GOSPODARSTVO

2. Otvoreno prvenstvo u roštiljanju Grill Slavonica

Ovim događanjem otvara se sezona roštiljanja koja uvijek počinje u svibnju

    Objavljeno 09.04.2019
    Tamara Lemajić

    Udruga za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega, Tjednik KRONIKA požeško-slavonska i ŠRD „Londža“ Zarilac organiziraju po drugi puta zanimljivu i vrlo rado prihvaćenu gastro manifestaciju 2. „Otvoreno prvenstvo u roštiljanju Grill Slavonica“ na izletištu i ribnjaku u Zarilcu (nedjelja) 28. travnja. Pokroviteljstva su se prihvatili Grad Pleternica, Grad Požega i Požeško-slavonska županija, a manifestaciju podržavaju i drugi gradovi, općine, obrti i tvrtke.

    Ovakve manifestacije održavaju se u još nekoliko gradova u Hrvatskoj, jako su dobro posjećene i medijski popraćene, te su u svakom slučaju turistički događaj i mjesto okupljanja velikog broja natjecatelja, sudionika i posjetitelja. Kako smo na 1. natjecanju imali ukupno 66 ekipa natjecatelja sa šireg područja Slavonije, iz susjednih županija, svakako očekujemo ove godine i više ekipa i sa šireg područja Hrvatske. Na samom mjestu događanja organizirat će se i etno sajam lokalnih OPG-ova, proizvođača hrane i domaće radinosti, a bit će i cilj Biciklijade koja starta iz Pleternice a bicikle voze cijele obitelji. Ujedno ovim događanjem otvaramo sezonu roštiljanja koja uvijek počinje u svibnju s dolaskom lijepih i toplih proljetnih dana, kada svi žele izaći u prirodu nakon duge zime.

    Ekipe koje se sastoje od najmanje 4 do 8 osoba trebaju donijeti roštilj, začine i svoju tajnu dobrog roštilja a organizator osigurava pet vrsta mesa za pripremu ćevapa, pljeskavica, vratnog kotleta, ražnjića i roštiljske kobasice, ukupno tri kg mesne sirovine, te drva i ugljen za roštilj. Nakon pravilnog mariniranja mesa i pripremanja prave smjese od mljevenog mesa, ekipa će ispeći meso na roštilju, na pladnju servirati uz garniranje i ukrašavanje svoga roštilja koje ide na ocjenjivanje. Prosudbena komisija ocijenit će i nagraditi tri najbolja roštilja, te najbolju prezentaciju roštilja.

    od 1000  okupljanje ekipa, uređenje mjesta za roštiljanje,

    1100  zaduženje mesa, priređivanje paca, pravljenje mješavine i paljenje roštilja,

    1130  doček Biciklijade iz pravca Pleternice

    1200  početak roštiljanja mesa, uređenje i garniranje roštiljanog mesa na pladnjeve,

    1300   ocjenjivanje kvalitete roštilja i objed za ekipe, njihove goste i posjetitelje

    1430  proglašenje pobjednika a u nastavku zabava uz TS Satir do večernjih sati.

    Foto: Udruga Požeški čuvari baštine & Pixabay (ilustracija)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Glavni dio programa održavao se u Katoličkom i Reformatorskom surduku, a započeo je landranjem od Draža do Zmajevca te se nastavio prigodnim otvorenjem uz sadnju vinove loze...

    U Zmajevcu održan 1. Vinatlon

    U Zmajevcu je, u subotu, 23. listopada 2021. godine održan 1. Vinatlon, nova turistička manifestacija obogaćena mnoštvom raznolikog sadržaja koja Više…

    Posjetitelje očekuje bogati dramski i glazbeni program, biciklističko – vinske utrke, vođene vinske degustacije, pjenušavi doručak i dani otvorenih podruma Erdutskog vinogorja...

    Najavljen ovogodišnji program Wine & Bike Tour Erdut: Koncert održava i Natali Dizdar

    Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja od 2014. godine privlači sve veći broj posjetitelja Više…

    Anušić: Ovom manifestacijom smo pokazali da se može i u doba pandemije razvijati turizam, samo treba pronaći način

    Mjesec baranjske kuhinje pokazao se vrlo popularnim

    Mjesec baranjske kuhinje u doba pandemije pokrenule su Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, Bilja i Baranje s ciljem promocije seoskih domaćinstava Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Provjerite top 10 atraktivnih poslovnih prilika koje smo ovog tjedna izdvojili za vas

    Nova ponuda slobodnih radnih mjesta u OBŽ, pogledajte!

    Cilj ovog edukativnog projekta bio je povećati financijsku pismenost mladih te ih educirati o aktualnim trendovima i izazovima s kojima se suočava financijski sektor

    Održano je četvrto izdanje Financijske akademije

    Restoran u Osijeku pruža potpuno KFC iskustvo – od modernog interijera do vrhunske usluge i neodoljivog jelovnika koji uključuje najpopularnije proizvode poput Kentucky piletine, Grander i Zinger burgera te KFC košara

    [FOTO] KFC stigao u Osijek: Slavonija dobila svoj prvi restoran legendarne piletine!