ŽIVOT

Cipelcugom po Osijeku u svibnju

Cipelcugom po osječkim storytelling turama. Ima ih ukupno četiri u šest izvedbi. Na ovaj način se promovira kultura grada Osijeka ali i šetanje po našem lijepom gradu

Objavljeno 02.05.2024
Matija Ivanković

ReActor ovaj mjesec organizira četiri storytelling ture (u 6 izvedbi). Na ovaj način ne samo da se promovira kultura i povijest grada Osijeka nego se potiče kretanje, čitanje i druženje.

GOSPODIN EDGAR NIJE U ARHIVU – storytelling tura osmišljenu prema motivima knjige “Priča o kugi i nevidljivom Edgaru” autorice Erike Žilić Vincetić. Koji su to motivi? Tvrđa, arhiv, povijesna fikcija. Koliko puta ste se zapitali tko su ljudi koji su živjeli u Tvrđi prije 200 godina?! Kako su i od čega živjeli? Je li tamo bilo neki pekar, iza onih vrata zlatar, ondje možda….krojač. Predstavit ćemo vam glavne likove knjige i čarolija pripovijedanja će nas povesti u 18. stoljeće. Zajedno ćemo potražiti ono što je nevidljivo.

SVJETLOM FENJERA KROZ PROŠLOST – Autentično iskustvo putovanja kroz povijest i kulturu Osijeka. U ovoj noćnoj storytelling turi govorit će se o životu unutar Tvrđe kao vojne utvrde, pandurima, bećarini, staroj pekari, Kužnom pilu i mnogočemu drugome. Bit ćete uvučeni u priču i postati dio nje dok kažete 𝗲𝗹𝗲𝗸𝘁𝗿𝗶𝗳𝗶𝗸𝗮𝗰𝗶𝗷𝗮.

PRIČE IZ ERŽIKINOG ŽRVNJA – Pratit ćete mlinaricu Eržiku dok Vam otkriva zanimljive priče i tajne skrivene iza fasada zidova najljepših dijelova grada, Županijske ulice i Europske avenije. Kroz njezine priče, saznat ćete o prošlim 𝘃𝗿𝗲𝗺𝗲𝗻𝗶𝗺𝗮, 𝘁𝗮𝗷𝗻𝗶𝗺 𝗽𝗿𝗼𝗹𝗮𝘇𝗶𝗺𝗮 𝗶 𝗹𝗲𝗴𝗲𝗻𝗱𝗮𝗺𝗮 𝗸𝗼𝗷𝗲 𝘀𝘂 𝗼𝗯𝗹𝗶𝗸𝗼𝘃𝗮𝗹𝗲 𝗢𝘀𝗶𝗷𝗲𝗸. Provest će vas ulicama prepunim povijesti, do prekrasnog secesijskog parka u kojem vas čeka pravo iznenađenje.

JANJINE PRIČE – Ova nevjerojatna tura vodi vas kroz živopisnu priču o životu sluga i njihovih gospodara u 𝗢𝘀𝗶𝗷𝗲𝗸𝘂 s početka 20. stoljeća, dok istražujemo čari i izazove života u gradu. 𝗝𝗮𝗻𝗷𝗮 je vesela, glasna i tiha kad treba. Dobro je informirana o događajima u kućama najpoznatijih Osječana.

Prijave su obavezne i moguće su ispunjavanjem obrasca na ovoj poveznici: https://forms.gle/TUs9MNtW2xyKeNKN9

Kotizacija iznosi 5 € po osobi, za djecu i umirovljenike cijena je 3€, a plaćanje je moguće na licu mjesta.

Više o događaju: https://fb.me/e/95pkdjOPV

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Organizirane su tri iznimno popularne ture objedinjene pod nazivom „Cipelcugom po Osijeku“ (više o njima u nastavku teksta) te nova, jedinstvena storytelling tura „Gospodin Edgar nije u arhivu“ osmišljena po motivima romana "Priča o kugi i nevidljivom Edgaru" autorice Erike Žilić Vincetić.

Nove ‘storytelling’ ture u Osijeku donose šarm prošlog vremena

ReActor u ožujku nudi 4 uzbudljive ‘storytelling’ ture koje će vas provesti kroz različita razdoblja bogate povijesti Osijeka. Organizirane su Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Kao i svake godine do sada, i ove godine Večer okuplja vinare i najbolja vina iz Slavonije, Baranje i Podunavlja, a sve uz pečat brojnih djela umjetnika s ovog područja, kao i raznolike glazbene podloge.

[FOTO] Održana prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti

Na jedinstveni teniski turnir prijavile su se ukupno 32 poslovne žene rekreativke iz cijele Hrvatske

Osijek u znaku sporta – započeo DNNA Ladies Tennis Tournament

Za oko 2.600 učenika osmih razreda osnovnih škola za koje je Osječko-baranjska županija organizirala „Sajam obrazovanja“ je prezentirala sve na jednom mjestu te ponudila detaljne informacije o svim mogućnostima daljnjeg školovanja, kao i o zapošljavanju i stanju na tržištu rada.  

[FOTO] Sajam obrazovanja ponudio osmašima sve informacije o srednjim školama