GOSPODARSTVO

Županija se povlači iz HNK

Župan Ivan Anušić danas je najavio kako će Grad biti novi vlasnik HNK u Osijeku, županija će postepeno izlaziti iz sustava financiranja...

    Objavljeno 08.09.2022
    Iven Jurić

    Župan Ivan Anušić na današnjoj sjednici otkrio je kako se županija povlači kako vlasnik Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku te da će Grad preuzeti vodstvo i financiranje, podsjetio je kako je Osijek jedini čije je kazalište osnovano u suradnji grada i županije dok u svim ostalim gradovima potpunu kontrolu ima grad.

    Do ove promjene došlo je zajedničkim pregovorima, Grad će preuzeti 50% financiranja, dodao je i da je bolje kada ima samo jedan osnivač, Županija će postepeno izlaziti iz sustava financiranja unutar iduće godine, ukupan trošak koji se izdvajao za kazalište bio je 12,5-13 miljuna kuna, toliki trošak je imao i Grad, već zadnjih godinu dana dobro surašuju na projektima i međusobno se financiraju te je zato ovo logičan potez.

    Županija je povećala svoje troškove za kulturu i investicije te također zajedno s Gradom dijele 50% financiranja osnovnih škola, novci koje imaju za kulturu i dalje će se trošiti za ovo područje, najavio je i izgradnju novog paviljona Muzeja likovnih umjetnosti kojeg je također vlasnik, tako će svi novci koje imaju za kulturu ići direktno Muzeju.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ali zato nosi najbolje popuste u svibnju, portastična srijeda ovaj mjesec održat će se u srijedu 8. svibnja

    Portanova – Portastična srijeda ovaj mjesec kasni

    Rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Gundulićevoj ulici u Osijeku - od Ulice Stjepana Radića do Vukovarske ulice te dio Vukovarske ulice i Ulice kardinala A. Stepinca

    Potpuno se za promet zatvara dio Gundulićeve ulice

    Posao ovaj tjedan nude Ricardo, Tehnomont gradnja, Hire & Fire, Vital Group... pogledajte sve ponude!

    Poslodavci traže radnike, javite se!