ŽIVOT

AJD DA NEMOŠ’ CUPPING! – inovativna metoda masaže u Beauty studio Majestic u Osijeku

Ovo je cupping, populariziran kao tretman za profesionalne sportaše zbog raznih pogodnosti za sportske ozljede...

Objavljeno 15.06.2022
Darija Kovačić

Ne, ovo nije Ninja Turtles mutacija. 

Ovo je cupping, populariziran kao tretman za profesionalne sportaše zbog raznih pogodnosti za sportske ozljede.

„Za ovu bezbolnu, ali neobičnu metodu na početku treba malo hrabrosti”, poticajno nam objašnjava Ivan, fizioterapeut u Beauty studija Majestic u Osijeku, „jer hrabrost se itekako isplati!”

Za sve vas, pitamo Ivana sve o cupping metodi, slavnoj među sportašima, a sada dostupnoj svima.

Ivane, što je cupping?

„Tehnika je nastala kao drevna kineska metoda uklanjanja bolova u mišićima, otklanjanja toksina iz organizma i zatezanja kože pomoću takozvanih ventuza, odnosno vakuumskih čaša. Ova se metoda prakticira u kombinaciji s nekom od masažnih tehnika, ovisno o tome koja se problematika tretira. Cupping čaše apliciraju se na bolna mjesta te se isisavanjem zraka iz istih stvara vakuum, pomoću kojeg se odiže meko potkožno tkivo. Tako tretirano tkivo u trenutku se prokrvljuje i postiže se izvrsna cirkulacija. To uvelike olakšava razgradnju nakupina mliječne kiseline, čak i onih najtvrdokornijih.

Je li ova metoda bolna kao što se čini i čemu zapravo služi?

„Ma ne, uopće ne boli. Premda se često šalimo na račun izgleda u smislu “ajd da nemoš’”, cupping je bezbolan tretman. To je tehnika kod koje uz vakuum, kroz povlačenje i otpuštanje mekog tkiva putem zagrijanih staklenih čaša opuštamo napete mišiće, učvršćujemo kožu, izvlačimo toksine iz tijela i poboljšavamo cirkulaciju krvi. Potječe iz tradicionalne kineske medicine, a rezultati ovog poprilično jednostavnog tretmana su impresivni.”

Kako misliš impresivni, u čemu sve cupping pomaže? 

„Glavne su indikacije tjelesne traume i sportske ozljede, akutne upale mišića, prehlade, kašalj, detoksikacija organizma i opuštanje, smanjenje celulita, strija, ožiljaka… Zvuči raznoliko, ali zaista je koristan za različite tegobe.”

Možeš li nam opisati postupak? 

„Prije samog početka potrebno je dezinficirati kožu i nanijeti sloj ulja ili masažne kreme. Masažom zagrijemo tijelo i potičemo hiperemiju te poboljšavamo cirkulaciju krvi. Nakon što smo zagrijali tijelo, nastavljamo laganim pokretima kruženja sa silikonskim čašicama. Kada ta faza završi, uz pomoć vakuuma postavljamo staklene ventuze na ciljane dijelove tijela i klijent ostaje ležati određeno vrijeme. Nakon toga skidamo čašice i nanesemo kremu/mast kako bi ublažili izritirano područje. Proces je završen.”

Koliko dugo traje jedan tretman?

„Tretman može trajati između 10-15 min, a može trajati i dulje, ovisno koji dio tijela se tretira i koje je ciljano djelovanje tretmana.”

Još jedno, je li zaista bezbolan?

„Tretman je u potpunosti bezbolan, samo izgleda malo zastrašujuće.“

Koliko dugo se na koži zadržavaju nastale “otekline flleke”?

„Fleke ili hematomi javljaju se kroz 15-20 sekundi pri srednjem intenzitetu vakuuma. U pravilu se povuku nakon 4 dana, iako to ovisi o koži pojedinca. Hematome također možemo “razbiti” laganom masažom, kako bi se brže povukli. Zbog istih je dobro planirati tretman s dovoljno odmaka prije godišnjeg odmora i kupanja, čisto iz estetskih razloga.”

Nakon koliko se vremena tretman može ponoviti?

„Tretman se može ponavljati u kontinuitetu od 7 dana nakon čega je potrebno pričekati 4-5 dana da tako aktivirano tijelo samo “odradi” svoje procese, a zatim je moguće ponoviti tretman.”

Koja je razlika između hijame, takozvanog “mokrog cuppinga” i ovog masažnog cuppinga?

„Hijama ili “mokri” cupping je tretman kod kojeg se krv pušta kroz mali rez na ciljanom području, dok ovdje samo povlačimo i otpuštamo tkivo vakuumom.”

Na kraju, kome bi preporučio “cupping” i je li rezerviran samo za sportaše?

„Preporučio bih ga ljudima svih dobnih skupina, muške i ženske populacije, zbog njegovog brzog/instant učinka koji, kao što se može zaključiti po indikacijama, djeluje na jako širok spektar “svakodnevnih” tegoba modernog stila života. Nadodao bih da je zaista najpopularniji među sportašima i da ga kod nas najčešće biraju osobe koje su aktivne u sportu, bilo u profesionalnom ili rekreativnom smislu. Ali nikako nije rezerviran samo za sportaše. Cupping ima i svoju primjenu kao anticelulitni tretman kod pripadnica ljepšeg spola, a uz malo početnog oklijevanja zbog same metode tretmana, na kraju se rezultat uvijek isprati s osmijehom jer je zbilja učinkovit.”

Ako imate još pitanja, Ivan Vas spremno čeka s odgovorima.

A za one koji su spremni isprobati ovu metodu, Ivan i Beauty studio Majestic pripremili su nagradni natječaj i poklanjaju dva cupping tretmana! Pravila pronađite u objavi ovog članka na Facebook stranici Beauty studio Majestic.

A svi zainteresirani za rezervaciju svog cupping tretmana ili jedne od brojnih usluga studija, mogu lako i brzo odabrati termin putem linka za online rezervaciju ili pozivom na broj +385 99 462 1173.

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Saznajte razlike i učinke anticelulitne masaže, limfne drenaže i elektrostimulacije - inovativne metode anticelulitnog tretmana u Beauty studio Majestic u Osijeku

Anticelulitni tretman koji ne frustrira!

Stres, sjedilački način života, manjak kretanja, prekomjerna tjelesna težina, nepravilna prehrana… Sve su to cjelogodišnji problemi na koje obično pozornost Više…

Netflix, maltezer, sok od ananasa i bez gledanja na sat - atipična beauty oaza usred centra grada Osijeka

Netflix&Chill poprimio novo značenje – posjetili smo novi Beauty studio Majestic

Na adresi Josipa Jurja Storssmayera 79, u širem centru Osijeka, osvanuo je novi beauty salon pod nazivom Beauty studio Majestic. Više…

"Ove su stipendije nažalost bile ukinute 2015. godine. Mi smo ih danas vratili. Govorimo o 45 stipendista, za što smo iz proračuna izdvojili 235.000 kuna"

Gradonačelnik Radić vratio stipendije za darovite sportaše pete i šeste kategorije

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić dodijelio je u utorak 45 sportskih stipendija za darovite sportaše pete i šeste kategorije u ukupnom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.