ŽIVOT

Šef trgovačkog lanca o gomilanju zaliha: Prekomjerna kupovina samo diže cijenu

"Bilo bi logično da, ako i bude poskupljenja, kod nas budu najniža. Žitnica smo, u Italiji je ulje i sad skuplje nego kod nas. Svaka zemlja ima svoje specifičnosti"

    Objavljeno 21.03.2022
    Ivona Amidžić

    Direktor tvrtke Lonia Drago Munjiza u Dnevniku N1 govorio je o gomilanju zaliha i mogućim nestašicama hrane, prenosi Index.

    “Usporedimo li iskustvo s covidom i potresom, vidimo da je situacija bila normalna”, kazao je odmah na početku Drago Munjiza.

    Pokušao je pojasniti zašto ljudi trenutno gomilaju baš ulje: “Priča se o agresiji na Ukrajinu i da neće biti žitarica, pa ljudi to povezuju. Mislim da nije sada mudro kupiti 20 litara ulja… Prekomjerna kupovina diže cijenu i građani tako štete ostalima.”

    Poručio je ljudima da pričekaju da vidimo kako će se konflikt u Ukrajini razviti. Sljedećih šest mjeseci problema i nestašica neće biti, dodao je.

    “Bilo bi logično da, ako i bude poskupljenja, kod nas budu najniža. Žitnica smo, u Italiji je ulje i sad skuplje nego kod nas. Svaka zemlja ima svoje specifičnosti”, rekao je direktor Lonie.

    Kaže i da ako se više robe naručuje, dolazi do poskupljenja kod dobavljača. “Ako se i nečime treba štititi, ovo sigurno nije način”, poručio je Munjiza.

    foto: unspalsh

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Konferencija FOODCOOLTOUR, je okupila više od tri stotine uzvanika - vodeće europske i domaće stručnjake, predstavnike vlasti i akademske zajednice te prehrambene industrije

    Konferencija Foodcooltour u Osijeku: Proizvodnja hrane i samodostatnost kao strateški resurs i pitanje nacionalne sigurnosti

    Jandroković: Pitanje samodostatnosti postaje sve važnije, posebno u svijetlu globalnih događaja i najnovijih međunarodnih sukoba Najviše uvozimo voće, povrće, meso Više…

    U nastavku teksta donosimo neke od originalnih, inovativnih i uzbudljivih destinacija koje ove jeseni nude gastro iskustvo za pamćenje.

    Jesenski gastro vodič uz koje je odabir najboljih restorana mačji kašalj

    Regionalna restoranska scena dinamično je dočekala jesensko razdoblje, a tom svjedoči niz odličnih restorana, bistroa, vinarija i barova koji nude Više…

    Za stanovnike Osijeka ovo su najpopularniji izbori korisnika, top tri restorana u Osijeku.

    Osječani obožavaju street food, naručuju ga više od burgera i pizza, ali i dalje najviše vole – pomfrit!

    Donosimo vam kulinarske izbore Hrvata u 2023. godini. Izgleda da tradicionalni favoriti polako ustupaju mjesto nekim novim jelima, a apsolutni Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Roditelji sve češće biraju prirodna rješenja, izbjegavajući agresivne kemijske sastojke koji mogu dodatno nadražiti kožu. Upravo zato sve više pažnje dobivaju prirodne metode zaštite koje ne remete ljetnu rutinu, a djeci omogućuju bezbrižnu igru i boravak na otvorenom

    Ubodi komaraca kod djece: Kako zaštititi osjetljivu kožu prirodnim putem

    Cilj projekta "SOS odmor" je pružanje podrške osobama koje imaju priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili njegovatelja za njegu djece s teškoćama u razvoju i/ili osoba s invaliditetom, omogućujući im prijeko potreban odmor od skrbi...

    Poziv na sudjelovanje u projektu “SOS odmor” – inovativna socijalna usluga za roditelje njegovatelje i njegovatelje

    Uoči ovogodišnjeg izdanja, koje će se održati 2. i 3. listopada, razgovarali smo s organizacijskim timom kako bismo doznali što sve pripremaju. A razloga za uzbuđenje – itekako ima

    Pričali smo s osječkom tech ekipom – evo što spremaju za TGG 2025