KULTURA

Népkör: Retfalački crkveni god

Čašćenje će biti na oba kraja ulice - kod Kretićevih i Kispalovih, te ispred krčme Mađarska Retfala

Objavljeno 07.05.2018
Alan Srčnik

Mađarsko kulturno društvo Népkör, obilježava i poziva 10. svibnja na Retfalački crkveni god – Spasovo, a koje će početi bogoslužjem u 16:00 sati u Reformiranoj kršćanskoj kalvinskoj crkvi, a nastaviti se … onako kako treba, po mađarski!

Naime, od 16:45 kreće svečana povorka folklorne skupine iz Darde, u pratnji glazbene skupine iz Doroslova (Vojvodina), kao i  gostiju Népköra, i to ulicom Šandora Petefija u Osijeku, takozvanom Mađarskom retfalom.

Po tradiciji srdačan doček i čašćenje će biti na oba kraja ulice – kod Kretićevih i Kispalovih, te ispred krčme Mađarska Retfala, obitelji Varga.

Po povratku u sjedište Népköra, u dvorištu slijedi narodno veselje uz ples i pjesmu, kao i pečenog odojka, grah s kobasicama i slaninom, kolače i baranjsko vino.

Sretno!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U Osijeku, 23. listopada 2018. od 10 sati slijedi program obilježavanja 62.obljetnice Mađarske revolucije ’56

Népkör: Obilježvanje mađarskog nacionalnog praznika

Mađarsko kultrurno društvo Népkör poziva sve zainteresirane na prigodnu svečanost povodom nacionalnog praznika, 62. obljetnice Mađarske revolucije ’56., a koja će biti Više…

U subotu, 8. rujna, na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, program počinje u 15 sati nastupom hrvatskih i vojvođanskih dječjih folkolornih skupina

20. Dan Mađara u Osijeku – 8. i 9. rujna: Spektakularni ČARDAŠ oko 20 sati

Na 45. obljetnicu prijateljske suradnje Osijeka i Pečuha održat će se i najvažniji događaj mađarskog kulturnog društva Népkör, Dan Mađara Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Neke teorije su samo ''bapske priče'', ali neke su, zaista, prava istina! Koje su najzanimljivije ''bapske priče'' koje znate? Dođite ih ispričati u PRONI centar! :)

”U moje vrijeme to nije bilo tako” – slušate to često? Dođite ispričati sve ”bapske priče”!

Predstava će se izvesti u novom terminu - 8. ožujka 2019. godine

Predstava „Tri točke“ – odgođena zbog zimskih uvjeta i najavljene velike hladnoće

Iznimno bogat program na Adventu organiziran je za ovaj vikend ... A prognostičari kažu da bi moglo i zabijeliti?! Čeka nas prava bajka :)

Advent u našem gradu ovog vikenda ”gori”!