ŽIVOT

Šef trgovačkog lanca o gomilanju zaliha: Prekomjerna kupovina samo diže cijenu

"Bilo bi logično da, ako i bude poskupljenja, kod nas budu najniža. Žitnica smo, u Italiji je ulje i sad skuplje nego kod nas. Svaka zemlja ima svoje specifičnosti"

    Objavljeno 21.03.2022
    Ivona Amidžić

    Direktor tvrtke Lonia Drago Munjiza u Dnevniku N1 govorio je o gomilanju zaliha i mogućim nestašicama hrane, prenosi Index.

    “Usporedimo li iskustvo s covidom i potresom, vidimo da je situacija bila normalna”, kazao je odmah na početku Drago Munjiza.

    Pokušao je pojasniti zašto ljudi trenutno gomilaju baš ulje: “Priča se o agresiji na Ukrajinu i da neće biti žitarica, pa ljudi to povezuju. Mislim da nije sada mudro kupiti 20 litara ulja… Prekomjerna kupovina diže cijenu i građani tako štete ostalima.”

    Poručio je ljudima da pričekaju da vidimo kako će se konflikt u Ukrajini razviti. Sljedećih šest mjeseci problema i nestašica neće biti, dodao je.

    “Bilo bi logično da, ako i bude poskupljenja, kod nas budu najniža. Žitnica smo, u Italiji je ulje i sad skuplje nego kod nas. Svaka zemlja ima svoje specifičnosti”, rekao je direktor Lonie.

    Kaže i da ako se više robe naručuje, dolazi do poskupljenja kod dobavljača. “Ako se i nečime treba štititi, ovo sigurno nije način”, poručio je Munjiza.

    foto: unspalsh

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Konferencija FOODCOOLTOUR, je okupila više od tri stotine uzvanika - vodeće europske i domaće stručnjake, predstavnike vlasti i akademske zajednice te prehrambene industrije

    Konferencija Foodcooltour u Osijeku: Proizvodnja hrane i samodostatnost kao strateški resurs i pitanje nacionalne sigurnosti

    Jandroković: Pitanje samodostatnosti postaje sve važnije, posebno u svijetlu globalnih događaja i najnovijih međunarodnih sukoba Najviše uvozimo voće, povrće, meso Više…

    U nastavku teksta donosimo neke od originalnih, inovativnih i uzbudljivih destinacija koje ove jeseni nude gastro iskustvo za pamćenje.

    Jesenski gastro vodič uz koje je odabir najboljih restorana mačji kašalj

    Regionalna restoranska scena dinamično je dočekala jesensko razdoblje, a tom svjedoči niz odličnih restorana, bistroa, vinarija i barova koji nude Više…

    Za stanovnike Osijeka ovo su najpopularniji izbori korisnika, top tri restorana u Osijeku.

    Osječani obožavaju street food, naručuju ga više od burgera i pizza, ali i dalje najviše vole – pomfrit!

    Donosimo vam kulinarske izbore Hrvata u 2023. godini. Izgleda da tradicionalni favoriti polako ustupaju mjesto nekim novim jelima, a apsolutni Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ovaj mirni skup odgovor je na okupljanja pripadnika Marijine bojne, koji na trgovima diljem Hrvatske mole za očuvanje patrijarhata i "duhovnog autoriteta muškaraca u obitelji", kažu iz udruge Adela

    Udruga Adela: Tiha misa – otpor patrijarhalnim porukama

    Svjetski trendovi u medicinskoj i wellness industriji polako osvajaju i naše tržište. Najpopularniji pojam u prvoj polovici ove godine je definitivno 'longevity' o kojemu se sve više govori.

    Da li je hipoksijski trening budući fitness trend?

    Traže se doktori medicine, pravnici, ekonomisti, psiholozi, inženjeri i drugi stručnjaci — prijave otvorene do 18. srpnja ili 30 dana od objave

    Ministarstvo obrane raspisalo natječaj za prijam 46 časnika u Oružane snage RH