POLITIKA

Župan Anušić otišao sa Sjednice Županijske skupštine OBŽ

Županijska organizacija SDP-a OBŽ: "Župane Anušić, mjesto vam je na sjednicama Županijske skupštine! Ne možete i ne smijete ignorirati Skupštinu koja donosi sve najvažnije akte naše županije kojih ste u konačnici vi predlagatelj!"

  Objavljeno 28.02.2020
  Ivona Amidžić

  Nakon Sjednice Županijske skupštine Osječko-baranjske županije nekima je u ustima ostao gorak okus. Naime, medijima su se obratili iz Županijske organizacije SDP-a Osječko-baranjske organizacije Marko Bogatić, v. r., predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini i Domagoj Hajduković, v. r., predsjednik Županijske organizacije SDP-a Osječko-baranjske županije.

  Smatraju kako je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić svojim postupcima napravio presedan i ponio se nekorektno prema kolegama i građanima.

  “Smatramo da je naša dužnost reagirati nakon Sjednice Županijske skupštine Osječko-baranjske županije i postupaka župana Ivan Anušića kojima je ponovno pokazao svoj odnos prema dužnosti župani i odgovornosti koju osjeća prema građanima naše županije koji su ga na tu dužnost izabrali”, poručili su iz Županijske organizacije SDP-a Osječko-baranjske županije.

  “Naime, nakon što je zdušno branio put u New York pročelnice Upravnog odijela za obrazovanje i voditeljice Odsjeka za financiranje školskih ustanova, koji je više sličio ekskurziji nego službenom putu, župan je, kako i gotovo uvijek radi, nakon točke pitanja i prijedlozi vijećnika otišao sa sjednice Skupštine”, komentiraju.

  Dodaju kako to nije ništa čudno i ništa novo za župana Anušića kojemu je to postala praksa. Navode i da je ta praksa bez presedana i pitaju se kako je moguće da najodgovornijeg čovjeka županije i predlagatelja većine akata nema na sjednici Skupštine.

  “To se nikad prije nije događalo bez obzira iz koje političke opcije bio župan. Zamjenik župana Goran Ivanović je vijećnike informirao kako župan mora na sastanak u Vladu, da bi samo nekoliko sati potom taj isti župan stajao iza predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića dok je predavao potpise i kandidature za unutarstranačke izbore u HDZ-u. Iz toga se samo može zaključiti da su sastanci u Vladi, ako ih je uopće bilo, bili stranačke prirode, a da i premjer i župan svoje dužnosti na koje su ih izabrali građani opetovano podređuju stranačkim i svim drugim obavezama”, zaključuju iz Županijske organizacije SDP-a Osječko-baranjske županije.

  “Župane Anušić, mjesto vam je na sjednicama Županijske skupštine! Ne možete i ne smijete ignorirati Skupštinu koja donosi sve najvažnije akte naše županije kojih ste u konačnici vi predlagatelj. Vi sami organizirate rad županije i u dogovoru s predsjednikom Skupštine (koji je iz vaše stranke) određujete datume sjednica. Potrudite se onda barem biti na tim sjednicama. Ovakvim postupcima samo pokazujete i dokazujete vijećnicima i građanima naše županije koji cijenite njih i koliko se odgovorno odnosite prema svom poslu. Što će vam sljedeće biti važno? New York, Zagreb, Pantovčak? Po svemu sudeći sve samo ne Osječko-baranjska županija”, dodaju.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Kopunović Legetin: Kad dođe opet vrijeme najezde komaraca, dragi sugrađani neka vam ovo bude podsjetnik na igrokaz

  Odbijen amandman Mosta za rješavanje problema komaraca!

  Tijekom jučerašnje, maratonske, rasprave o najvažnijem dokumentu proračunu RH Mostovi saborski zastupnici branili su 150 amandmana na proračun koje je Više…

  Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iznosi 71.458.878,12 kuna

  Ugostiteljsko-turistička škola Osijek sredstvima EU postaje regionalni centar kompetentnosti

  Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu 71.458.878,12 kuna u sjedištu Osječko-baranjske županije u Osijeku potpisali su ministar turizma Gari Više…

  Ivanović: "Požar u Lovasu treba promatrati kao novo upozorenje da se treba dobro pripremiti i biti spreman za izvanredne događaje"

  Pandemija koronavirusa značajno mijenjaju pripreme za protupožarnu i turističku sezonu

  Pripremne aktivnosti pred požarnu i turističku sezonu u 2020. godini bile su teme koordinativno-savjetodavnog sastanka krajem prošlog tjedna, koji su Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Ministar je istaknuo kako se procjenjuje da škole i dalje nisu mjesta širenja zaraze

  Fuchs: Škole će ostati decentralizirane u odnosu na nove opće mjere

  „Svatko zna koliko frustrira kada želite popraviti neki uređaj za koji ste izdvojili dobar dio kućnog budžeta, ali ne možete jer je rezervni dio preskup ili ga nema na tržištu"

  Tijesna pobjeda Biljane Borzan: Zabrana ugrađenih kvarova prošla za dva glasa

  Nagradni natječaj za srednjoškolce i studente održava se u sklopu projekta edukacije o lažnim vijestima koji je zastupnik organizirao uz podršku svoje političke grupacije

  Picula pokrenuo natječaj “Kidalicu lažnih vijesti” za srednjoškolce i studente