SPORT

Mia Wild nova juniorska rekorderka na 100 metara!

Odlične je rezultate u sastavu naše nacionalne vrste ostvarila članica AK Slavonija-Žito Mia Wild, a ovaj puta se posebno iskazala u utrci na 100 metara, postavivši novi hrvatski rekord u ovoj konkurenciji s vremenom 11,65! 

    Objavljeno 24.06.2024
    Matija Ivanković

    U češkom je Brnu održan peteromeč juniorskih reprezentacija Češke, Hrvatske, Mađarske, Poljske i Slovačke. Odlične je rezultate u sastavu naše nacionalne vrste ostvarila članica AK Slavonija-Žito Mia Wild, a ovaj puta se posebno iskazala u utrci na 100 metara, postavivši novi hrvatski rekord u ovoj konkurenciji s vremenom 11,65! Što se plasmana tiče, to joj je bilo dovoljno za osvajanje drugog mjesta. Dosadašnji je rekord držala Vita Penezić (11,71) iz lipnja prošle godine. U svojoj je, pak, najjačoj disciplini, na 100 prepone, Mia opet bila najbrža s rezultatom 13,27.

    Imali smo još dvoje naših predstavnika na ovome natjecanju. David Kurtek je u skoku u vis bio petoplasirani s preskočenih 1,96 metara dok je u skoku s motkom nastupio Rocco Martinović i završio na sedmoj poziciji s visinom 4,30.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Neponovljiva kombinacija sporta, druženja, učenja i zabave u Ljetnom sportskom kampu „AKSO“!

    Ljetni sportski kamp Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek

    ŠTO NA LJETO? SVI U „AKSO“ KAMP! Bliži se omiljena kombinacija svih školaraca: ljeto i školski praznici! I što tada? Više…

    Rocco Martinović, David kurtek i Mia Wild su naši reprezentativni predstavnici u Brnu

    Atletika – Troje osječkih juniorskih reprezentativaca za Brno

    U subotu, 22. lipnja, u češkom Brnu bit će održan međunarodni susret juniorskih reprezentacija Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Poljske i domaćina Češke. Više…

    Izbornik nacionalne vrste Mladen Katalinić među one koji će predstavljati našu državu na tom natjecanju uvrstio je i troje članova AK Slavonija-Žito.

    Troje naših natjecatelja na Prvenstvu Balkana u atletici za seniore

    Hrvatska atletska reprezentacija sudjelovat će predstojećeg vikenda, dakle 25. i 26. svibnja, na Prvenstvu Balkana za seniorke i seniore kojemu je domaćin Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Obojica su dvadesetogodišnjaci, Ivan je imao odličnu sezonu u Šibeniku dok je Tin uspješno branio za Jarun

    Cvijanović i Sajko ponovno među Bijelo-plavima

    Prvenstvo Hrvatske u 3X3 košarci održati će se u Osijeku. To je jedan od 10 turnira koji će se održati u cijeloj Hrvatskoj.

    Raspored Prvenstva Hrvatske u 3×3 košarci – Osijek

    Ukupno je osvojeno13 medalja, što je zaista odličan učinak i svi koji su se našli na postolju zaslužuju naše čestitke

    Odlični rezultati Slavonije-Žito na kadetskom PH, Nikola Šešum osvojio tri zlata i dva srebra