SPORT

11 medalja za AK Slavonija-Žito Osijek Stjepan Tarcal i Dominik Matoković prvaci Hrvatske

Osječka škola skoka s motkom doista dominira u državi: motkaške se postave sve češće bilježe kao osvajači cijelog seta medalja. Grad Osijek ovih dana postati centar najboljih europskih i svjetskih motkaša i motkašica koji će 21. i 22. veljače sudjelovati na World Athletics Indoor Tour Bronze: Memorijalu “Josip Gašparac”

  Objavljeno 13.02.2023
  Darija Kovačić

  Ovoga vikenda (11.-12. veljače 2023.g.) ljubiteljima atletike nije bilo dosadno. U Zagrebu su održana čak dva državna prvenstva u dvorani: subota je bila predviđena za starije, a nedjelja za mlađe kadete.

  Članovi Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek sudjelovali su na oba prvenstva i postigli odlične uspjehe: osvojeno je čak 11 medalja, a u jednoj su discipline zauzeli kompletno postolje.

  Državni prvaci postali su Stjepan Tarcal u skoku s motkom (3,80m) kod starijih i Dominik Matoković na 200m (27,19) kod mlađih kadeta, a u Osijek su se vratili sa zlatnim medaljama oko vrata.

  Kadeti su najboljem regionalnom atletskom klubu donijeli i dvije titule viceprvaka države: Jakov Maričak osvaja srebro u skoku s motkom (3,30m), a u istoj disciplini srebrna je bila i Dajana Imširović (2,30m).

  Motkaški niz medalja nastavio je Petar Schönberger kao treći u nizu na postolju skoka s motkom (3,00m), dok su bronce u skoku u dalj osvojili kadet Gabriel Bolarić (5,62m) i mlađi kadet Luka Bilić Subašić (4,95m, zona).

  Brončani su bili i trkači-sprinteri: kadetkinja Petra Žulj trči 60m s preponama i ciljem prolazi za 9,35, a Dominik Matoković osvojenom zlatu na 200m pridružuje i broncu na 60m (8,29). U istoj disciplini, samo u ženskoj mlađekadetskoj konkurenciji, treća je bila Leonarda Vrhovac (27,80), kao i kadetska štafeta 4x200m u sastavu Karlo Ledić Krznarić, Nikola Šešum, Stjepan Tarcal, Mateo Rašić (1:45,03).

  Za kraj, valja istaknuti kako osječka škola skoka s motkom doista dominira u državi: motkaške se postave sve češće bilježe kao osvajači cijelog seta medalja (zlato-srebro-broncu), a ovaj su vikend, uz dodatak brončane Imširović u ženskoj konkurenciji, to još jednom postigli osječki kadeti. Nije ni čudo da će upravo grad Osijek ovih dana postati centar najboljih europskih i svjetskih motkaša i motkašica koji će 21. i 22. veljače sudjelovati na World Athletics Indoor Tour Bronze: Memorijalu “Josip Gašparac. Ulaz je slobodan, a informacije o natjecanju moguće je vidjeti na https://www.meetingosijek.com/.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Izbornik nacionalne vrste Mladen Katalinić među one koji će predstavljati našu državu na tom natjecanju uvrstio je i troje članova AK Slavonija-Žito.

  Troje naših natjecatelja na Prvenstvu Balkana u atletici za seniore

  Hrvatska atletska reprezentacija sudjelovat će predstojećeg vikenda, dakle 25. i 26. svibnja, na Prvenstvu Balkana za seniorke i seniore kojemu je domaćin Više…

  Opet se vraćamo na priču koja nas čini osobito ponosnima, a to je spoznaja da Mia trenutno ima drugi rezultat u svijetu u kategoriji U-20, a prvi u Europi!

  Još jedan fantastičan nastup Mije Wild!

  Samo nekoliko dana nakon odličnog nastupa u Grazu, naša preponašica i hrvatska reprezentativka Mia Wild sjajno je odradila svoje utrke Više…

  U Zagrebu je održan međunarodni atletski Memorijal Goran Subotić „Tratinčica“ u organizaciji AK Agram, sportaši AK Slavonija Žito su bilo odlični!

  Medalje za Saru, Roka i dvojicu Ivana

  U Zagrebu je održan međunarodni atletski Memorijal Goran Subotić „Tratinčica“ u organizaciji AK Agram. Već smo spomenuli u prethodno objavljenom Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Rocco Martinović, David kurtek i Mia Wild su naši reprezentativni predstavnici u Brnu

  Atletika – Troje osječkih juniorskih reprezentativaca za Brno

  "Prijave su još otvorene, ali već sada imamo rekordan broj prijavljenih ekipa, 14 muških i 7 ženskih ekipa", kažu iz organizacije ovog atraktivnog natjecanja na jezeru Borovik

  Rekordan broj sudionika na Kupu Borovik ove godine!

  U odličnom izdanju pokazao se Roko Dimić koji je slavio u utrci na 100 metara s vremenom 11,09, a najbolji je bio i na dvostruko dužoj sprinterskoj dionici uz rezultat 21,55

  Crveno-plavima osam medalja u Čakovcu