SPORT

Živuća nogometna legenda kročila u Gradski vrt – Steven Gerrard: Sutra se ne rješava prolaz u 3. pretkolo

U njegovim nogama broji se preko 500 odigranih utakmica na Anfieldu, preko 100 utakmica za 'Gordi Albion', podigao je pehar Lige prvaka, a sada 'napredovao' najzad i do Gradskog vrta!

    Objavljeno 25.07.2018
    Tea Pakšec

    Sutra se igra utakmica 2. pretkola Europske lige u Gradskom vrtu, susret između Osijeka i Glasgow Rangersa. U Gradski vrt je malo iza 17 sati kročila živuća legenda – Steven Gerrard.

    Steven Gerrard jedan je od najboljih igrača Liverpoola svih vremena. U njegovim nogama broji se preko 500 odigranih utakmica na Anfieldu, preko 100 utakmica za ‘Gordi Albion’, podigao je pehar Lige prvaka, a sada ‘napredovao’ najzad i do Gradskog vrta!

    Izvjestili smo vas o riječi Zorana Zekića, a koji je danas u podne predstavio dio onoga što očekuje sutra od svojih igrača, da bi na red stigao i Steven Gerrard. Odaziv novinara bio je gotovo nikada veći, a nije ni čudo kada vam se na stadionu uprizori kapetan kojem je ‘Kop’ pjevao You’ll never walk alone.

    MENADŽER ŠKOTSKOG GLASGOW RANGERS

    Gerrard je 2015. odigrao zadnju utakmicu za Liverpool, uz vrlo emotivan rastanak na Anfieldu, a ove godine preuzeo je ulogu menadžera škotskog Glasgow Rangersa.

    Rangersi će biti velik izazov za Gerrarda u prvoj menadžerskoj funkciji. Taj klub ima u vitrinama 54 škotska naslova, ali još se oporavlja od financijskih problema zbog kojih je prognan u niže lige 2012. godine. Na putu prema uspjehu nailazi na NK Osijek i povodom toga stigao je u Gradski vrt.

    – Ovih tjedan dana smo iskoristili za popravljanje stvari. Sve teče dobro. Znamo gdje se trebamo unaprijediti. Pripreme za utakmicu su prošle dobro. Moramo biti agresivniji u igri, posebno u finišu utakmice. Jer, imali smo problema u posljednjim trenucima utakmice, gdje su nam protivnici znali napraviti problema – počeo je Steven Gerrard ususret sutrašnjoj utakmici, spomenuvši se registracije igrača Umara Sadiqua.

    – Registriran je. No, nismo ga poveli na put, jer nije spreman za utakmicu. Papire smo dobili prije sat i pol – nastavio je Gerrard.

    – Ideja je dobiti utakmicu. Sutra se ne može dobiti prolaz u 3. pretkolo, ali može izgubiti. Idemo na pobjedu, ali je najvažnije ostati neporažen u prvoj utakmici, osvrnuo se u namjere Gerrard, nastavivši govoriti o Osijeku.

    – Prostudirali smo Osijek. Znali smo da je Osijek favorit bio u posljednjoj utakmici, stoga smo ih počeli pratiti za vrijeme 1. pretkola. Proučili smo igru, nove igrače, trenera i njegove taktičke zamisli. Spremni smo za utakmicu. Znamo da će biti teško, ali došli smo sa samopouzdanjem. Osijek ima sjajnog igrača s lijeve strane koji ubačajima može riješiti susret. Jak je Osijek u prekidima. Sve smo naučili – nizao je Gerrard.

    I na kraju, da se ne zavaravamo, pobjeći od pitanja pobjede Hrvatske nad Engleskom nije se moglo. A nije ni Škotima smetalo, makar je glasnogovornica Rangersa upozorila da se pitanja mogu ticati samo utakmice s Osijekom.

    – Hrvatska je definitivno jedna od najboljih reprezentacija svijeta. Modrić je najbolji igrač, Lovren moj veliki prijatelj … Ali dobit ćemo vas sljedeći puta – nasmijao se Gerrard.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    Donosimo vam najvažnije informacije za navijače uoči utakmice NK Osijek - Adana Demirspor

    [INFO] U Opus Areni danas ogled između NK Osijek i turskog FC Adane Demirspor

    Na novom osječkom stadionu Opus Arena danas u 20 sati odigrati će se nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige, trećeg pretkola, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu