ŽIVOT

(G)Astro večer uz promatranje Suza Sv. Lovre (perzeida) na utvrdi Korođvar

Gastronomija i Astronomija su pojam koji savršeno idu skupa! Suze Svetog Lovre (Perzeidi) su jedan od najljepših i najpoznatijih astronomskih fenomena

Objavljeno 09.08.2022
Darija Kovačić

Tijekom popodneva i večeri 12.8.2022 od 18 sati na Tvrđavi Korođvar u Čepinu Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi aktivnost pod nazivom “(G)Astro Večer“.

Cilj ovog događaja je pružiti mladim ljudima u Osijeku i okolici mogućnost besplatnih prilika koje su im dostupne kroz Erasmus+ projekte. Mogućnosti je zaista mnogo, a zainteresiranih sudionika u posljednje vrijeme vrlo malo.  

Osjetimo manjak zainteresiranosti za teme povezane sa astronomijom no želimo aktivno pridonjeti rješavanju tog izazova I motivirati ljude za dodatno proučavanje tih tema, uz ovu stavku želimo predstaviti rad udruge I motivirati mlade ljude za prijavu I odlazak na projekte što će posljedično povećati I broj osoba koje su aktivne u lokalnoj zajednici.

“Volonteri udruge Kreaktiva predstavit će i svoja iskustva s lokalnih, ali i međunarodnih projekata koje smo proveli posljednjih godina i čiji je broj zaista velik (Španjolska, Finska, Grčka, Cipar, Italija, Bugarska, Rumunjska, otok Reunion, otok Curacao i drugi). Želimo napomenuti kako smo u projekte integrirali i mnogo mladih ljudi sa zdravstvenim, socijalnim i financijskim poteškoćama, pripadnike manjina čime značajno doprinosimo i kvaliteti života često vrlo zapostavljenih skupina”, kažu iz udruge Kreaktiva.

Promatranje Suza Sv. Lovre (perzeida)
Gastronomija i Astronomija su pojam koji savršeno idu skupa! Suze Svetog Lovre (Perzeidi) su jedan od najljepših i najpoznatijih astronomskih fenomena, a upravo u noći sa 12. na 13. kolovoza će biti najvidljiviji, prognozira se čak do 100 meteora na sat!

Stoga u 18 sati na Utvrdi Korođvar (Čepinske Zidine) pronađite Kreaktivu kako priprema Slavonske specijalitete. Pridružite se dobrom društvu i hrani te doznajte sve o Erasmus+ projektima i kako oni putujemo Europom besplatno!
Oko 21 sat kada stomaci budu puni i zvjezdano nebo počinje sijati punim sjajem imate priliku promatrati ljepote svemira kroz leće dva teleskopa, Saturn i Jupiter bi trebali biti vidljivi, a iza ponoći izlazi pun Mjesec!
Nakon promatranja izvalite se na dekicu i uživajte u prekrasnoj kiši meteora! Stoga dođite, ponesite svoje dekice i dobro raspoloženje te iskoristite priliku da zaželite najviše želja do sada!
PS. Slobodno ponesite svoje roštilje, kotliće i spremite nešto fino!
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Bogat izbor ornamentalnih i tropskih biljaka, proizvoda i opreme za hortikulturu i florikulturu, cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome kao i zanimljive radionice i gastro ponuda vas očekuju na Proljetnom festivalu u Čepinu

[NAJAVA] Proljetni festival u Čepinu

Na 3. Proljetnom festivalu će biti izloženo cvijeće, ukrasno bilje, vrtne sadnice, med i slično tome, a održati će se Više…

Počinitelj je doveo u zabludu 86-godišnjaka na način da je od njega kupio traktor s prikolicom kojom prilikom mu je dao 100 eura kao jamstvo...

Pronađen počinitelj prijevare

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 53-godišnjak Više…

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Osjećate kao da Vas ponekad nitko ne razumije? Pridružite se na prekrasnom druženju povodom Majčinog dana gdje ćete dobiti podršku i razumijevanje drugih majki! Priuštite si vrijeme za osobni razvoj kroz radionicu koja će Vam olakšati izazove roditeljstva! Naučite kako uspješnije komunicirati i osnažiti vezu sa svojom djecom uz pomoć voditeljice radionice - spisateljice za djecu, majke četvero djece i magistre edukacije hrvatskog jezika!

Komunikacijska radionica za majke u povodu Majčinog dana

Lokšice, trganci, rezanci, zavezanci, čikovi, valjušci, taške, tarana… brojne su forme i nazivi tradicionalne šokačke tjestenine koje ćete moći kušati na festivalu na kojem će se okupiti podunavski majstori tista iz Baranje i Bačke.

[NAJAVA] Festival tista vas ponovno zove u srce baranje

Završeno je osmo finale izbora za Najljepšu Mamu Hrvatske. Uz tri krune, dodijeljeno je ukupno šest lenti...

[FOTO] Izabrane najljepše mame Hrvatske