SPORT

ŽNK Osijek sudjelovao u pilot-projektu HNS-a

Pilot-projekt HNS-a održao se danas na Mačkamami, gdje su sudjelovale najmlađe nogometašice, sudjelovalo je 10 ekipa i čak 130 djevojčica...

    Objavljeno 22.09.2022
    Iven Jurić

    Hrvatski nogometni savez Nogometnog središta Osijek na “Mačkamami” započeo je pilot-projekt ciklusa razvojnih turnira za najmlađe kategorije nogometašica- početnice i predpočetnice.

    Domaćin turnira bio je ŽNK Osijek, sudjelovalo je 10 ekipa, ukupno čak 130 djevojčica, natjecale su se tri ekipe najmlađih uzrasta ŽNK Osijek, dvije ekipe ŽNK Graničar, te po jedna ekipa iz ŽNK Dilj-Vukovar 1991, Škole nogometa Sportiva-Legen, ŽNK Viktorija, NŠM Višnjevac i ŽNK Mikanovci.

    Instruktorica NŠ Osijek Branka Juhas izjavila je: „Odazvao se zaista velik broj ekipa, i za nas je velika radost da smo na jednom mjestu okupili toliko mladih nogometašica koje predstavljaju budućnost ženskog nogometa u Hrvatskoj. Ovaj pilot projekt HNS-a naglasak stavlja upravo na poticanje razvoja ženskog nogometa. Skupina istok nema svoje pionirsko natjecanje jer su tri ekipe iz „istoka“ uključene u nacionalno natjecanje pionirki i kadetkinja.

    Ostali ženski nogometni klubovi igraju pionirsku Ligu u svojim središtima, u muškoj ligi. Zato su ovakvi turniri posebno važno. Treba naglasiti i da je 50 posto djevojčica sudionica turnira na travnjak „Mačkamame“ došlo iz UEFA Disney programa koji je HNS proveo u prošloj sezoni, što nam je jako drago.”

    Na turniru se nisu bilježile pobjede i porazi.

    Iz HNS-a su poručili: „Turnir je edukativnog i razvojnog karaktera, kao što će biti i svaki sljedeći u ovome ciklusu. Mi ćemo, naravno, bilježiti sve rezultate, te izraditi statistiku kako bi mogli pratiti napredak u razvoju ekipa. Ovdje je zaista važno sudjelovati.”

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Dana 21.04.2024. održan je Plemeniti turnir Zaprešića, u Zaprešiću. Turnir je bio humanitarnog karaktera i održavao se u svim uzrasnim Više…

    Na tom jakom turniru su nastupile su i dvije članice taekwondo kluba „Osijek“, juniorke Dora Dragovan (-49kg) i Nina Vicković (-68kg)

    Taekwondo klub Osijek na turniru “Galeb trophy – Serbia open 2024“

    U petak 12.04. (kadeti), subotu 13.04. (juniori) i nedjelju 14.04.2024. (seniori) u „Hala Ranko Žeravica“ u Beogradu održao se turnir Više…

    Četiri vrhunske ekipe, ŽOK Ferivi Višnjevac, OK Linga, ŽOK Osijek i ŽOK Našice, izborile su svoj put do ovog prestižnog turnira nakon kvalifikacija, prikazujući izvanredne vještine i predanost sportu

    ŽOK Osijek pobjednik završnog turnira Prvenstva regije Istok za juniorke

    Uzbudljivi dvoboji obilježili su nedjelju, 10. prosinca 2023., u Sportskoj dvorani Jug gdje su se odvijale borbe najboljih ekipa na Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.