SPORT

Zlato i bronca na Prvenstvu Hrvatske u katama

U zahtjevnoj konkurenciji ostvareni su odlični rezultati

    Objavljeno 08.11.2021
    Ivona Amidžić

    U subotu 6.11.2021. u Slavonskom Brodu održano je Prvenstvo Hrvatske u disciplini kata za kategoriju od 7 do 14 godina. Za Karate klub Hrvatski sokol nastupili su KATIA ŠEGAVČIĆ, EMA ALŠIĆ i FRAN SELIGMAN.

    U zahtjevnoj konkurenciji ostvareni su odlični rezultati. Najuspješnija natjecateljica KATIA ŠEGAVČIĆ ponovila je ZLATNI uspjeh iz 2020. godine i ponovno postala DRŽAVNA PRVAKINJA u kategoriji 14 godišnjakinja i podarila si najveći poklon za njezin nadolazeći rođendan. Katia je do danas ostvarila rijedak natjecateljski rekord osvojivši prva mjesta na Prvenstvima Hrvatske u svim mlađim uzrasnim kategorijama ( 9, 10, 11, 12, 13 i 14 godišnjakinja) što je za svaku pohvalu.

    FRAN SELIGMAN,  također vrlo poznati kata uspješnik, u vrlo zahtjevnoj konkurenciji 13 godišnjaka osvojio je BRONČANU MEDALJU. Franovi vrhunski rezultati doći će vrlo brzo.

    Najmlađa 11 godišnja natjecateljica EMA ALŠIĆ  bila je spremna za odlazak u finale i osvajanje zlatnog odličja, ali ju nije poslužila sportska sreća. U izvedbi kate za plasman u polufinale na kratko je izgubila koncentraciju i pogriješila u izvedbi kate, za što joj je dosuđena diskvalifikacija. Od Eme u nadolazećim natjecateljskim nastupima također očekujemo vrhunske rezultate.

    Za Frana i Emu ova natjecateljska godina je završila, a Katiu još čekaju pripreme članova Hrvatske kata reprezentacije, potom nastup na Prvenstvu Balkana i Youth League u Veneciji.

    tekst i foto: Aleksandar Šegavčić

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje kontrolno natjecanje pred nastupajuća Prvenstva i Kup Hrvatske.

    Tri medalje za Karate klub Esseker u Banja Luci

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje Više…

    Na natjecanju je nastupilo 765 natjecatelja iz 97 klubova i 7 država, a natjecatelji i natjecateljice Karate akademije su ostvarili odlične rezultate

    6. medalja za članove Karate Akademija Osijek u Rijeci !!

    U subotu 23.3.2024. članovi Karate Akademija Osijek nastupili su na međunarodnom karate natjecanju TAD CUP Rijeka te ostvarili odlične rezultate. Više…

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Rijeka je u subotu 23.3.24. bila organizator memorijalnog turnira, prvi puta s novčanom nagradom za kataše/ice u kata disciplini. U kategoriji juniorki Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!