ŽIVOT

Šef trgovačkog lanca o gomilanju zaliha: Prekomjerna kupovina samo diže cijenu

"Bilo bi logično da, ako i bude poskupljenja, kod nas budu najniža. Žitnica smo, u Italiji je ulje i sad skuplje nego kod nas. Svaka zemlja ima svoje specifičnosti"

    Objavljeno 21.03.2022
    Ivona Amidžić

    Direktor tvrtke Lonia Drago Munjiza u Dnevniku N1 govorio je o gomilanju zaliha i mogućim nestašicama hrane, prenosi Index.

    “Usporedimo li iskustvo s covidom i potresom, vidimo da je situacija bila normalna”, kazao je odmah na početku Drago Munjiza.

    Pokušao je pojasniti zašto ljudi trenutno gomilaju baš ulje: “Priča se o agresiji na Ukrajinu i da neće biti žitarica, pa ljudi to povezuju. Mislim da nije sada mudro kupiti 20 litara ulja… Prekomjerna kupovina diže cijenu i građani tako štete ostalima.”

    Poručio je ljudima da pričekaju da vidimo kako će se konflikt u Ukrajini razviti. Sljedećih šest mjeseci problema i nestašica neće biti, dodao je.

    “Bilo bi logično da, ako i bude poskupljenja, kod nas budu najniža. Žitnica smo, u Italiji je ulje i sad skuplje nego kod nas. Svaka zemlja ima svoje specifičnosti”, rekao je direktor Lonie.

    Kaže i da ako se više robe naručuje, dolazi do poskupljenja kod dobavljača. “Ako se i nečime treba štititi, ovo sigurno nije način”, poručio je Munjiza.

    foto: unspalsh

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U nastavku teksta donosimo neke od originalnih, inovativnih i uzbudljivih destinacija koje ove jeseni nude gastro iskustvo za pamćenje.

    Jesenski gastro vodič uz koje je odabir najboljih restorana mačji kašalj

    Regionalna restoranska scena dinamično je dočekala jesensko razdoblje, a tom svjedoči niz odličnih restorana, bistroa, vinarija i barova koji nude Više…

    Za stanovnike Osijeka ovo su najpopularniji izbori korisnika, top tri restorana u Osijeku.

    Osječani obožavaju street food, naručuju ga više od burgera i pizza, ali i dalje najviše vole – pomfrit!

    Donosimo vam kulinarske izbore Hrvata u 2023. godini. Izgleda da tradicionalni favoriti polako ustupaju mjesto nekim novim jelima, a apsolutni Više…

    Zadnjih godinu dana, u restoranu se radi na velikom ZAOKRETU te im je želja bila preobraziti se u kvalitetan BISTRO koji bi osim toga nudio wine and deli koncept uz ponajbolju vinsku kartu u gradu i šire

    Potpuni zaokret u restoranu Lipov hlad – kušali smo nova jela

    Kultni donjogradski restoran, dobro poznat osječanima ali i izvan naše županije godinama je služio tradicionalnu hranu na visokoj razini. Klasični Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Sajam je bio prilika za predstavljanje bogatstva uskrsnih običaja, a posebnu pažnju posjetitelja privukla su šarena, ručno ukrašena jaja – simboli Uskrsa i proljetnog buđenja

    Uskrsni sajam na Trgu Ante Starčevića: Slavlje tradicije i zajedništva u Osijeku

    Od dubokog duhovnog značenja do šarenih pisanica i blagoslova hrane – kako Hrvati obilježavaju Uskrs

    Uskrs – najveći kršćanski blagdan i bogata tradicija Hrvatske

    Policija će posebnu pozornost posvetiti stanju sigurnosti cestovnog prometa te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti

    Policija savjetuje – Oprezno u prometu tijekom uskrsnih blagdana