SPORT

Zoran Zekić: Nadam se da novi igrači Rangersa još nisu pohvatali sve nove ideje Gerrarda

Očekujem Rangers između presinga i pasivnosti. Bit će mirni i kompaktni. Neće postaviti presing igru, niti 'divljati'. Bit će oprezni - veli Zekić

    Objavljeno 25.07.2018
    Alan Srčnik

    Svega nešto više od 24 sata ostalo je do prve najveće ovosezonske utakmice NK Osijek. Sutra u 20,45 sati igraju protiv momčadi Glasgow Rangersa, a u 2. pretkolu Europske lige. Prva utakmica je u Gradskom vrtu!

    Osijek za ovu veliku utakmicu nema Bobana, Škorić se jedva vratio, ali ima svježine, Rangers je analiziran, taktički treninzi odrađeni i jedino će se još uigrati pokoji prekid, ne bi li Otočane iznenadili njihovim ‘oružjem’.

    Zoran Zekić je na konferenciju za novinstvo stigao vesel. Neka takav i ostane. Duha u Gradskom vrtu dan uoči utakmice nije manjkalo …

    Analizirale su se posljednje dvije europske utakmice Rangersa. A zaključak je da se može …

    – Može se igrati protiv njih, naravno. Ali, uz dužno poštovanje, mi moramo biti na razini više. Neću vam govoriti što sam analizirao, kako ćemo se ponašati. To je stvar za nas. Jako je puno novih igrača ondje, mahom iz Liverpoola, a otkud je došao i novi trener, osoba s preko 100 trofeja u nogometnoj karijeri – počeo je Zekić, trener Osijeka, sugerirajući da je najveća snaga Rangersa menadžer Steven Gerrrad.

    – Ne smijemo gubiti lopte kako je to bilo prije. Sve češće mi ne uspjevamo sačuvati mrežu. Vezni igrači moraju biti na vrhunskoj razini sutra, jačoj agresivnosti, dodavanju … Imamo dvije utakmice. Valja igrati pametno. Želja mi je odigrati mudro, kompaktno, s brzim prebacivanjem linije – nizao je Zekić, nastavljajući kako će u kontekstu igre nadomjestiti nedostatke, napose Bobana.

    – Očekujem Rangers između presinga i pasivnosti. Bit će mirni i kompaktni. Neće postaviti presing igru, niti ‘divljati’. Bit će oprezni. I oni sami ne znaju koliko mogu trenutno. Nisu jako dugo zajedno. A nadam se da nisu ni pohvatali sve nove ideje novog trenera. Ni moji nisu pohvatali dvije godine – našalio se opet Zekić na kraju izjave, sugerirajući kako ga duh ne napušta unatoč velikoj utakmici i velikom ulogu.

    Na kladionicama Osijek je blagi favorit. Zekić se nada da kladioničari znaju svoj posao, makar onamo ne zalazi, dodao je i nasmijao se i opet.

    I na kraju, Steven Gerrad?

    – Ponajbolji svjetski igrač dugi niz godina. Bio sam mu velika potpora. Ah, njegovom krivicom je Liverpool izgubio naslov protiv Chelsea. Izražavam poštovanje prema tom čovjeku. Ali, nadam se da nije takav trener kakav je bio igrač. Neka čeka do tada … – zaključio je Zekić.

    Sastav? Najjači koji imamo!

     

     

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    NK Osijek pokazao je prepoznatljivu upornost i organiziranu igru, dok je HNK Gorica pokazala svoju napadačku snagu i dinamičan stil nogometa

    NK Osijek trijumfirao nad HNK Goricom, Tomas: zadovoljan sam što nismo primili pogodak

    Nogometni entuzijasti imali su uzbudljiv prikaz vještine, odlučnosti i timskog rada 20. kolovoza 2023. kada je NK Osijek došao do Više…

    Donosimo vam najvažnije informacije za navijače uoči utakmice NK Osijek - Adana Demirspor

    [INFO] U Opus Areni danas ogled između NK Osijek i turskog FC Adane Demirspor

    Na novom osječkom stadionu Opus Arena danas u 20 sati odigrati će se nogometna utakmica UEFA Konferencijske lige, trećeg pretkola, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.