SPORT

11 medalja za AK Slavonija-Žito Osijek Stjepan Tarcal i Dominik Matoković prvaci Hrvatske

Osječka škola skoka s motkom doista dominira u državi: motkaške se postave sve češće bilježe kao osvajači cijelog seta medalja. Grad Osijek ovih dana postati centar najboljih europskih i svjetskih motkaša i motkašica koji će 21. i 22. veljače sudjelovati na World Athletics Indoor Tour Bronze: Memorijalu “Josip Gašparac”

    Objavljeno 13.02.2023
    Darija Kovačić

    Ovoga vikenda (11.-12. veljače 2023.g.) ljubiteljima atletike nije bilo dosadno. U Zagrebu su održana čak dva državna prvenstva u dvorani: subota je bila predviđena za starije, a nedjelja za mlađe kadete.

    Članovi Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek sudjelovali su na oba prvenstva i postigli odlične uspjehe: osvojeno je čak 11 medalja, a u jednoj su discipline zauzeli kompletno postolje.

    Državni prvaci postali su Stjepan Tarcal u skoku s motkom (3,80m) kod starijih i Dominik Matoković na 200m (27,19) kod mlađih kadeta, a u Osijek su se vratili sa zlatnim medaljama oko vrata.

    Kadeti su najboljem regionalnom atletskom klubu donijeli i dvije titule viceprvaka države: Jakov Maričak osvaja srebro u skoku s motkom (3,30m), a u istoj disciplini srebrna je bila i Dajana Imširović (2,30m).

    Motkaški niz medalja nastavio je Petar Schönberger kao treći u nizu na postolju skoka s motkom (3,00m), dok su bronce u skoku u dalj osvojili kadet Gabriel Bolarić (5,62m) i mlađi kadet Luka Bilić Subašić (4,95m, zona).

    Brončani su bili i trkači-sprinteri: kadetkinja Petra Žulj trči 60m s preponama i ciljem prolazi za 9,35, a Dominik Matoković osvojenom zlatu na 200m pridružuje i broncu na 60m (8,29). U istoj disciplini, samo u ženskoj mlađekadetskoj konkurenciji, treća je bila Leonarda Vrhovac (27,80), kao i kadetska štafeta 4x200m u sastavu Karlo Ledić Krznarić, Nikola Šešum, Stjepan Tarcal, Mateo Rašić (1:45,03).

    Za kraj, valja istaknuti kako osječka škola skoka s motkom doista dominira u državi: motkaške se postave sve češće bilježe kao osvajači cijelog seta medalja (zlato-srebro-broncu), a ovaj su vikend, uz dodatak brončane Imširović u ženskoj konkurenciji, to još jednom postigli osječki kadeti. Nije ni čudo da će upravo grad Osijek ovih dana postati centar najboljih europskih i svjetskih motkaša i motkašica koji će 21. i 22. veljače sudjelovati na World Athletics Indoor Tour Bronze: Memorijalu “Josip Gašparac. Ulaz je slobodan, a informacije o natjecanju moguće je vidjeti na https://www.meetingosijek.com/.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

    U Zagrebu je u subotu 13. 4. 2024. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u katama. KK Esseker su Više…

    Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

    Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

    Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

    Nastupit će u svojoj najjačoj disciplini, bacanju koplja u kategoriji F54 u kojoj je lani na istome natjecanju osvojio srebro, kojemu je pridodao i broncu u bacanju diska.

    Atletika – Županović u Jesolu ‘brani’ lanjska odličja

    Osječki paraatletičar i član Slavonije-Žito Marin Županović i ove će godine sudjelovati na jakom međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska u Parizu imati dva gimnastičara, s obzirom na to da je Tin Srbić ranije uspio u tome

    Aurel Benović izborio Olimpijske igre u Parizu!

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani