GOSPODARSTVO

2. Otvoreno prvenstvo u roštiljanju Grill Slavonica

Ovim događanjem otvara se sezona roštiljanja koja uvijek počinje u svibnju

    Objavljeno 09.04.2019
    Tamara Lemajić

    Udruga za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega, Tjednik KRONIKA požeško-slavonska i ŠRD „Londža“ Zarilac organiziraju po drugi puta zanimljivu i vrlo rado prihvaćenu gastro manifestaciju 2. „Otvoreno prvenstvo u roštiljanju Grill Slavonica“ na izletištu i ribnjaku u Zarilcu (nedjelja) 28. travnja. Pokroviteljstva su se prihvatili Grad Pleternica, Grad Požega i Požeško-slavonska županija, a manifestaciju podržavaju i drugi gradovi, općine, obrti i tvrtke.

    Ovakve manifestacije održavaju se u još nekoliko gradova u Hrvatskoj, jako su dobro posjećene i medijski popraćene, te su u svakom slučaju turistički događaj i mjesto okupljanja velikog broja natjecatelja, sudionika i posjetitelja. Kako smo na 1. natjecanju imali ukupno 66 ekipa natjecatelja sa šireg područja Slavonije, iz susjednih županija, svakako očekujemo ove godine i više ekipa i sa šireg područja Hrvatske. Na samom mjestu događanja organizirat će se i etno sajam lokalnih OPG-ova, proizvođača hrane i domaće radinosti, a bit će i cilj Biciklijade koja starta iz Pleternice a bicikle voze cijele obitelji. Ujedno ovim događanjem otvaramo sezonu roštiljanja koja uvijek počinje u svibnju s dolaskom lijepih i toplih proljetnih dana, kada svi žele izaći u prirodu nakon duge zime.

    Ekipe koje se sastoje od najmanje 4 do 8 osoba trebaju donijeti roštilj, začine i svoju tajnu dobrog roštilja a organizator osigurava pet vrsta mesa za pripremu ćevapa, pljeskavica, vratnog kotleta, ražnjića i roštiljske kobasice, ukupno tri kg mesne sirovine, te drva i ugljen za roštilj. Nakon pravilnog mariniranja mesa i pripremanja prave smjese od mljevenog mesa, ekipa će ispeći meso na roštilju, na pladnju servirati uz garniranje i ukrašavanje svoga roštilja koje ide na ocjenjivanje. Prosudbena komisija ocijenit će i nagraditi tri najbolja roštilja, te najbolju prezentaciju roštilja.

    od 1000  okupljanje ekipa, uređenje mjesta za roštiljanje,

    1100  zaduženje mesa, priređivanje paca, pravljenje mješavine i paljenje roštilja,

    1130  doček Biciklijade iz pravca Pleternice

    1200  početak roštiljanja mesa, uređenje i garniranje roštiljanog mesa na pladnjeve,

    1300   ocjenjivanje kvalitete roštilja i objed za ekipe, njihove goste i posjetitelje

    1430  proglašenje pobjednika a u nastavku zabava uz TS Satir do večernjih sati.

    Foto: Udruga Požeški čuvari baštine & Pixabay (ilustracija)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Glavni dio programa održavao se u Katoličkom i Reformatorskom surduku, a započeo je landranjem od Draža do Zmajevca te se nastavio prigodnim otvorenjem uz sadnju vinove loze...

    U Zmajevcu održan 1. Vinatlon

    U Zmajevcu je, u subotu, 23. listopada 2021. godine održan 1. Vinatlon, nova turistička manifestacija obogaćena mnoštvom raznolikog sadržaja koja Više…

    Posjetitelje očekuje bogati dramski i glazbeni program, biciklističko – vinske utrke, vođene vinske degustacije, pjenušavi doručak i dani otvorenih podruma Erdutskog vinogorja...

    Najavljen ovogodišnji program Wine & Bike Tour Erdut: Koncert održava i Natali Dizdar

    Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja Više…

    Anušić: Ovom manifestacijom smo pokazali da se može i u doba pandemije razvijati turizam, samo treba pronaći način

    Mjesec baranjske kuhinje pokazao se vrlo popularnim

    Mjesec baranjske kuhinje u doba pandemije pokrenule su Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, Bilja i Baranje s ciljem promocije seoskih domaćinstava Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Za posjetitelje je otvoren sva tri dana od 10.00 do 19.00 sati, a ponuđena im je kvalitetna oprema za lov i ribolov, kao i prezentacije ponude lovišta i ribolovnih mjesta i uvjeta, natjecanja u pripremi fiša, lovačkog čobanca i drugih jela jedinstvenih okusa, izložbe lovačkih pasa, izložbe fotografija, dakako uz bogatu eno i gastro ponudu

    [FOTO] U Gospodarskom centru OBŽ otvoren 19. Sajam lova, ribolova i turizma SALORI

    Pripreme za proslavu rođendana Portanove krenule. U tijeku je nagradna igra u kojoj jednu/jednoga od vas očekuje besplatan shopping u vrijednosti 3.000 eura!

    Uputite se u Portanovu jer je svaki vaš račun prilika za osvojiti 3000 eura!

    Posao ovaj tjedan nude Tehmont-Gradnja, Obrt za ugostiteljstvo "BOTA", Studenac, Hering d.d., EMSO e-mobility solutions, pogledajte odgovara li što vašoj potrazi

    Nova otvorena radna mjesta u OBŽ