ŽIVOT

Beroš navodi kako nema značajnijih prepreka održavanju predizbornih aktivnosti

"Trenutna epidemiološka situacija u Hrvatskoj zadovoljavajuća, bez obzira na pojavu žarišta u Zadru i porast oboljelih u zadnjih nekoliko dana"

Objavljeno 25.06.2020
Ivona Amidžić

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da nema značajnijih prepreka održavanju predizbornih aktivnosti, napominjući da će DIP u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ) naći način kako da se svima omogući glasanje.

Beroš je vezano za izbornu kampanju u kojoj sudjeluje i HDZ, rekao kako je važno pratiti epidemiološku situaciju i njoj se prilagođavati.

Upitan što će učiniti HDZ s obzirom na to da pojedine stranke otkazuju skupove, Beroš, koji je i nositelj liste HDZ-a u 10. izbornoj jedinici, rekao je kako će pratiti situaciju i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ističe da su u ovom trenutku izborni skupovi omogućeni pod određenim pretpostavkama. Poručio je da će, eskalira li epidemiološka situacija, uvesti dopunske mjere, no zasad, kako procjenjuje, nema značajnih prepreka održavanju predizbornih aktivnosti.

Ministar Beroš ocjenjuje da je trenutna epidemiološka situacija u Hrvatskoj zadovoljavajuća, bez obzira na pojavu žarišta u Zadru i porast oboljelih u zadnjih nekoliko dana.

Upitan koliko bi trebalo biti novozaraženih da bi se govorilo o odgodi parlamentarnih izbora, rekao je da se ne radi samo o apsolutnom broju već se radi o vrsti transmisije virusa.

“Niz je elemenata koje struka procjenjuje da bi donijela određene mjere”, istaknuo je ministar zdravstva.

Beroš je rekao da su odlučili čuvati najugroženije, odgovarajući na upit dovode li u pitanje zdravlje najugroženijih dolaskom na birališta u zatvorene prostore.

“Imamo određeno iskustvo i odlučili smo se čuvati naše najugroženije. To je sve naša obveza. Državno izborno povjerenstvo (DIP) će u suradnji s HZJZ-om naći način kako da se svima omogući glasanje”, rekao je Beroš.

Vezano uz zadarski slučaj, rekao je da organizatori moraju biti svjesni odgovornosti, kao i svaki pojedinac.

(Hina)

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Budite spremni na pitanja o osnivanju EU-a, njenim članicama, važnim zakonima i propisima,ali i temama slavnih ličnosti. Uskoro nam se bliže izbori za EU parlament pa je ovo prilika da se informiramo  i o ovoj temi.

Kviz večer o znanju povijesti, institucijama, politici, kulturi i zemljama Europske unije

Dragi ljubitelji znanja, zabave i izazova! Želimo vas pozvati na  EUforija- Zabava u duhu Europe pub kviz večer koja će Više…

Gong upozorava na ozbiljne nedostatke vladinog modela jer "dodatno narušava ionako teritorijalno nelogičan izgled izbornih jedinica

GONG je izradio i objavio interaktivnu kartu izbornih jedinica

GONG je izradio i objavio interaktivnu kartu pomoću koje građani mogu pronaći u koju izbornu jedinicu spadaju prema adresi na Više…

Helikopter će s radom krenuti početkom travnja ove godine, a uz pilota, članovi tima bit će liječnik, medicinska sestra ili tehničar, koji su prošli posebnu vrstu obuke.

[FOTO] U Osijeku uspostavljena Hitna helikopterska medicinska služba. Zbrinjavat će životno ugrožene pacijente iz pet slavonskih županija

U osječku Zračnu luku u nedjelju je sletio helikopter novouspostavljene Hitne helikopterske medicinske službe koja će zbrinjavati hitne i životno Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje