mogućnostima i prednostima rada u policiji

Kampanja “Postani policajac/policajka” u školama Osječko-baranjske županije

Pobjednički su gradovi - Vrgorac, Sveta Nedelja i Osijek - uložili u sadnju stabala doprinoseći tako smanjenju CO2, zdravijem okolišu i ugodnijem životu svojih stanovnika

Od izvora do mora: gotovo 288 tona otpada manje zahvaljujući volonterima

Podučili su srednjoškolce kako se mogu neozlijeđeni izvući iz opasnih situacija i obraniti se od napadača

[FOTO] Na satu tjelesnog odgoja srednjoškolci učili samoobranu od pripadnika Jedinice specijalne i interventne policije Osijek