KULTURA

Besplatan jazz koncert u subotu u kinu Urania + tjedni program

Nakon četiri godine iskušavanja vlastitih i stranih kompozicija, eksperimentiranja jazz stilovima i idejama uživo pred publikom, Davor Križić Experiment snimio je fascinantni, istoimeni album u sedmeročlanoj postavi koja je predstavljala spoj nekih od najboljih džezista generacije Boilersa i onih mlađe generacije

Objavljeno 22.03.2023
Darija Kovačić

Nakon uspješnog djelovanja s Boilersima, ugledni jazz trubač, krilničar i skladatelj Davor Križić pokrenuo je 2009. godine sastav Davor Križić Experiment. U sastavu, čije je djelovanje osmišljeno kao neka vrsta jazz workshopa u kojem se susreću glazbenici različitih naraštaja na putu k novom zvuku, do sada je surađivalo trideset glazbenika. Nakon četiri godine iskušavanja vlastitih i stranih kompozicija, eksperimentiranja jazz stilovima i idejama uživo pred publikom, Davor Križić Experiment snimio je fascinantni, istoimeni album u sedmeročlanoj postavi koja je predstavljala spoj nekih od najboljih džezista generacije Boilersa i onih mlađe generacije. Njihov koncert će se održati u subotu 25.3. u 21 h u kinu Urania, uz slobodan ulaz za sve gledatelje.

Nastavljamo s Revijom suvremenog frankofonog filma u sklopu koje možete pogledati iduće naslove: Prevara i farsa, Alibi.com 2, Ženski odgovor, Aline: Glas ljubavi, Saint OmerBlizu, Osam planina, Divlja Rumunjska, Tata premješta planine, Tuđa djeca, Pušenje uzrokuje kašalj, Linije i Noćni putnici.

U novom filmskom tjednu premijerno možete pogledati i 3 nova naslova.

U nastavku zabavne sinkronizirane i animirane Ups 2!: Avantura se nastavlja naši poznati mali junaci jure kroz avanturu koja zaustavlja dah, ispunjenu opasnim jurnjavama i zabavnim trenucima koji izazivaju smijeh.

U četvrtom nastavku velikog akcijskog spektakla John Wick 4 se suočava sa dosad najsmrtonosnijim protivnicima. Radnja novog filma donosi precizno-koreografiranu akciju posebne vrste, a u potrazi za najmoćnijim igračima kriminalnog podzemnog svijeta, film vodi gledatelje u New York, Pariz, Osaku i Berlin.

Kao nastavak programa (O)ženi Vera je inspirirana istinitom pričom o Veri Pešić, špijunki iz vremena Drugog svjetskog rata, koju su neki nazivali “srpska Mata Hari”. U labirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada, Vera Pešić opstaje među jugoslavenskim, njemačkim i britanskim špijunima s dvostrukim i trostrukim agendama, sama, bez ideologije, ali odlučna da se bori i preživi.

Ne propustite pogledati ni domaći obiteljski lektirni hit film Dnevnik Pauline P, domaću komičnu dramu Punim plućima, And The Oscar Goes To pobjednik Sve u isto vrijeme i dokumentarac Dora: Bijeg u glazbu o jednoj od najpoznatijih hrvatskih skladateljica.

Nastavljamo i s VR Game Room-om, gdje možete istražiti VR svijet pomoću naših Occulus Quest naočala te isprobati neke od najpopularnijih VR igrica.

Ne propustite pogledati ni stand up show Smijeh u teška vremena SplickeScene: za vas će nastupati Ivica Lazaneo, Josip Škiljo, Tomislav Primorac i Ante Travizi. Sam show sastavljen je od njihovih najnovijih iskustava, osvrta i anegdota kojima ovo čudno vrijeme i okolnosti oslikavaju humorističnim kistom i donose prijeko potrebno opuštanje, a prilika za novo druženje i 90 minuta smijeha na večeri dalmatinskog humora dolazi u četvrtak 13. travnja u 19h u kinu Urania.

Konačno nam na pozornicu kina Urania stiže najgledanija crnogorska komedija svih vremena. Na spomen riječi „Đekna“ odmah pomislimo na nenadmašnu i najuspješniju crnogorsku kultnu TV seriju „Đekna još je živa, a do ka’će ne znamo“. Prisjetimo se kultnih scena poput pisanja pisma i učenja njemačkog jezika, koje se rado i sa smiješkom još uvijek prepričavaju: kino Urania – četvrtak 20.4. u 19 h.

ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania: ponedjeljak do srijeda u vremenu od 12:00- 21:30 sati, četvrtak i petak od 16:30 do 21:30 sati, a vikendom od od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:30 sati. Za ostale informacije nas možete kontaktirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

Program Kina Urania 23.3.-29.3.2023 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Iskažite svoju ljubav prema europskom filmu – GLEDAJ i OCIJENI filmove te OSVOJI nagradu. U novom filmskom tjednu premijerno na program stižu i 4 nova naslova...

Glasaj za europsku filmsku nagradu LUX i osvoji putovanje u Europski parlament

Glasajte za prestižnu europsku filmsku nagradu LUX Audience Award i osvojite putovanje u Europski parlament na dodjelu nagrade. Glasati možete Više…

Izena-no-Kai predstavlja narodne plesove otočja Okinawa, a njihovi nastupi temelje se na klasičnoj eleganciji i tradiciji povijesnog kraljevstva Ryukyu uz mnogo dinamike

Nastup japanskog plesnog ansambla Izena-no-Kai u Osijeku

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice diplomatskih odnosa Japana i Republike Hrvatske, u Rijeci i Osijeku nastupit će plesni ansambl iz Više…

Kako odgojiti tuđu djecu pa do kako ne istući tu istu djecu kada tvoje metode odgoja ne uspiju. Kako biti sretan što si singl, a još sretniji kada to pričaš nekome tko je u vezi. Kako vjerovati u sve ovo i ignorirati znakove da si potpuno u krivu.

Kino Urania – Nema. Na. Čemu.

… tako se zove njegov najnoviji, 6. po redu stand up materijal poznatog nam Lajnap-ovca Aleksa Curaća Šarića u kojemu Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U ponudu nove knjižare Znanje uvršten je odabrani asortiman većine hrvatskih nakladnika, ali i širok izbor knjige na stranim jezicima. Tu je i bogati program izdanja za najmlađe, posebice edukativne slikovnice i bojanke, društvene igre, školski program, torbe i pernice, te darovni program i odjel papirnice

Nova knjižara Znanje u Osijeku!

Treći dan Panonskog festivala obiluje programima za djecu i mlade. Dosadašnja praksa kazuje kako se na sam spomen Harry Pottera traži mjesto više... :)

Treći dan Panonskog festivala knjige obiluje programima za djecu i mlade

Panonski festival knjige svečano je otvoren u Osijeku u prisustvu brojnih predstavnika kulturne, političke i akademske zajednice te velikog broja posjetitelja. Drugi dan Festivala donosi nam nove i uzbudljive programe za djecu koji počinju već od 10.00, a završavaju u 20.00 sati

[FOTO] Prvi dan Panonskog festivala knjige ispunio očekivanja, drugi donosi nove programske poslastice