SPORT

11 medalja za AK Slavonija-Žito Osijek Stjepan Tarcal i Dominik Matoković prvaci Hrvatske

Osječka škola skoka s motkom doista dominira u državi: motkaške se postave sve češće bilježe kao osvajači cijelog seta medalja. Grad Osijek ovih dana postati centar najboljih europskih i svjetskih motkaša i motkašica koji će 21. i 22. veljače sudjelovati na World Athletics Indoor Tour Bronze: Memorijalu “Josip Gašparac”

    Objavljeno 13.02.2023
    Darija Kovačić

    Ovoga vikenda (11.-12. veljače 2023.g.) ljubiteljima atletike nije bilo dosadno. U Zagrebu su održana čak dva državna prvenstva u dvorani: subota je bila predviđena za starije, a nedjelja za mlađe kadete.

    Članovi Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek sudjelovali su na oba prvenstva i postigli odlične uspjehe: osvojeno je čak 11 medalja, a u jednoj su discipline zauzeli kompletno postolje.

    Državni prvaci postali su Stjepan Tarcal u skoku s motkom (3,80m) kod starijih i Dominik Matoković na 200m (27,19) kod mlađih kadeta, a u Osijek su se vratili sa zlatnim medaljama oko vrata.

    Kadeti su najboljem regionalnom atletskom klubu donijeli i dvije titule viceprvaka države: Jakov Maričak osvaja srebro u skoku s motkom (3,30m), a u istoj disciplini srebrna je bila i Dajana Imširović (2,30m).

    Motkaški niz medalja nastavio je Petar Schönberger kao treći u nizu na postolju skoka s motkom (3,00m), dok su bronce u skoku u dalj osvojili kadet Gabriel Bolarić (5,62m) i mlađi kadet Luka Bilić Subašić (4,95m, zona).

    Brončani su bili i trkači-sprinteri: kadetkinja Petra Žulj trči 60m s preponama i ciljem prolazi za 9,35, a Dominik Matoković osvojenom zlatu na 200m pridružuje i broncu na 60m (8,29). U istoj disciplini, samo u ženskoj mlađekadetskoj konkurenciji, treća je bila Leonarda Vrhovac (27,80), kao i kadetska štafeta 4x200m u sastavu Karlo Ledić Krznarić, Nikola Šešum, Stjepan Tarcal, Mateo Rašić (1:45,03).

    Za kraj, valja istaknuti kako osječka škola skoka s motkom doista dominira u državi: motkaške se postave sve češće bilježe kao osvajači cijelog seta medalja (zlato-srebro-broncu), a ovaj su vikend, uz dodatak brončane Imširović u ženskoj konkurenciji, to još jednom postigli osječki kadeti. Nije ni čudo da će upravo grad Osijek ovih dana postati centar najboljih europskih i svjetskih motkaša i motkašica koji će 21. i 22. veljače sudjelovati na World Athletics Indoor Tour Bronze: Memorijalu “Josip Gašparac. Ulaz je slobodan, a informacije o natjecanju moguće je vidjeti na https://www.meetingosijek.com/.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje

    U Varaždinu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u višebojima na kojem smo i mi imali svoje predstavnike. U konkurenciji Više…

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

    U Zagrebu je u subotu 13. 4. 2024. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u katama. KK Esseker su Više…

    Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

    Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

    Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje

    Samo u osječkim kvalifikacijama, u proteklih jedanaest godina, nastupilo je preko 8000 učenica i učenika osnovnih škola, čime je naša Regija, definitivno, rekorder među svim regijama u Hrvatskoj u kojima se održavaju kvalifikacije

    U četvrtak 25. travnja održava se najmasovnije dječje natjecanje u Hrvatskoj