KULTURA

20. Dan Mađara u Osijeku – 8. i 9. rujna: Spektakularni ČARDAŠ oko 20 sati

U subotu, 8. rujna, na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, program počinje u 15 sati nastupom hrvatskih i vojvođanskih dječjih folkolornih skupina

Objavljeno 02.09.2018
Alan Srčnik

Na 45. obljetnicu prijateljske suradnje Osijeka i Pečuha održat će se i najvažniji događaj mađarskog kulturnog društva Népkör, Dan Mađara u Osijeku, kao svečanost otvorenja 5. Tjedna Mađara u organizaciji Generalnog konzulata Mađarske.

PROGRAM

U subotu, 8. rujna, na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, program počinje u 15 sati nastupom hrvatskih i vojvođanskih dječjih folkolornih skupina.

Nakon toga slijedi povorka predvođena pečuškim puhačima „Ércbányász”, mažoretkinjama i plesnom skupinom „Zengővárkony”, te nastupi mađarskih folklornih i glazebnih skupina iz Hrvatske, Mađarske i Vojvodine.

Završni čardaš svih posjetitelja zaplesat će se  izgledno oko 20 h. Već od 15 sati na stolovima  mađarksih kulturnih društava iz istočne Slavonije i Baranje posjetitelje očekuju plodovi jeseni, tradicionalna jela i pića kao i predmeti iz folklorne umjetnosti.

U nedjelju u Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u Osijeku od 17,00 sati otvara se slikarska izložba hrvatskih Mađara – izbor iz djela Pála Hegedűsa, Jánosa Jágera, Árpáda Keresztesa, Józsefa Petrika, Márije Vidovics.

U 18,00 sati slijedi predstava kazališnog društva Pódium iz Suze.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U Osijeku, 23. listopada 2018. od 10 sati slijedi program obilježavanja 62.obljetnice Mađarske revolucije ’56

Népkör: Obilježvanje mađarskog nacionalnog praznika

Mađarsko kultrurno društvo Népkör poziva sve zainteresirane na prigodnu svečanost povodom nacionalnog praznika, 62. obljetnice Mađarske revolucije ’56., a koja će biti Više…

Čašćenje će biti na oba kraja ulice - kod Kretićevih i Kispalovih, te ispred krčme Mađarska Retfala

Népkör: Retfalački crkveni god

Mađarsko kulturno društvo Népkör, obilježava i poziva 10. svibnja na Retfalački crkveni god – Spasovo, a koje će početi bogoslužjem u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova