ŽIVOT

Besplatan pregled autosjedalica u Osijeku i Vinkovcima

Broj pravilno korištenih autosjedalica kreće se između 10% i 20%

Objavljeno 12.06.2019
Ivona Amidžić

U nedjelju, 16. lipnja 2019. od 10 do 12 sati na dvorišnom parkiralištu (ulaz iz Ulice Hrvatske Republike) Filozofskog fakulteta, Ulica Hrvatske republike 2 udruga Roda organizira besplatan pregled dječjih autosjedalica u Osijeku. Roditelje, koji žele obaviti pregled, molimo da svoj dolazak najave na broj telefona 091 2121 385 i rezerviraju termin.

Isti dan, istu aktivnost besplatnog pregleda dječjih autosjedalica udruga Roda organizira i u Vinkovcima od 16 do 18 sati, na parkiralištu iza zgrade Plinare istočne Slavonije, ulaz iz Ulice A. B. Šimića. Roditelje, koji žele obaviti pregled, molimo da svoj dolazak najave na broj telefona 091 370 43 09 i rezerviraju termin kako bismo na taj način izbjegli duža čekanja.

Zašto je takav pregled bitan?

Pregled prvenstveno služi kako bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Ako se pravilno koriste autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70%, a rizik ozbiljne ozljede do više od 90%.

Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10% i 20% i to je brojka koju volonterke i volonteri Rode ovakvim pregledima nastoje povećati.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice i da svakako dovedu svoje dijete.

Osim samog pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima i ostalim vozačima/icama dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima, ako im treba savjet u odabiru prve autosjedalice.

Pregled se održava neovisno o vremenskim prilkama.

foto: facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Time predstavlja kompleksnu uslugu vezanu uz životni događaj čiji je centar novo rođeno dijete, a ne institucionalna nadležnost

U uslugu e-Novorođenče uključen zahtjev za uvećanje poreznog odbitka

Ukoliko imaju aktivnu poreznu karticu, roditelji sad mogu i putem e-Novorođenče usluge zatražiti upis uvećanja poreznog odbitka za novorođeno dijete. Više…

Fotografije su snimili ponosni očevi odmah nakon poroda u rađaonicama

FOTO: Bebe koje su u prvim sekundama života pokazale da su superjunaci

Umjesto da cijeli svoj život čeka na to da nekako uspije postati superjunak, dječak kojeg su nazvali Harry odlučio je Više…

A što Vi kažete, koji je pravi oblik za tu riječ? :)

Čisto dječje: Nasmijte se do suza u 10 sekundi…

Svi smo mi u školi za svako slovo abecede učili i pripadajuću riječ. Tako djeca povezuju i u isto vrijeme Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Zemlja bez granica: Ovogodišnji Vremeplov vodi te u maštovite kutke dječjeg svijeta

Zaviri u program Zemlje bez granica

Idete li s mora ili na more? :)

Prometna prognoza: Smjene turista

Najviša dnevna temperatura zraka od 24 do 28 °C :)

Vrijeme danas: Većinom sunčano