ŽIVOT

Bećaruša je ovog petka u Vinskoj Mušici

Provjerite što se krije iza naziva Bećaruša i kakvo nam iznenađenje priprema Vinska Mušica :)

Objavljeno 17.02.2020
Mihael Šilac

Još jedno druženje s mladom vinarijom BEĆARUŠA u Vinskoj mušici u petak, 21. veljače s početkom u 20 sati. Iza naziva Bećaruša krije se Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstvo Osječanke Vlatke Jurković, koja od prije par godina ima još jednu adresu, i to baranjsku. Njezin vinograd – hektar i pol – nalazi se u Dražu, na južnoj padini Draž-planine, a malena butik vinarija smještena je u Gajiću.

“Vlatku dugo poznajemo, i šalimo se od prvoga dana Vinske mušice da moramo kušati njezina vina, i eto sad je vrijeme – jer su krajem prošle godine butelje dobile etikete. Vizual vinarije je dovršen. Zanimljivog rješenja i imena. Naime, kad može biti bećara, što ne bi bilo i bećaruša – a zašto bećaruša, doznat ćete u petak u druženju s Vlatkom. Reći će nam i zašto je štiklu stavila na etikete svojih vina” – ispričala nam je direktorica Vinske Mušice, Ivana Draganić.

Bećaruša

Predstavit će nam svoja četiri vina: graševinu, sauvignon blanc, cabernet sauvignon i rose od zweigelta. Čut ćemo što ju je potaknulo da krene u vinski svijet dok budemo kušali njezina vina. A kao potpora promociji, bit će još jedan vinar koji će nam birati glazbu u pauzama. Vinski je DJ Domagoj Klasiček, vlasnik IURIS vinarije. Vlatka nam je pripremila i iznenađenja.

Za druženje s Bećarušom obavezno rezervirajte svoje mjesto, jer je broj ograničen. Cijena degustacije po osobi je 100 kuna.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Radi se na promociji domaće i tradicionalne kuhinje te namirnica

Turističke zajednice deset županija surađuju na projektu “Okusi hrvatske tradicije”

Turističke zajednice deset županija potpisale su u Lokšinom dolu kod Jastrebarskog sporazum o suradnji na razvoju i realizaciji projekta “Okusi Više…

Udruga pobjede organizira još jednu promociju fenomenalnog kalendara sa slikama svojih štićenika

Promocija najljepšeg kalendara na svijetu!

“Godinu dana čekalo se na najnoviji Najljepši kalendar na svijetu. Ako se strpite još samo do ponedjeljka 9. prosinca dobit Više…

Osamdesete i devedesete, vrući latino ritmovi, najnoviji plesni hitovi, evergreen i rock 'n' roll klasici te ex-yu hitovi - Ponešto za sve ukuse!

OLJN uz Čagicu na Korzu i besplatnu školu plesa

Bliži nam se još jedna Osječka ljetna noć i Špu Feniks poziva sve zainteresirane na “čagicu” u subotu, 31. kolovoza Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Tijekom trajanja epidemije koronavirusa kroz dopune pojedinih zakona omogućeno je korištenje osobnih iskaznica, putovnica ili vozačkih dozvola...

Za glasovanje građani mogu koristiti osobne iskaznice kojima je rok važenja istekao od 11. ožujka

"Obrisali smo stavak u kojem je bilo rečeno da zaraženi ne mogu glasati i dodali smo članak u kojem definiramo kako mogu glasati"

Zaraženi koronavirusom će ipak moći glasati, evo uputa…

Hrvatska je 1. travnja imala dosad najveći broj novooboljelih - 96, no tada nije bilo preminulih osoba kao danas...

Stožer objavio najgori dan dosad: 96 novooboljelih i još dvije preminule osobe