GOSPODARSTVO

19. Ocjenjivanja kvalitete rakija i ostalih alkoholnih pića

19. Ocjenjivanje kvalitete rakija i ostalih alkoholnih pića najveće je nacionalno ocjenjivanje jakih alkoholnih pića koje, osim ocjenjivanja kvalitete alkoholnih pića, ima cilj promovirati male i srednje proizvođače jakih alkoholnih pića na području Republike Hrvatske

    Objavljeno 17.11.2023
    Darija Kovačić

    19. ocjenjivanja kvalitete rakija i ostalih alkoholnih pića će se održati 20. studenog 2022., s početkom u 10 sati, na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek, Franje Kuhača 18, Osijek.

    Jaka alkoholna pića dio su sektora prehrambene industrije, zastupljena su svugdje u svijetu te ih konzumira veliki dio svjetskog stanovništva. Današnji proizvođači su suočeni s mnogim izazovima u proizvodnji jakih alkoholnih pića, njihovo poslovanje podvrgnuto je raznim zakonima, uredbama te plaćanjima trošarina. Osim navedenog u korištenju marketinških alata jaka alkoholna pića se ne smiju izravno reklamirati, kako bi očuvali ugled, prepoznatljivost i vrijednosti sektora jakih alkoholnih pića, od ključne je važnosti zadržati visok standard kvalitete. Upravo ovakvim događajem nastavljamo doprinositi prepoznatljivosti proizvođača jakih alkoholnih pića na području Republike Hrvatske i kvaliteti njihovih proizvoda.

    19. Ocjenjivanje kvalitete rakija i ostalih alkoholnih pića najveće je nacionalno ocjenjivanje jakih alkoholnih pića koje, osim ocjenjivanja kvalitete alkoholnih pića, ima cilj promovirati male i srednje proizvođače jakih alkoholnih pića na području Republike Hrvatske.

    Partneri u organizaciji ovog ocjenjivanja jesu: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Tehnološko inovacijski centar Virovitica, Fakultet za turizam i ruralni razvoj Požega, Općina Semeljci, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek i Gospodarska interesna udruga proizvođača pića Hrvatske.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Skup traje dva dana u prostorijama Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, a okupio je istaknute stručnjake iz šest država koji se bave ovom, sve važnijom i utjecajnijom tematikom

    “Hranom do zdravlja”: Kako proizvesti što više i što kvalitetnije hrane?

    U organizaciji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek jučer je u Osijeku počeo 14. Međunarodni znanstveno-stručni skup „Hranom do zdravlja“. Skup traje dva Više…

    Spektakularan uspjeh hrvatskog branda Wise Grus. Iako se radi o debitantskoj destileriji, ona je zapravo velikim koracima ušla u visoko društvo!

    Hrvatska rakija prvi put na zlatnom i srebrnom postolju u San Franciscu

    Uz nju su nezamislive proslave, uz nju se obilježavaju važne obljetnice, uz nju se ljubi,  ali i suze rone. Ti Više…

    Znanstvenici na ovom skupu polaze od činjenice da je sva hrana koja se nudi potrošačima zdravstveno ispravna i da je način prehrane put do zdravlja

    Znanstveni skup – Hranom do zdravlja

    Osječki Prehrambeno-tehnološki fakultet domaćin je 13. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa skupa – Hranom do zdravlja koji je ove godine okupio više Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Potpuno se zatvara za promet Kapelska ulicu, u dijelu od od Mlinske do Kolodvorske, a radovi i nova privremena regulacija prometa će trajati do 31. srpnja 2024.

    Obavijest o promjeni u privremenoj regulaciji prometa u Kapelskoj ulici koja se zatvara za promet

    Riječ je o inženjerskom uredu u kojemu Infobipovi zaposlenici primarno razvijaju najnovija SaaS cloud komunikacijska rješenja za globalno tržište.

    [FOTO] Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku

    Nova je to manifestacija namijenjena upravo maturantima kako bi im se pomoglo i usmjerilo u odabiru daljeg obrazovanja ili na tržištu rada

    [FOTO] Održan “Sajam mogućnosti – putokaz budućnosti” koji pomaže maturantima u odabiru studija i(li) posla