GOSPODARSTVO

5 milijuna kuna za ublažavanje siromaštva u Osijeku i okolici

Humanitarna udruga Rijeka ljubavi predstavila je novi projekt za pomaganje potrebitih

Objavljeno 07.05.2018
Nikolina Ćosić

Osječkoj su humanitarnoj udruzi Rijeka ljubavi pred kraj prošlog mjeseca odobrena financijska sredstva u iznosu od 5 042 860,00 kuna za projekt “Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka podjelom paketa života i osnovne materijalne pomoći”. Danas je projekt predstavljen u prostorijama Udruge, a sredstva iz europskih fondova će stići preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt će obuhvatiti nabavu i podjelu prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za 3.500 korisnika u socijalnoj potrebi na području Osijeka i prigradskih naselja, podjelu sportske opreme i školskog pribora za 361 dijete roditelja u socijalnoj potrebi, organizaciju radionica o upravljanju kućanstvom, higijenom i zdravom prehranom za korisnike te nabavu informatičke opreme za udrugu “Rijeka ljubavi”.

 Kako je rekla Štefica Čučak, predsjednica udruge, iako se radi o velikim sredstvima trebat će tri ili četiri mjeseca za provedbu postupka javne nabave. Podsjetila je i kako je sličan projekt udruge ugašen krajem rujna prošle godine, pa se Udruga posljednjih sedam mjeseci snalazila na razne načine kako bi građanima u socijalnoj potrebi omogućila podjelu humanitarnih paketa. Zbog toga je i dodala: “Ovo je za nas izuzetno važan dan. Prvi puta će naša socijala imati i higijenske potrepštine u iznosu od 1,41 milijun kuna, a ono na što sam posebno ponosna su školski pribor pa će 361 dijete dobiti školsku torbu, tenisice i sportske trenerke za osnovnoškolce. To je nešto prekrasno i ne mogu vam opisati koliko sam sretna.”

Predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin ocijenio je kako je u pitanju socijalno značajan projekt, istaknuvši da je “ovaj projekt socijalno puno vrjedniji od njegove same financijske vrijednosti. Želim iskreno zahvaliti udruzi Rijeka ljubavi i drago mi je što je ovo četvrti projekt u kojem je sudjelovala i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje. Cilj nam je i želja da upravo ovakvih projekata u budućnosti bude što manje, ali ne zato što ih nećemo moći dobiti, već zato što neće biti potrebni”.

 Pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić izvijestio je kako se u gradskom socijalnom programu trenutno nalazi oko 800 obitelji, a sklopu tog programa za izravne pomoći socijalno ugroženim građanima izdvaja se oko 30 milijuna kuna.

Dok projekt ne počne s realizacijom iz udruge Rijeka ljubavi pozivaju sve građane dobre volje da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija, kako bismo zajedno radili na stvaranju boljeg društva.

Rijeka ljubavi Štefica Čučak

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Vukovarci će dobiti 50 novih radnih mjesta", izjavio je Krešimir Bubalo, član Uprave Peveca

Tvrtka Pevec potpisala ugovor o izgradnji prodajnog centra u Vukovaru

Za početak skupite 'alat' koji vam je potreban za čišćenje unutrašnjosti. To su razne krpe i spužve, usisavač, sredstvo za čišćenje platna ili kože ...

Proljeće je! ‘Detox’ je potreban i vašim ljubimcima – automobilima!

Donacijom Grada Osijeka osječkom KBC-u u iznosu od 262.000 kuna opremljena je sala za liječenje urolitijaze na Zavodu za urologiju

Donacijom Grada Osijeka opremljen Zavod za urologiju osječkog KBC-a