SPORT

Šesnaestogodišnji Osječanin Mark Jobst europski je viceprvak u ju jitsu: U svoj grad s grčke Krete donio srebro

Ovo je za nas izuzetan uspijeh s obzirom da je riječ o mladim borcima koji treniraju vrlo kratko vrijeme od postanka kluba 2018. godine, a mora se uzeti u obzir i duža pauza zbog epidemije koronavirusom

    Objavljeno 11.04.2022
    Petar Tauković

    Po prvi puta hrvatska državna ju jitsu reprezentacija mlađih uzrasta nastupila je na europskom natjecanju. “Ju Jitsu European Championship” u Heraklionu na grčkom otoku Kreti.
    U jakoj konkurenciji istaknuo se hrvatski natjecatelj šesnaestogodišnji Mark Jobs koji je nakon tri borbe prvo europsko srebro u tom sportu, donio u Osijek.

    Zahvaljujući mom matičnom JJ klubu Tatami iz Osijeka koji nas je podržao u svim aspektima, uspjeli smo sudjelovati na europskom natjecanju i pokazati svoje znanje i vještinu u ju jitsu sportu. Nakon dvodnevnog puta koji je bio izuzetno naporan, čekale su nas zahtjevne i teške borbe. Ipak uspio sam u tri borbe protiv rumunjskog natjecatelja osvojiti drugo mjesto. Raduje me da sam srebrnu medalju donio u svoj grad i Osječko-baranjsku županiju. Za mene osobno, ovo je bilo predivno i vrijedno iskustvo. No, nema predaha, pred nama su daljnje pripreme jer nas u studenom čeka svjetsko natjecanje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima – rekao je osječki viceprvak.

    Osim Marka još jedan Osječnin bio je predstavnik hrvatske reprezentacije. Šesnaestogodišnji Teo Vuletić uspio je osvojiti 9. mjesto izgubivši od jake konkurencije bodovanjem sudaca.

    – Ovo je za nas izuzetan uspijeh s obzirom da je riječ o mladim borcima koji treniraju vrlo kratko vrijeme od postanka kluba 2018. godine, a mora se uzeti u obzir i duža pauza zbog epidemije koronavirusom. Sveukupno je hrvatska reperzantacija uzela pet medalja, dvije srebrne i tri brončane – istaknuo je osječki trener iz JJ kluba Tatami Andrej Jovanović.

    Dodao je kako su u hrvastkoj reprezentaciji nastupili i borci i borkinje đakovačkog kluba među kojima je Nora Filić osvojila srebro, a iz riječkog kluba Mateo Matteoni osvojio je broncu. Još dvije brončane medalje osvojili su Vlado Blažević i Matija Preskavec.

    Cijela hrvatska ekipa sastojala se od 4 trenera i 10 natjecatelja. Većinu reprezentacije činili su članovi slavonskih klubova iz Vinkovaca, Đakova i Osijeka, pod vodstvom trenera crnog pojasa Mire Erkapića i Andreja Jovanovića, što jasno pokazuje kako je ju jitsu sve popularniji sport u Slavoniji, a borci i borkinje visoke kvalitete koji mogu stati rame uz rame s europskim i svjetskim borcima.

    – Naši reprezentativci su pokazali veliko srce, kvalitetu i fizičku spremu. Evidentno je da u Savezu imamo vrlo sposobne trenere. Ono sto trebamo poboljšati je zajednički sustavni rad – istaknuli su iz krovne organizacije, Hrvatskog Ju Jitsu Saveza pod čijim okriljem djeluju ju jitsu klubovi i njihovi mladi sportaši.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Đakovčanin Vlado Blažević 3. a Osječanin Mark Jobst 7. u svijetu. "Konkurencija je bila izuzetno jaka, no ovo natjecanje nam je potvrdilo kako smo u samom vrhu svjetske ju jitsu elite"

    Slavonci u sastavu hrvatske ju jitsu reprezentacije u Abu Dhabiju ostvarili sjajan uspjeh!

    Domaćin Svjetskog ju-jitsu prvenstva za uzraste U16, U18, U21, seniori i veterani, (Ju jitsu World Championship) ove godine bio je Više…

    Slavonska asocijacija ju jitsu klubova treća u svijetu: Na AJP Tour Croatia National u Zagrebu osvojili 19 zlata, 15 srebrnih i 13 brončanih medalja

    Slavonska asocijacija ju jitsu klubova treća u svijetu!

    Proteklog vikenda slavonski ju jitsu borci i borkinje otisnuli su se pod asocijacijom Rio Grappling Cluba na jedno od najvećih Više…

    "Ovo nam je dosad najbolje odrađeni turnir jer su svi osječki natjecatelji i natjecateljice radili s težim kategorijama nego onima u koje spadaju"

    Osječki Ju Jitsu klub Tatami na Pula Openu 2022: Osvojili 28 medalja, od kojih osam zlatnih!!

    Povratak na natjecanja u dvorane, nakon dvogodišnje stanke zbog epidemiološke situacije, ljubitelji i borci sve omiljenijeg hrvatskog sporta Ju Jitsu, Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi).

    Taekwondo klub Osijek na Memorijalnom turniru Bljesak 1995.

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje