KULTURA

Panonski festival knjige i Slavko Sobin uspješno vraćaju osmjehe!

Programski dio ovogodišnjeg Panonskog festivala knjige ima čast zatvoriti Erika Žilić Vincetić i njezin roman Priča o kugi i vještici Agathi. Zaronite u prošlost Osijeka, prošećite unutar zidova osječkog Arhiva i upoznajte prostor kroz neko drugo vrijeme, kroz epidemiju kuge i jedan neobičan misterij.

Objavljeno 26.05.2024
Darija Kovačić

Kako je i očekivano, PFK se pokazao kao mjesto druženja najboljih hrvatskih izdavača, kako novih, tako i etabliranih književnih zvijezda te književne publike koja uživa u pisanoj riječi i razmjeni plodotvornih ideja. Ništa manje ne očekuje se ni zadnjeg dana Festivala koji je još snažniji fokus stavio na dječji i program za mlade.

Već nas u 11:00 sati na Festivalu dočekuje čovjek mnogi talenata i vještina, glumac, plesač i autor slikovnica, Slavko Sobin. Pridružite nam se i saznajte tko krade djeci osmijehe? Je li riječ o nekakvoj bolesti, ili možda čaroliji? Sanja li doktor Jabuka psa koji govori ili je on stvaran? Odgovorena na ova pitanja zapisao je Slavko u slikovnici Doktor Jabuka i kradljivci osmjeha.

Potom nas u 12:00 sati na radionici ilustracije očekuje Osječki grafički dizajner i ilustrator iza kojeg je nekoliko važnih priznanja, sve više slikovnica, projekata, osmišljavanja vizualnih identiteta za brojne manifestacije i tvrtke, Marko Jovanovac.

Promocija i čitanje slikovnice Kraljević Noa, Laure Dobutović Ravlić slijedi u 15:00 sati, a  projekcija filma Uzbuna na zelenom vrhu nastalog prema romanu Ivana Kušana u 16:00 sati.

Kada je riječ o programu za odrasle, zadnjega dana Festivala u 11:00 sati, Muzejska udruga istočne Hrvatske predstavit će najnovija izdanja slavonskih muzeja. O muzejskom izdavaštvu razgovarat će predsjednica Muzejske udruge istočne Hrvatske dr. sc. Marina Vinaj, glavna urednica Glasnika slavonskih muzeja, dr. sc. Mirna Šuljug i Ivana Knežević Križić autorica publikacije 80 godina izdavačke djelatnosti Muzeja Slavonije 1942.-2022.

Zbornik radova Baranja kroz povijest autora Dinka Župana i Stanka Andrića, predstavit će Ivana Šojat. Zbornik je rezultat znanstvenog skupa s međunarodnim sudjelovanjem koji je održan 17. i 18. rujna 2020. u Osijeku.

Potom u 15:00 sati možete istražiti kulturu drevnog Egipta u prvom sveobuhvatnom domaćem znanstvenom pregledu te civilizacije obavijene mistikom! Bogato opremljena knjiga Stari Egipat – Povijest i kultura cijenjenog egiptologa Mladena Tomorada u 16 intrigantnih poglavlja objedinjuje sve aspekte razvoja staroegipatske civilizacije, od njezina nastanka do suvremene percepcije i utjecaja na moderno društvo. Fantastična lektira za sve fanove starog Egipta.

Programski dio ovogodišnjeg Panonskog festivala knjige ima čast zatvoriti Erika Žilić Vincetić i njezin roman Priča o kugi i vještici Agathi. Zaronite u prošlost Osijeka, prošećite unutar zidova osječkog Arhiva i upoznajte prostor kroz neko drugo vrijeme, kroz epidemiju kuge i jedan neobičan misterij. Ovaj intrigantan fantasy roman ostavit će vam slatkasno-gorak okus u ustima.

Sve navedene naslove, ali i brojne druge, kao i prethodnih dana možete po promotivnim cijenama nabaviti na Panonskom festivalu knjige. Iskoristite zadnji dan.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dojmove, emocije i osvrt na proteklih pet dana u nekoliko su rečenica saželi i članovi organizacijskog tima Festivala

Završio je drugi Panonski festival knjige

Kroz pet dana trajanja festivala u dvorani Gradski vrt čak pedeset i pet domaćih nakladnika predstavilo je svoje najnovije i Više…

Na Panonskom festivalu knjige uživajte u novim knjigama, razgovorima s autorima, koncertu, uživajte vikendu!

Diklić, Pavić, Predin i Novak dolaze na predzadnji dan Panonskog festivala knjige!

I predzadnji dan Panonski festival knjige zanimljivim programima privlači djecu i mlade prema Dvorani gradski vrt, ovoga puta predstavom, kvizom Više…

Uz nakladnike oduševljenje Festivalom pokazuju vrećicama punim knjiga i sami posjetitelji, a ako je suditi po do sada viđenom, Panonski festival knjige još se jednom pokazao kao pun pogodak za sve ljubitelje knjiga i čitanja, ali i za one koji će to tek postati.

Na istoku ništa novo, što se nikako ne može reći za program trećeg dana PFK-a!

Panonski festival knjige iz dana u dan donosi brojna programska iznenađenja, goste od književnog i društvenog značaja. Pomno osmišljeni program Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Pomno slušajte, pažljivo se krećite, nikad ni šuma ne stvorite, ako vas ne mogu čuti, ne mogu vas loviti... Dolazi spinoff franšize A Quiet Place

Maestralno remek-djelo koje istovremeno šokira, ali i budi nadu

Uz organizirane stolice, ponesite sa sobom prostirke, kako biste uživali u punom doživljaju ovogodišnjeg Kina pod zvijezdama

Kino pod zvijezdama

Ovogodišnji će se festival održavati od 27 do 29. lipnja pod sloganom: Nova zemlja počinje s vama

Međunarodni festival slikovnice “Čuvari priča”: Nova zemlja počinje s vama