Arhiva

Osječko natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša – Siniša Ristić pobjednik

    Objavljeno 17.10.2016
    OsijekNews redakcija

    Mladi Osječanin Siniša Ristić pobjednik je Osječkog natjecanja u kuhanju fiš-paprikaša, održanog u petak navečer, u restoranu Kopika, u organizaciji Turističke zajednice grada Osijeka. Drugo je mjesto osvojio Josip Grgurić, a treći je Ante Dozan, prošlogodišnji pobjednik ovog tradicionalnog natjecanja.

    Sva će trojica predstavljati grad Osijek na 21. Hrvatskom natjecanju u kuhanju fiš-paprikaša koje će se održati početkom prosinca u Osijeku, u prigodi obilježavanja Dana grada.

    Na ovom su gastronomskom natjecanju sudjelovala 22 majstora fiš-paprikaša iz Osijeka, među njima i jedna dama, Sanda Moštak, a njihov rad budnim su okom pratili ocjenjivači: Jelica Černi (umirovljena profesorica kuharstva), predstavnici medija Roberta Sorić (Agroglas) i Davor Lončarić (HRT – Radio Osijek), dva predstavnika natjecatelja: Slavko Vileta i Zoran Pavić te sudac Slavko Milas. Svim je natjecateljima priznanja uručio Saša Uranjek, direktor Turističke zajednice grada Osijeka, a trojici najboljih nagrade. Istaknuo je da Osijek ima dugu tradiciju kuhanja fiš-paprikaša i ovoga natjecanja, koje je postalo osječki brend, kao i Hrvatsko natjecanje u kuhanju fiša, kojemu je Osijek tradicionalno domaćin već dva desetljeća.

    – Ovaj jesenski početak sezone kuhanja fiša u Osijeku veoma je obećavajući. Među vrlo dobrim fiš-paprikašima imali smo težak zadatak odabrati tri najbolja. Osvajači prvog, drugog i trećeg mjesta skuhali su izvrstan fiš, osvojili jednak broj bodova, tako da su u rangiranju najboljih odlučivale nijanse. Zato smo odlučili da Osijek na državnom natjecanju predstavljaju sva tri najbolja majstora fiš-paprikaša – objasnila je prof. Jelica Černi.

    Majstore fiša, njihove prijatelje, predstavnike organizatora i brojne goste zabavljali su članovi Tamburaškog sastava Kvinta, a program je vodio Dražen Dragušica.

    OBVEZNI SASTOJAK – LJUBAV
    Pobjednik Osječke fišijade Siniša Ristić mladi je Osječanin iz Retfale, ali vrstan kuhar amater. Državni je prvak u pripremanju jela na roštilju. Iako se tek godinu dana bavi kuhanjem fiš-paprikaša, već je pobjeđivao na Osječkom fiš-kupu. Za uspjeh je zahvalio mentoru, državnom prvaku Željku Turaliji.

    – Roštilj, fiš i čobanac slavonske su delicije kojim se moja kuharska ekipa najviše voli baviti. Smatram da bi svaki osječki kvart trebao imati natjecanje u kuhanju fiša, jer fiš-parprikaš je osječki gastrobrend – izjavio je Ristić. Dodaje kako recept za najbolji fiš sadrži: svježu ribu, vodu, dobru papriku i malo ljubavi.

    Vesna LATINOVIĆ
    Foto: Gojko Mitić

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Odlična ponuda Restorana Corner – CornerFiš!

    Budite i Vi dio zadovoljnih gostiju Restorana Corner kušajući novi ‪#‎CornerFiš s domaćim tijestom za SAMO 40 kn po osobi od srijede Više…

    Osječko natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša

    Osječko natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša održat će se 11. rujna 2015. (petak) s početkom kuhanja u 16:00 sati na Trgu Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Portal posao.hr., nudi široku paletu poslovnih prilika. Pogledajte 10 pozicija koje su naglašene za vas ovog tjedna!

    Tražite posao, za vas imamo ponudu 10 novih slobodnih pozicija u OBŽ

    Krećite se i uživajte na storytelling turama koje organizira ReActor obrt za kulturu, turizam i promidžbu u suradnji s Udrugom Svjetlost Fenjera

    Cipelcugom po Osijeku – storytelling ture

    Skladatelj, aranžer, producent, a prije svega i uz sve to, fantastičan trubač i glazbenik Alex Sipiagin svjetsko je ime u jazz glazbi. Svoje rusko-američko podrijetlo stapa u jedinstven zvuk i glazbeni narativ koji uvijek iznova očarava slušatelje gdje god se pojavi

    Svjetsko ime jazz glazbe – trubač Alex Sipiagin s kvartetom stiže na krov Kulturnog centra