ŽIVOT

Azil Osijek osigurao mogućnost besplatne sterilizacije pasa

"Solidarnost je temelj" provodi se u svrhu smanjenja broja napuštenih životinja

Objavljeno 07.06.2018
Nikolina Ćosić

Koristeći mehanizme koje omogućuje novi Zakon o zaštiti životinja, već 42 grada u Hrvatskoj je uvelo obavezu trajne sterilizacije pasa koja će direktno utjecati na smanjenje broja napuštenih životinja. U nadi da će isto učiniti i Osijek, udruga Pobjede koja vodi osječki Azil za pse predstavila je projekt “Solidarnost je temelj!”. Cilj projekta je osigurati financijska sredstva za kastracije pasa čiji su vlasnici slabijeg imovinskog stanja. 

Projekt je započeo 1. lipnja ove godine, a sve osobe slabijeg imovinskog stanja mogu se prijaviti i na taj način omogućiti svojim psima besplatnu trajnu sterilizaciju. Projekt će najvećim dijelom financirati tvrtka Unikom d.o.o., a trajat će dok se ne utroše sredstva namijenjena za provedbu projekta. Projektom predviđene kastracije obavljat će Veterinarska ambulanta Fury (Sunčana 22) s kojom Udruga ima dugogodišnju suradnju i koja je za potrebe ovoga projekta značajno snizila cijene svojih usluga. Obrazac za prijavu za sudjelovanje u projektu nalazi se na web stranici Udruge Pobjede www.pobjede.hr, ali i mobilnoj aplikaciji Azil Osijek.

U veljači ove godine Udruga Pobjede pokrenula je nacionalnu medijsku kampanju “Ili žmiriš ili si za kastraciju” koja je za svrhu imala edukaciju i informiranje javnosti o nužnosti kastracije za dobrobit životinja, ali i društva kao cjeline. U kampanju su se uključile i poznate osobe kao što je Mia Dimšić, o čemu smo već pisali.

“Zbog bezbrojnih slučajeva napuštanja i zlostavljanja životinja u Hrvatskoj, trajna sterilizacija jedini je i učinkovit način smanjenja broja napuštenih životinja. Trenutno je u Osječko-baranjskoj županiji upisano 179.500 pasa i posljednjih 5 godina bilježi se trend rasta broja pasa, a samo jedna ženka i mužjak te njihovi štenci na svijet u 6 godina mogu donijeti 67.000 pasa pa dolazimo do zaključka kako je prevencija u vidu trajne sterilizacije jedino humano i održivo rješenje ako želimo smanjiti broj napuštenih pasa”, zaključuju iz Udruge te pozivaju sugrađane slabijeg imovinskog statusa da se odazovu pozivu na besplatne trajne sterilizacije njihovih pasa.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kalendar za 2024. uz 12 prelijepih i fotogeničnih četveronožnih zvijezda donosi i njihove priče skupljene pod imenom "Još se nije rodio ko bi svima ugodio" i iz prve ruke, ili ako vam je draže - šape

Promocija najljepšeg kalendara na svijetu

“U Osijeku, uz riječ kalendar najčešće se veže pridjev najljepši, a kad se to desi svi već znaju o kojemu Više…

Gradski sportski savez osigurao je da biciklijada bude odrađena po pravilima, uz policijsku pratnju, tehničku pomoć i prvu pomoć. Planirani dolazak pred Azil je oko 11 sati, u koloni, gdje će vas dočekati 180 kerovaca željnih šetnji!

Bicikllijada – “Bajsom za azil”

Pozivamo sve naše sugrađane (a i one koji to nisu) da nam se pridruže na tradicionalnoj biciklijadi, koja se u Više…

Udruga Pobjede koja se brine za Azil za pse u Nemetinu traži radnika, novog vrijednog člana ekipe, a oglas za posao detaljno opisuje kakvu osobu traže. Javite se ako ste zaineresirani!

Udruga Pobjede traži novog člana ekipe

Voditelji udruge Pobjede su na svoj orginalni ali i detaljan način pojasnili u svom oglasu na Facebook stranici Azil Osijek Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)