POLITIKA

Župan Anušić otišao sa Sjednice Županijske skupštine OBŽ

Županijska organizacija SDP-a OBŽ: "Župane Anušić, mjesto vam je na sjednicama Županijske skupštine! Ne možete i ne smijete ignorirati Skupštinu koja donosi sve najvažnije akte naše županije kojih ste u konačnici vi predlagatelj!"

  Objavljeno 28.02.2020
  Ivona Amidžić

  Nakon Sjednice Županijske skupštine Osječko-baranjske županije nekima je u ustima ostao gorak okus. Naime, medijima su se obratili iz Županijske organizacije SDP-a Osječko-baranjske organizacije Marko Bogatić, v. r., predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini i Domagoj Hajduković, v. r., predsjednik Županijske organizacije SDP-a Osječko-baranjske županije.

  Smatraju kako je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić svojim postupcima napravio presedan i ponio se nekorektno prema kolegama i građanima.

  “Smatramo da je naša dužnost reagirati nakon Sjednice Županijske skupštine Osječko-baranjske županije i postupaka župana Ivan Anušića kojima je ponovno pokazao svoj odnos prema dužnosti župani i odgovornosti koju osjeća prema građanima naše županije koji su ga na tu dužnost izabrali”, poručili su iz Županijske organizacije SDP-a Osječko-baranjske županije.

  “Naime, nakon što je zdušno branio put u New York pročelnice Upravnog odijela za obrazovanje i voditeljice Odsjeka za financiranje školskih ustanova, koji je više sličio ekskurziji nego službenom putu, župan je, kako i gotovo uvijek radi, nakon točke pitanja i prijedlozi vijećnika otišao sa sjednice Skupštine”, komentiraju.

  Dodaju kako to nije ništa čudno i ništa novo za župana Anušića kojemu je to postala praksa. Navode i da je ta praksa bez presedana i pitaju se kako je moguće da najodgovornijeg čovjeka županije i predlagatelja većine akata nema na sjednici Skupštine.

  “To se nikad prije nije događalo bez obzira iz koje političke opcije bio župan. Zamjenik župana Goran Ivanović je vijećnike informirao kako župan mora na sastanak u Vladu, da bi samo nekoliko sati potom taj isti župan stajao iza predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića dok je predavao potpise i kandidature za unutarstranačke izbore u HDZ-u. Iz toga se samo može zaključiti da su sastanci u Vladi, ako ih je uopće bilo, bili stranačke prirode, a da i premjer i župan svoje dužnosti na koje su ih izabrali građani opetovano podređuju stranačkim i svim drugim obavezama”, zaključuju iz Županijske organizacije SDP-a Osječko-baranjske županije.

  “Župane Anušić, mjesto vam je na sjednicama Županijske skupštine! Ne možete i ne smijete ignorirati Skupštinu koja donosi sve najvažnije akte naše županije kojih ste u konačnici vi predlagatelj. Vi sami organizirate rad županije i u dogovoru s predsjednikom Skupštine (koji je iz vaše stranke) određujete datume sjednica. Potrudite se onda barem biti na tim sjednicama. Ovakvim postupcima samo pokazujete i dokazujete vijećnicima i građanima naše županije koji cijenite njih i koliko se odgovorno odnosite prema svom poslu. Što će vam sljedeće biti važno? New York, Zagreb, Pantovčak? Po svemu sudeći sve samo ne Osječko-baranjska županija”, dodaju.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ivanović: "Požar u Lovasu treba promatrati kao novo upozorenje da se treba dobro pripremiti i biti spreman za izvanredne događaje"

  Pandemija koronavirusa značajno mijenjaju pripreme za protupožarnu i turističku sezonu

  Pripremne aktivnosti pred požarnu i turističku sezonu u 2020. godini bile su teme koordinativno-savjetodavnog sastanka krajem prošlog tjedna, koji su Više…

  Gamoš: "Županija se igra s ozbiljnom temom, iznimno važnom za Osijek i županiju, a sve ususret unutarstranačkim izborima u HDZ-u te parlamentarnim i lokalnim izborima koje slijede"

  Grad nije odustao od gradnje Gospodarskog centra

  Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić opovrgnuo je optužbe Osječko-baranjske županije da je osječka Urbana aglomeracija odustala od izgradnje Gospodarskog centra, koja Više…

  Raspuštena Općinska organizacija HDZ Čeminac, imenovan povjerenik ... A Pinjuh? Pokrenut stegovni postupak!

  Održana telefonska sjednica ŽO HDZ-a OBŽ: Pinjuh OUT!?

  Jučer je održana telefonska i elektronička sjednica Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije s tri točke dnevnog reda. Na prvoj su Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "Ovo je važan korak u procesu donošenja odluke - Treba učiniti sve da dođemo do dogovora prije ljetne stanke"

  Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel najavio fizički samit čelnika EU

  Razgovaralo se o aktualnoj suradnji s mađarskom zajednicom u Osijeku kao i dosadašnjim zajedničkim projektima Osijeka s prijateljskim mađarskim gradovima

  Novoimenovani mađarski veleposlanik i generalni konzul na sastanku sa Žanom Gamoš

  Boris Piližota: "Odlazak sa sjednice u ovom je ekonomskom i političkom trenutku iznimno neodgovorno ponašanje"

  Dio oporbe zbog neprihvaćenog prijedloga napustio sjednicu Gradskoga vijeća