POLITIKA

Biljana Borzan izabrana za potpredsjednicu europskih socijaldemokrata

"Jako sam zahvalna svim kolegicama i kolegama koji su prepoznali moj rad i ponovno mi ukazali povjerenje i za drugu polovicu mandata"

  Objavljeno 16.12.2021
  Ivona Amidžić

  Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan, danas je izabrana za potpredsjednicu socijalista i demokrata u Europskom parlamentu. Socijalisti su druga grupa po veličini i broje 146 zastupnika.

  – Jako sam zahvalna svim kolegicama i kolegama koji su prepoznali moj rad i ponovno mi ukazali povjerenje i za drugu polovicu mandata. Velik je ovo uspjeh za našu delegaciju i SDP Hrvatske koji ima predstavnicu u vrhu političke grupe u Europskom parlamentu – kazala je Borzan.

  Potpredsjednici grupa imaju veliki utjecaj na politički smjer i donošenje odluka, te službene pozicije pri glasovanju. Biraju se tajnim glasanjem svih zastupnika grupe.

  – Kao i do sada, borit ću se da u europskim politikama Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote. Moj prioritet je i dalje borba protiv nejednakosti te zaštita radnika, potrošača, pacijenata i manjinskih skupina – izjavila je Borzan.

  foto: screenshot

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Velik dio građana ne razumije oznake rokova trajanja hrane i to je jedan od glavnih razloga ogromnih količina bačene hrane u Hrvatskoj i Europi

  Borzan: Radi ogromnih količina bačene hrane EU mijenja oznake rokova trajanja

  Sjeverne i zapadne zemlje EU žele pojednostavniti sustav, dok se Italija protivi ukidanju oznake koja označava rok optimalne kvalitete hrane. Više…

  "Građani često nisu svjesni koliko velike platforme profitiraju na našim podacima, raspoloženjima, zdravstvenim stanjima, interesima i slično"

  Borzan: Zaustavljamo samovolju internetskih divova

  Odbor za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta je upravo izglasao Akt o digitalnim tržištima. Usvojeni su i prijedlozi Više…

  "Kolege iz Sjeverne Irske će nam ovom prigodom prezentirati njihov model te koliko im je vremena trebalo da bi poboljšali postojeće i uveli nove socijalne usluge"

  Pilot projekt „Potpora poboljšanju socijalnih usluga u Hrvatskoj“ u OBŽ

  Radionicama o metodologiji za razvoj i procjenu potreba jučer u Hotelu Osijek nastavljene su aktivnosti u sklopu EU projekta „Potpora Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  SDP: "Apelirali smo nekoliko puta da se analizira stanje i utvrde potrebe poljoprivrednih gospodarstva te pripremi plan obnove"

  SDP: Ministarstvo poljoprivrede se probudilo – zar doista?

  „Imamo 200 tisuća stanovnika više no što imamo birača što samo pokazuje koliko nam je aljkava administracija i koliko joj je u digitalno doba kada je sve dostupno stalo do pravih poteza”

  Hrvatski suverenisti – Na istoku Hrvatske 80 tisuća ljudi manje

  Velik dio građana ne razumije oznake rokova trajanja hrane i to je jedan od glavnih razloga ogromnih količina bačene hrane u Hrvatskoj i Europi

  Borzan: Radi ogromnih količina bačene hrane EU mijenja oznake rokova trajanja