GOSPODARSTVO

19. Ocjenjivanja kvalitete rakija i ostalih alkoholnih pića

19. Ocjenjivanje kvalitete rakija i ostalih alkoholnih pića najveće je nacionalno ocjenjivanje jakih alkoholnih pića koje, osim ocjenjivanja kvalitete alkoholnih pića, ima cilj promovirati male i srednje proizvođače jakih alkoholnih pića na području Republike Hrvatske

    Objavljeno 17.11.2023
    Darija Kovačić

    19. ocjenjivanja kvalitete rakija i ostalih alkoholnih pića će se održati 20. studenog 2022., s početkom u 10 sati, na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek, Franje Kuhača 18, Osijek.

    Jaka alkoholna pića dio su sektora prehrambene industrije, zastupljena su svugdje u svijetu te ih konzumira veliki dio svjetskog stanovništva. Današnji proizvođači su suočeni s mnogim izazovima u proizvodnji jakih alkoholnih pića, njihovo poslovanje podvrgnuto je raznim zakonima, uredbama te plaćanjima trošarina. Osim navedenog u korištenju marketinških alata jaka alkoholna pića se ne smiju izravno reklamirati, kako bi očuvali ugled, prepoznatljivost i vrijednosti sektora jakih alkoholnih pića, od ključne je važnosti zadržati visok standard kvalitete. Upravo ovakvim događajem nastavljamo doprinositi prepoznatljivosti proizvođača jakih alkoholnih pića na području Republike Hrvatske i kvaliteti njihovih proizvoda.

    19. Ocjenjivanje kvalitete rakija i ostalih alkoholnih pića najveće je nacionalno ocjenjivanje jakih alkoholnih pića koje, osim ocjenjivanja kvalitete alkoholnih pića, ima cilj promovirati male i srednje proizvođače jakih alkoholnih pića na području Republike Hrvatske.

    Partneri u organizaciji ovog ocjenjivanja jesu: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Tehnološko inovacijski centar Virovitica, Fakultet za turizam i ruralni razvoj Požega, Općina Semeljci, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek i Gospodarska interesna udruga proizvođača pića Hrvatske.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Ovogodišnji Skup bit će održan kroz plenarna, pozvana, usmena i posterska priopćenja, a tijekom Skupa održat će se i promocija znanstvene monografije pod naslovom Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije

    [NAJAVA] Međunarodni znanstveno-stručni skup FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS

    Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek; Akademija tehničkih znanosti Hrvatske; Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi; Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Više…

    Skup traje dva dana u prostorijama Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, a okupio je istaknute stručnjake iz šest država koji se bave ovom, sve važnijom i utjecajnijom tematikom

    “Hranom do zdravlja”: Kako proizvesti što više i što kvalitetnije hrane?

    U organizaciji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek jučer je u Osijeku počeo 14. Međunarodni znanstveno-stručni skup „Hranom do zdravlja“. Skup traje dva Više…

    Spektakularan uspjeh hrvatskog branda Wise Grus. Iako se radi o debitantskoj destileriji, ona je zapravo velikim koracima ušla u visoko društvo!

    Hrvatska rakija prvi put na zlatnom i srebrnom postolju u San Franciscu

    Uz nju su nezamislive proslave, uz nju se obilježavaju važne obljetnice, uz nju se ljubi,  ali i suze rone. Ti Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Radi se na sanaciji kanalizacijskih kolektora te je radi toga potrebno zatvoriti dijelove ulica za promet motornih vozila

    Zatvara se za promet Zadarska i Dubrovačka ulica

    U nastavku možete  pregledati 10 atraktivnih pozicija otvorenih samo za vas ovog tjedna!

    Nova slobodna radna mjesta u Osječko-baranjskoj županiji

    Prošle godine je u cijelom gospodarstvu izdano 172.000 dozvola za strane radnike, od čega je u graditeljstvu bilo oko 69.000 dozvola, što je 40% ukupnog broja

    Strani radnici u graditeljstvu su jeftiniji 30% od domaćih radnika, a cijene rastu! Otkrivamo kako je došlo do ovog apsurda!