ŽIVOT

Akcija sakupljanja čepova: Sakupljeno skoro 3 tone, pridružila se i PP Slatina, spektakularna rozeta…

Akcije se redovno provode, a do sada je prikupljeno ukupno 20.020 kilograma plastičnih čepova!!

Objavljeno 24.05.2022
Ivona Amidžić

Jučer, 23. svibnja 2022. godine, s početkom u 11 sati, u dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske tvrtki Drava International Osijek predani su prikupljeni plastični čepovi u količini od 2880 kilograma.

Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s partnerima državnim ustanovama, tvrtkama, školama, vrtićima, udrugama i građanima s područja Osječko-baranjske županije prikupila je ukupno 2880 kilograma plastičnih čepova.

Predaji prikupljenih čepova pridružili su se i partneri u provođenju ove akcije, a to su „Društvo naša djeca“ Osijek koje je predstavila učenica Osnovne škole Josipovac, Sara Horvat, Marija Kovačević Šop, odgajateljica dječjeg vrtića „Mali princ“ Ivanovac, profesorica Ksenija Šestak-Sertić iz Obrtničko-industrijske škole Županja.

Prvi put o ovoj akciji sudjelovali su policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske, Policijske postaje Slatina koji su veću količinu prikupljenih čepova sa područja Slatine dovezli u svrhu provođenja ove akcije u Policijsku upravu osječko-baranjsku.

Projekt pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ pokrenula je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u što se uključila i Policijska uprava osječko-baranjska.

Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša.

U započetom projektu krajem 2017. godine „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ uključila se i Policijske uprava osječko-baranjska te je do sada prikupljeno ukupno 20.020 kilograma plastičnih čepova.

Važno je napomenuti da je u subotu, 21. svibnja 2022. godine u dvorištu Osnovne škole „Retfala“ u Osijeku održana radionica izrade „retfalačke rozete“, odnosno motiva cvijeta izrađenog od plastičnih čepova.

U organizaciju Društva „Naša djeca“ Grada Osijek i njihove voditeljice Jasne Komendanović, uz stručno vodstvo i  pomoć akademskog kipara Nikole Fallera i uz vrijedne ruke mnoštva djece nastao je motiv koji će se ubuduće koristiti kao prepoznatljivi vizual akcije „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

Više pogledajte ispod.

(FOTO i VIDEO) Napravili spektakl! Za akciju sakupljanja čepova u OŠ Retfali složili golemu rozetu

foto: PU osječko-baranjska

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Policijska uprava osječko-baranjska obilježit će 5. Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa u ponedjeljak 21. listopada 2024. godine u 10 sati na Trgu Ante Starčevića u Osijeku

5. Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa

Ovogodišnja kampanja provodi se u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje od 2021. do 2030. – usmjerena je na sigurnost Više…

Policijski službenici će tijekom trajanja projekta pojačati preventivno - represivne aktivnosti, s ciljem suzbijanja prometnih prekršaja

OPREZ – akcija prometne policije

Prema ROADPOL-ovom Planu aktivnosti za 2024. godinu na području država članica u vremenu od 07. do 13. listopada  2024. godine održat će se Više…

Pojačane mjere usmjerene su na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Vozači oprez – pojačane mjere!

Na području cijele policijske uprave sutra će se provesti pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

VIŠE IZ KATEGORIJE

Policijska uprava osječko-baranjska obilježit će 5. Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa u ponedjeljak 21. listopada 2024. godine u 10 sati na Trgu Ante Starčevića u Osijeku

5. Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa

Luckia svim posjetiteljima daruje besplatan koncert velike regionalne glazbene zvijezde MIROSLAVA ILIĆA

Ovaj vikend u Portanovi: za djecu PEPAstični party i skakanje po blatnim lokvicama, a za velike Mirolsav Ilić u Luckia Casinu

Istražite 10 najnovijih poslova, pronađite idealnu priliku i započnite svoju novu karijeru već danas!

Tražite li posao? Imamo nova radna mjesta za vas!