GOSPODARSTVO

U Čepinu otvoreni Medicinski centar i hotel vrijedni 46 milijuna eura

Otvoreni su novoizgrađeni Medicinski centar - specijalna bolnica budućeg međunarodnog medicinskog centra s vodećim stručnjacima plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, urologije i drugih djelatnosti, kao i hotel smještajnog kapaciteta od 61 jedinice, s wellness prostorom veličine 1.500 kvadratnih metara

    Objavljeno 19.10.2023
    Matija Ivanković

    Uz prigodnu svečanost kojoj je nazočilo više od 1.000 gostiju, 18. listopada 2023. godine u Čepinu, na lokaciji Ovčara, otvoreni su novoizgrađeni Medicinski centar – specijalna bolnica budućeg međunarodnog medicinskog centra s vodećim stručnjacima plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, urologije i drugih djelatnosti, kao i hotel smještajnog kapaciteta od 61 jedinice, s wellness prostorom veličine 1.500 kvadratnih metara. Riječ je o novim investicijama Žito grupe čija je vrijednost 46 milijuna eura. Ovim projektima, nakon niza investicija u segmentu poljoprivrede i prehrambene industrije, Žito grupa se usmjerila i u ovaj novi smjer poslovanja.

    – Moj motiv za ulazak u zdravstveni biznis želja je da iza sebe ostavim nešto trajnije. Obveza je poduzetnika u društvu stvarati novu dodanu vrijednost. Kroz svoj životni vijek sam stekao dojam i osjećaj zadovoljstva kada stvaram neke nove stvari. Sve što napravite za sebe, umire s vama, što napravite za druge, ostaje živjeti duže od vas. Moja misija nije samo stvoriti novac nego stvoriti novu vrijednost koja je dodana društvu i zajednici u kojoj živimo. Ako to nemamo kao poduzetnici, onda mislim da smo pogriješili profesiju. Ako i kao liječnik nemamo osjećaj transfera svoga znanja i pomoći pacijentu, mislim da smo i tada pogriješili profesiju. Investicija u medicinski centar je spoj prijateljstva i dviju različitih struka, a hotel je dodana vrijednost, kada dođu strani pacijenti da imaju gdje prespavati. Potrudili smo se ovime gostima pružiti visoku dozu hedonizma i ugode i da u čudu kažu – ovo je Slavonija! Nisu samo komarci Slavonija! Nismo inferiorni ni prema kojem dijelu Europe i želimo to pokazati preko ovakvih projekata – rekao je vlasnik i predsjednik Uprave Žito grupe Marko Pipunić.

    Svečanosti su nazočili i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar zdravstva Vili Beroš, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac i drugi uzvanici.

    – Ovi se projekti poklapaju sa strateškim ciljevima Vlade RH kao investicije u cjelogodišnji turizam i ravnomjerno regionalno razvijen turizam, turizam koji se razvija na kontinentu, a kako ćemo ga razvijati nego ulaganjem u nove smještajne kapacitete, ali i ulaganjem u zdravstveni turizam kroz ulaganje u specijalne bolnice, toplice. Vlada RH to je prepoznala i prvi put osigurala nepovratna sredstva upravo za zdravstveni turizam – rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

    Ministar Beroš je naglasio kako se razvijamo na dva pravca – jedan je javnozdravstveni, a drugi privatni. – No, oni moraju biti komplementarni i moraju postići ono što zajednički želimo, a to je što kvalitetniju uslugu za naše bolesnike – istaknuo je Beroš.

    – Ovo je vrlo vrijedna investicija za Osječko-baranjsku županiju, i ne prva od strane Žito grupe. Oni ovako na određeni način i vraćaju svoj dug zajednici u kojoj rade i volio bih kada bi svi koji funkcioniraju i rade na području županije dio duga vratili zajednici. Na taj način bi zajednički snažili ne samo našu županiju nego cijelu hrvatsku zajednicu u kojoj živimo – rekao je župan Ivan Anušić.

    – Ovo je na valu velikih investicija koje se događaju na ovim prostorima. U samo godinu dana napraviti ovakav hotel i medicinski centar vrijedno je svakog poštovanja. Od toga će veliku važnost imati i lokalna zajednica, dakle Općina Čepin i Grad Osijek – kazao gradonačelnik Ivan Radić.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Kombinacija zelene oaze uz planinsko okruženje i termomineralne vode daje relaksirajući odmor za sve genracije. Kompleks se sastoji od Hotela, zatvorenih i otvorenih bazena, wellness i spa centra, sala za konferencije, kao i dodatnih sadržaja

    [FOTO] Terme Ozren – bogatstvo prirode koji djeluju na vašu dušu i tijelo

    Bilo da planirate obiteljski odmor ili romantični vikend za dvoje, onda je idealno mjesto za vas kompleks termomineralnih voda “Terme Više…

    Hotel se nalazi u Čepinu, smještajnog je kapaciteta od 61 jedinice koje broje i jedan predsjednički apartman, a svaka soba pažljivo je osmišljena kako bi spojila udobnost suvremenog dizajna s prirodnim elementima.

    Novootvoreni hotel Materra u Čepinu počeo s radom

    Jedan od novih projekata Žito grupe – Wholeness & Wellness hotel Materra, počeo je s radom. Hotel se nalazi u Više…

    Riječ je o poslovnom pothvatu i ostvarenju sna bračnog para liječnika dentalne medicine Zorana i Matee Dragaš koji su postali sinonim za izvrsnost i korištenje novih tehnologija u dentalnoj medicini na području Osječko-baranjske županije

    Otvoren najmoderniji dentalni centar na području Osječko-baranjske županije

    U Čepinu je otvoren Dragaš Dental Design – tehnološki najmoderniji dentalni centar na području Osječko-baranjske županije, a koji je dio Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Potpuno se zatvara za promet Kapelska ulicu, u dijelu od od Mlinske do Kolodvorske, a radovi i nova privremena regulacija prometa će trajati do 31. srpnja 2024.

    Obavijest o promjeni u privremenoj regulaciji prometa u Kapelskoj ulici koja se zatvara za promet

    Riječ je o inženjerskom uredu u kojemu Infobipovi zaposlenici primarno razvijaju najnovija SaaS cloud komunikacijska rješenja za globalno tržište.

    [FOTO] Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku

    Nova je to manifestacija namijenjena upravo maturantima kako bi im se pomoglo i usmjerilo u odabiru daljeg obrazovanja ili na tržištu rada

    [FOTO] Održan “Sajam mogućnosti – putokaz budućnosti” koji pomaže maturantima u odabiru studija i(li) posla