OSJEČANI

ZOO sprema nove radionice u prosincu

Božićno raspoloženje, kreativne radionice, životinje i čaj... Uživancija za najmanje i malo veće male

Objavljeno 26.11.2019
Ivona Amidžić

Ovoga je prosinca ZOO vrt pripremio zabavne i edukativne radionice namijenjene djeci vrtićkog uzrasta, odnosno nižih razreda osnovne škole. Odvijat će se svakodnevno, od 3. do 24. prosinca u vremenu od 10.00 do 18.00 sati u prostoru edukacijskog centra i na otvorenome, na području cijelog ZOO-a.

Svakog će se dana djeci nuditi najrazličitije radionice, ovisno o njihovom broju i uzrastu.

U prostoru edukacijskog centra djeca će moći izrađivati čestitke, božićne ukrase (zvjezdice, kuglice…) i njima ukrašavati jelku koja će se nalaziti u učionici. Također, moći će pisati pisma Djedu Božićnjak i odlagati ih u poseban crveni poštanski sandučić. Manjoj djeci koja još ne znaju pisati ponudit ćemo bojanke.

Djeca će moći izrađivati i bookmarke s prepoznatljivim motivima Božića i ZOO vrta, plastificirati ih i nositi kućama. Moći će izrađivati i božićne papirnate krune koje će nositi na glavama.

Starijoj djeci ponudit ćemo edukativne interaktivne prezentacije o životinjama kroz koje će moći saznati kako žive zimi, kakva im je prehrana, što je hibernacija i slične zanimljivosti.

Mališani će moći izrađivati i hranilice za ptice stanarice te igračke od prirodnih materijala. S obzirom da je vrijeme Božića, izrađivat će se i blagdanski darovi za životinje. Izravan kontakt s kornjačom, zmijom, gušterom ili vjevericom biti će zabavno i nesvakidašnje iskustvo.

U edukacijskoj dvorani djeca će moći igrati društvene igre i okrijepiti se se uz topli čaj s medom koji će sami napraviti.

foto: pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kroz strukturirane radionice, savjetovanje i mentoriranje svi će polaznici dobiti priliku na drugačiji način analizirati svoju zajednicu

Zaklada Slagalica nastavlja s programom „Aktivni u zajednici“ 2020. (PRIJAVA)

I ove godine Zaklada Slagalica nastavlja s programom „Aktivni u zajednici“ te poziva sve zainteresirane ustanove, udruge te jedinice lokalne Više…

Uz balone, konfete i dječji šampanjac, pregršt osmijeha i dobrih želja poletjelo je sa središnjeg osječkog trga ususret novoj 2020. godini

Tri, dva, jedan – sretna vam nova 2020.!

Ekipa, ovo je najbolji doček u Osijeku! Veliki će slaviti večeras, a ovdje je već krenula najbolja fešta. – rekla Više…

Djeca će naučiti tko spava, a tko ne spava zimski san, izrađivat će hranilice za ptice, imat će kreativne radionice od papira, rješavat će radne listiće, kvizove, dirati gmazove, obilaziti ZOO vrt i promatrati trening životinja!

Zimska škola u ZOO vrtu Osijek (27.12.-5.1.) RADIONICE

ZOO vrt poziva djecu nižih razreda osnovnih škola da se tijekom školskih praznika pridruže Zimskoj školi u ZOO vrtu Osijek. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Tražiš nove intelektualne izazove? Prijavi se na LUMEN, najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj!

Prijave za LUMEN traju još samo nekoliko dana!

Želite li upoznati Batmana, Iron Mana ili Hulka? Vaše vrijeme dolazi :D

Psssst…. Superjunaci uskoro stižu u Portanovu

"U posljednje vrijeme često čujemo 'Mladi su budućnost', a naše pitanje je što je s mladima koji žele raditi i biti aktivni u društvu DANAS?"

“Mladi su budućnost, a što je s mladima DANAS?” – predstavljanje Mladforme