ŽIVOT

Zimski vašar i Čvarakfest

Posljednje subote u studenom (26.11.) kao i svake godine, očekuje vas najmasniji, najslasniji festival u regiji i to onaj posvećen ”baranjskim tartufima” – ČVARCIMA

Objavljeno 22.11.2022
Mihael Šilac

Posljednje subote u studenom (26.11.) kao i svake godine, očekuje vas najmasniji, najslasniji festival u regiji i to onaj posvećen ”baranjskim tartufima” – ČVARCIMA.

U Karancu se tradicionalno, na sajamskoj livadi uz crkvu sv. Donata, održava najveći sajam domaćih proizvoda u regiji. Zimski vašar je idealan događaj koji nudi proizvode gotovo 80 lokalnih proizvođača domaćih proizvoda, mahom baranjskih i slavonskih OPG-ovaca.

Ovdje možete obaviti nabavku i napuniti svoje police u špajzu za cijelu zimu. Poznati baranjski suhomesnati proizvodi (kulen, slanina, kobasica, šunka, čvarci, mast…), vino, rakija, sokovi, sirevi, peciva, kolači, med, mljevena crvena paprika, pletene košare, drveni pribor za kuhinju, suveniri, antikviteti ….

Naravno, kako bi to bilo u Baranji bez naše poznate kuhinje, pa tako na Vašaru možete kušati čobanac, grah iz glinenog ćupa, kotlovinu, pečene kobasice, šarana u rašljama i sve to ”zaliti” vrhunskim vinom. Prije ručka ne zaboravite nazdraviti čokanjčićem domaće rakije.

Tijekom Zimskog vašara se održava i Čvarakfest, u isto vrijeme i na istom mjestu.

Natjecanje je to u topljenju čvaraka, a pobjednik osvaja titulu ČVARAK MAJSTORA.

Natjecateljske čvarke možete i kupiti dok su masni čvarci vrući

09:00 – Topljenje čvaraka
– Sajam domaćih proizvoda – suhomesnati proizvodi, sir, zimnica, kolači, baranjski medenjaci, rakija, vino, antikviteti, proizvodi od drveta, pletene košare, nakit, suveniri i dr.
– Bogata gastro ponuda: pečene kobasice, šaran u rašljama, grah u ćupu i dr.
– Kuhano vino
12:00 proglašenje ”čvarak majstora”

Jedinstven i neponovljiv gastro doživljaj za sve ljubitelje proizvoda iz „špajza i pušnice”.

PRIJAVE za sudjelovanje na sajmu i na natjecanju u topljenju čvaraka se zaprimaju na tel: 031/702 080 TZ Baranje

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

9. Deer & Bike još je jednom pokazao zašto je Baranja idealna za cikloturiste, a proljeće najbolje godišnje doba za upoznavanje prirodnih ljepota

[FOTO] 9. Deer&Bike Baranja povezao sve najljepše baranjske surduke

Iako je zbog kiše morao biti odgođen, 9. Deer & Bike je u nedjeljnom izdanju uživao u prekrasnom ljetnom vremenu. Više…

Postoji li bolja pozivnica za posjet Baranji od čistog zraka, zelenila koje buja, sunčanih dana, vrhunskog vina, ugodnog društva i nezaboravne zabave?

[NAJAVA] Vinatlon – najbolje od Baranje! Vrhunska vinska zabava koju ove godine ne smijete propustiti!

Proljeće polako budi sva naša osjetila i svojim bojama i mirisima nas mami van, na otvoreno, u prirodu.  Postoji li Više…

Ove godine je plan dobar dio biciklijade provesti u podunavskim šumama, južno i sjeverno od baranjske Planine, od Draža preko Batine do Zmajevca, vozeći se nasipom i prtenim šumskim putevima.

[FOTO/NAJAVA] 9. DEER & BIKE – Od Draža prema Liberlandu

Za tri tjedna u Dražu se održava najdugovječnija baranjska biciklijada – 9. Deer & Bike koji će i ove godine Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Cilj Festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti uključivanje roditelja u igru s djecom

Festival igranja u Osijeku za roditelje i djecu predškolske i rane školske dobi

Posjetitelje očekuju interaktivne radionice, znanstvene igre na otvorenom (poput „Life-size Čovječe ne ljuti se“), izložbe fotografija djelatnika i studenata, kao i zanimljiv uvid u laboratorije Odjela

Dan otvorenih vrata Odjela za biologiju

Na radionici ćete kušati pomno odabrana vina iz različitih talijanskih vinorodnih područja - od laganih i aromatičnih bijelih do punih, karakterom bogatih crvenih vina

Vinska radionica u Wine & Friends Osijek – Okusi Italije